Master of Laws (LLM)

Allmänt

Programbeskrivning

Master of Laws (LLM)

Eftersom tekniken fortsätter att omvandla vår ekonomi och kultur behöver företagen en ny ras av advokater som förstår de juridiska och kommersiella aspekterna av ny teknik samt utmaningarna att få nya produkter och nya företag att marknadsföra.

Öppet för praktiserande advokater och nyutexaminerade jurister, kommer Cornell Tech ettåriga jurister (LLM) inom juridik, teknik och entreprenörskap att ge dig de specialkunskaper du behöver för att stödja och leda teknikföretag i alltmer komplicerade och dynamisk digital ekonomi.

Lär dig i lag vid Intersection of Technology, Innovation och Entrepreneurship

Cornell Tech jurist i juridik, teknik och entreprenörskap är den första graden av sitt slag i världen. Det är en årslång fördjupning i innovation, kreativitet och ny affärsutveckling som får dig att lära dig sida vid sida med designers, ingenjörer och företagsstudenter. Samarbeta i lag skapar du nya produkter för befintliga företag i produktstudiet och utvecklar ditt eget nya företag i Startup Studio. Du kommer också att ha gott om möjligheter att samarbeta med den livliga gemenskapen av investerare, företagsledare och entreprenörsfakultetsmedlemmar som bara en stad som New York och ett universitet som Cornell kan erbjuda.

Vem ska ansöka?

Master of Laws i juridik, teknik och entreprenörskap är för att utöva advokater eller nyutexaminerade som vill ytterligare stärka sin juridiska och ledarskapsförmåga i hjärtat av New York Citys ständigt utvecklande teknik och entreprenörskapsekosystem.

Ämnen som omfattas

  • Tech och Corporate Transactions
  • Immateriell äganderätt
  • Cybersäkerhet
  • Anställningsrätt
  • Internet lag

30753_video_screenshot_llm.jpg

FUNKTIONSKURS

Tekniska transaktioner I

Krediter 2,00

Kursen är utformad för att bekanta studenter med gemensamma problem som uppstår vid tekniktransaktioner och hur de hanteras av advokater som strukturerar sådana transaktioner. Utöver lagen om svarta bokstäverna kommer den att bygga på kompetens hos advokater och advokatbyråer med stor erfarenhet i området som kommer att se över de viktigaste transaktionshandlingarna i detalj och beskriva hur de tar itu med de viktigaste frågorna som uppstår vid tekniktransaktioner. Även om ämnen kan ändras under varje termin, förväntas ett brett spektrum av ämnen täckas, inklusive formationsfrågor. Inledande av en tekniköverföring; Gemensamma transaktioner för tidiga scenföretag; Patent åtal Licensavtal Teknik i M

Curriculum

LLM läroplanen lär dig de juridiska principerna och praktiska affärsapplikationer du behöver stödja och leda teknikföretag i den alltmer komplexa och dynamiska digitala ekonomin.

Du kommer också att undersöka den allmänna politiken och de rättsliga ramarna som främjar eller begränsar innovation och analyserar de institutionella, juridiska och affärsmässiga problemen som påverkar teknikrelaterade nystart. I en pedagogisk innovation som är unik för Cornell Tech , kommer du också att delta i en uppslukande Studio Experience där du utvecklar din teambyggande och ledarskapsförmåga samtidigt som du utvecklar en ny produktidé som svar på de strategiska behoven hos en riktig organisation och skapa din egen start.

Vad din schema kan se ut

På hösten kommer du att spendera dina morgnar i klassrumsbaserade kurser som täcker de juridiska aspekterna av entreprenörskap, riskkapital, integritet, cybersäkerhet och immateriella rättigheter. På eftermiddagen jobbar du med teambaserade projekt i Product Studio och Startup Ideas.

På våren fortsätter du med erforderliga klassrumsundervisning och kompletterar det med tre valfria ämnen. På eftermiddagen ger du juridiska råd till dina lagmedlemmar när du bedriver projekt i Startup Studio.

