Master of Laws (General)

Allmänt

Programbeskrivning

Den allmänna LL.M. program erbjuder jurister en möjlighet att bredda sin bakgrund i vissa specialiserade juridiska områden genom att anmäla sig till avancerade kurser och seminarier och genom att engagera sig i specialiserad forskning. Fastän juridikskolan inte tilldelas något specifikt ämne betecknat LL.M. grader under detta program koncentreras de flesta studenter som söker denna grad på områden som företags- och handelsrätt, internationell rätt, juridisk praxis och förfarande, naturresurser eller fastighetsrätt.

21432_Prof._Hanna.jpg

För gradskrav

För att få den allmänna LL.M. grad studenten måste uppfylla alla följande krav:

(A) Boende i juridikskolan för inte mindre än två villkor om en heltidsstuderande och inte mindre än tre villkor om en deltidsstudent.

(B) Avslutande av 24 timmar i kurser, seminarier eller forskning och skrivning som rekommenderas av studentens akademiska rådgivare. En student som går in i programmet måste ha ett genomsnitt på C eller 2,00 på alla kurser. Den nödvändiga GPA på C eller 2,00 måste erhållas under de första 24 kredittimmarna. En student kommer inte att få krediter för en kurs eller ett seminarium där hans eller hennes betyg är under D eller 1.00.

Med förhandsgodkännande av utskottet för juridiska studier kan en student ta fyra av de 24 nödvändiga timmarna i doktorandprogram i Dedman College (SMU: s humanistiska och vetenskapliga skolan), i Perkins School of Theology eller i Cox School of Business . Den studerande kommer att få lagstadgskredit vid slutförandet av allt arbete till instruktörens tillfredsställelse, men betygen kommer inte att beräknas till en studerandes lagstadgsmedel.

Den studerande får tillåtas att genomföra riktade studier för ett till tre timmars betygspapper om studenten kan få en fakultetssponsor.

En student har möjlighet att skriva en magisteruppsats (i fyra till sex kredit timmar). Denna avhandling måste skrivas under ledning av en professor vid juridiska institutionen och måste godkännas av både professorn och utbildningsnämnden. Efter godkännande av examensprofessorn ska studenten lämna in fyra kopior av avhandlingen till utbildningsnämnden minst 60 dagar före det datum då studenten söker examen. Vid avhandlingen ska studenten följa kommittéinstruktioner. En avhandling är antingen godkänd eller ej godkänd. det är inte betygsatt.

(C) Färdigställande av alla krav inom 36 månader från dagen för den första registreringen som doktorand. En kandidat som kontinuerligt är inskriven som deltidsstudent har dock 60 månader för att slutföra alla krav.

21430_28439363.jpg

Hur man ansöker

Antagningskriterier

Antagning till detta program sker genom urval. En sökande om tillträde till den allmänna LL.M. examen måste innehålla en JD-grad. Om du ansöker om detta program och du är en internationell student måste du också följa upptagningskriterierna för LL.M. för utländsk juridikskandidatexamen.

Ansökningskrav

Sökande till LL.M. program (för utländsk juridik kandidatexamen, beskattning och allmänhet) måste lämna följande:

  • personligt uttalande (inklusive varför du är intresserad av att gå in på doktorandprogrammet)
  • återuppta
  • två rekommendationsbrev
  • certifierade grundutbildning och lagskolan. Transkript måste skickas direkt till Admissions Office från dina skolor.

Dessutom måste internationella sökande lämna in personliga och bankcertifiering av tillräckliga ekonomiska resurser för att täcka förväntad utbildning, arvoden, böcker och levnadsutgifter. Dessa certifieringar måste vara i amerikanska dollar.

Internationella sökande för vilka engelska inte är förstaspråk måste också ta provet engelska som ett främmande språk (TOEFL), administrerad av utbildningsprövningstjänsten, postboks 6151 Princeton, New Jersey 08541 (www.TOEFL.org). Poängen måste anmälas till Admissions Office direkt från Educational Testing Service. Det är viktigt att du anger på TOEFL-formuläret kodnummer 6660, avdelningskod 03, för att se till att din poäng skickas till SMU Dedman School of Law . Den minsta acceptabla TOEFL-poängen är 575 eller motsvarande. Studenter vars TOEFL-poäng inte uppfyller dessa krav kan ansöka om villkorad antagning med förbehåll för att studenten slutfört tillräckligt med engelska som andra språkkurs på SMU eller annan institution.

Ansökningstiden

Ansökningar om LL.M. Programmen bearbetas kontinuerligt i början av december. Det är i ditt intresse att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt med all dokumentation. Ansökningar kommer att accepteras på plats. Ansökningarna kommer att granskas vid slutförandet, och beslut kommer att fattas kort därefter.

Finansiellt stöd

SMU: s finansiella stödkontor är tillgänglig för att hjälpa studenter att erhålla studielån.

stipendier

SMU Dedman School of Law kommer normalt att erbjuda lite stipendium till de flesta av våra LL.M. studenter. Alla sökande beaktas automatiskt för delstipendier. Förutom de delfinansierade stipendierna erbjuder vi några få stipendier. En separat ansökan om dessa stipendier är inte nödvändig. För mer information, vänligen kontakta Office of Graduate Legal Programs via e-post på bheine@smu.edu eller telefon 214-768-2758 eller gratis på 1-888-768-5291.

21435_22519D_079_HR_RT1.jpg

Handla om

Grundades 1925, är SMU Dedman School of Law en topprankad tier-en privaträttskola i Dallas, Texas, och ligger i ett trädkantat grannskap, bara några minuter från stadens centrum. Lagstadgad i 1949 har lagskolornas doktorsexamen lagprogram spelat en viktig roll för att träna några av de främsta ledarna runt om i världen. Vi är stolta över vårt globala alumni nätverk - mer än 2000 kandidater från 80 länder som har framträdande positioner inom regeringen, juridik, juridik, rättsväsende och juridisk utbildning över hela världen.

SMU Dedman Alumni Network

Exceptionella Graduate Degree Program

SMU Dedman School of Law erbjuder examenprogram för både amerikanska och utländska utbildade advokater. LL.M. och SJD-program förbättrar karriär inom den privata praxis av lag, undervisning och offentlig service genom att undervisa analys och problemlösningsförmåga för att möta de komplexa kraven i vår värld. Programmen ökar elevens förståelse av juridisk teori och politik, breddar elevens juridiska horisonter och uppmuntrar till utveckling av juridisk forskning och skriftliga färdigheter.

Studera i livlig Dallas, Texas

SMU Dedman Law erbjuder internationella studenter en möjlighet att bli en del av ett pulserande, mångsidigt, vetenskapligt samhälle med fördelen av att studera i Dallas - inte bara ett internationellt affärscenter, utan ett dynamiskt kulturcentrum beläget mittemot öst och västkusten i Förenade kungariket Stater i en region känd för sitt milda, soliga klimat. Dallas är den nionde största staden och Dallas / Ft. Värt metroplex utgör det fjärde största storstadsområdet i USA. Det är en sofistikerad stad med en blomstrande arbetsmarknad, hög livskvalitet och relativt låg levnadskostnad. Det är en utmärkt plats att leva och studera!

Globalt erkänd fakultet

Fakulteten innehåller forskare och innovatörer inom en rad olika områden, inklusive konstitutionell rätt, bolagsrätt, strafflagstiftning, miljölagstiftning, hälsolagstiftning, immateriella rättigheter, nationell säkerhetslagstiftning, olje- och gaslagstiftning, allmänintresse och skatterätt. Dessa forskare engagerar sig regelbundet i världen genom att visas före kongressutskott, som arbetar med statliga och federala tillsynsmyndigheter och argumenterar för stats- och federala domstolar, arbetar med företagsledare och ideella organisationer och regelbundet förekommer i media för att översätta sin forskning eller kommentera viktiga berättelser av dagen. Studera lag på SMU ger eleverna tillgång till en exceptionell fakultet som bedriver tidig och spetskompetens som ofta informeras av många års erfarenhet.

21429_SMU_Law_LOW_RES_PROOFS_-_Students_around_campus-Lifestyle_-_Bret_Redman-187_1.jpg

Lärande upplevelse

Utöver vårt varierande läroplan är studenterna inbjudna att utnyttja de många aktiviteterna utanför klassrummet. På SMU Dedman Law kommer din inlärningserfarenhet att berikas genom året runt internationella konferenser och föreläsningar, vilket ger framstående internationella figurer till campus för att diskutera aktuella globala juridiska frågor. International LL.M. eleverna tar klasser med amerikanska JD-studenter och deltar i vårt domstolsprogram - ett program som introduceras under orientering där eleverna ansluter i små grupper med klasskamrater, fakulteter, studentledare, karriärrådgivare och alumner för en samhällsupplevelse hela tiden på SMU Dedman School of Law . En fakultetsmedlem kommer att fungera som din personliga akademiska rådgivare. Att utöva advokater från Dallas Bar Association International Law avsnitt fungerar också som mentorer för våra studenter.

Internationellt framstående alumni

Internationella kandidater från SMU Dedman School of Law har haft en inverkan över hela världen. Vårt internationella alumni nätverk innehåller mer än 2000 kandidater i mer än 80 länder. Dessa yrkesverksamma kan hittas på högsta nivåer av regering, juridik och verksamhet. SMU: s internationella alumner representerar ett brett spektrum av rättssystem, inklusive de från Central- och Sydamerika, Mexiko, Kanada, Europa, Afrika, Indien, Sydostasien, Kina, Mellanöstern och Stillahavsområdet. Vi strävar efter global geografisk mångfald i våra studerandes inskrivningar och ger en hög grad av individuell uppmärksamhet och stöd för varje internationell student.

Sobchok Sukharomna '81

Högsta domstolens president, Thailand

Dr Shen Shiaoming '81

International Legal Consultant för Mackenzie

Den ärade SM Krishna '59

Utrikesminister för Indien (2009-2012)

Siriporn Chaiyasuta '85

General Counsel, Chevron Europe, Eurasia och Mellanöstern Exploration

Moath Alhussain '11

Assoc. Rådgivare, Saudi Basic Industries Corporation

Antonio M. Garza '83

Tidigare amerikansk ambassadör i Mexiko

Dr Helmut Sohmen '66

Ordförande och ordförande, BW Group

Dr. Hassan Okour '07

Tidigare Dean, Qatar Law School

Jinsung Lee '88

Rättvisa, konstitutionella domstolen i Korea

Yukio Horigome '71

Högsta domstolen i Japan

Hans Heppe'97

International Partner, Locke Lord LLP Honorary German Consul

Studentliv

Lagskolan ligger på nordvästra hörnet av SMU: s huvudcampus - med klassrumsbyggnader, administrationsbyggnad och lagbibliotek som bildar det som kallas "Law Quad". Det här idealiska läget ger enkel tillgång till många av SMU: s underbara studentresurser, inklusive matsalstjänster, ett främsta fitnesscenter och hälsocenter.

21430_28439363.jpg

Senast uppdaterad Sep 2019

Om skolan

Founded in 1925, SMU Dedman School of Law is a top-ranked tier-one private law school located in Dallas, Texas, and is situated in a tree-lined neighborhood, just minutes from the city center. Establi ... Läs mer

Founded in 1925, SMU Dedman School of Law is a top-ranked tier-one private law school located in Dallas, Texas, and is situated in a tree-lined neighborhood, just minutes from the city center. Established in 1949, the law school's graduate degree law programs have played an important role in training some of the foremost leaders around the world. Läs mindre