Applikations tidslinje

Cornell Tech erbjuder tre ansökningsrundor. Sökande uppmanas att lämna in sin ansökan när de är redo. Vi kommer att överväga sökande som gäller i varje ansökningsomgång. Vi granskar ansökningar när vi tar emot dem.

Ansökningsfristerna för 2018-2019 är följande:

Runda 1 - Fredag ​​26 oktober 2018 kl. 11:59 ET

Runda 2 - onsdag 5 december 2018 kl. 11:59 ET

Round 3 - Friday, January 18, 2019 at 11:59 ET

Runda 4 - Fredag ​​8 mars 2019 kl. 11:59 ET

Efter ansökningsdatum för ansökningsomgång 4, granskar ansökningsutskottet löpande ansökningar och släpper beslutet till den 30 april 2019.

Ansökningskrav

För att kunna övervägas måste alla sökande tillhandahålla följande i sin onlineapplikation:

Återuppta

Du måste lämna in en aktuell resumé tillsammans med din ansökan. Med hjälp av LinkedIn får du möjlighet att automatiskt fylla i den anställnings- och utbildningsinformation som anges i din online professionella profil. Eventuell information som är automatisk befolkade från LinkedIn kan redigeras.

Observera att detta måste vara den mest aktuella och relevanta informationen om din kandidatexamen och all post-bachelorutbildning och anställning.

Personligt uttalande

På Cornell Tech kommer du att vara en del av en miljö där kreativitet, ledarskap och förmågan att arbeta med tekniker, entreprenörer och andra, är lika viktiga. Vi värdesätter uttryck för vem du är och vad du lägger till i denna formel. Var vänlig och skicka ett till tvåsidigt uttalande som beskriver ditt intresse för det här programmet. Din inlämning bör belysa personliga erfarenheter som visar din kreativitet, ledarskap och förmåga att arbeta i en innovativ miljö.

Frigör dig särskilt att utveckla projekt som du har genomfört och deras kreativa (och tekniska, om några) aspekter. några entreprenörs- eller ledarskapsupplevelser dina professionella karriärmål den fördel du föreställer att vara en del av det tekniska ekosystemet i New York City; och varför det här programmet är det för dig.

Två rekommendationer

Rekommendationer bör vara fakultetsmedlemmar, handledare eller andra personer som känner dig professionellt och har sett dig spela en viktig roll i stora projekt. Rekommendationer måste lämnas in online.

avskrifter

Transkript från varje tidigare lagad lagskola och universitet krävs och måste laddas upp online med ansökan. Godkända studenter kommer att vara skyldiga att skicka in officiell utskrift (er) direkt till Cornell Law School före matrikulering.

Anmälningsavgift

En icke återbetalningsbar ansökningsavgift på $ 95 måste lämnas in med onlineapplikationen.

Internationella studenter

avskrifter

Utöver de programkrav som anges ovan måste internationella sökande tillhandahålla en certifierad engelsk översättning av transkript om originalspråket inte är engelska. Framgångsrika internationella sökande kommer att ha erhållit en baccalaureatexamen i juridik från ett college eller universitet med erkänd stående.

TOEFL

Kunnighet på engelska krävs för antagning och din färdighetsnivå, som demonstreras av alla aspekter av ansökan, är en viktig faktor i vår beslutsprocess. Om ditt modersmål inte är engelska måste du ta provet engelska som ett främmande språk (TOEFL) såvida du inte har fått din första examensbevis från en högskola eller ett universitet i ett land där både undervisningsspråk och modersmål är Engelsk. Minsta totala TOEFL-poäng på 100 (Internet-baserade) krävs för att kunna betraktas för antagning. Vårt institutionskod är 2098, avdelningskod 03. Den officiella poängrapporten måste vara mottagen för att en ansökan ska övervägas. TOEFL erbjuds ofta över hela världen.

Senast uppdaterad Aug 2018

Om skolan

Cornell Tech is a revolutionary model for graduate education that fuses technology with business and creative thinking. Cornell Tech brings together like-minded faculty, business leaders, tech entrepr ... Läs mer

Cornell Tech is a revolutionary model for graduate education that fuses technology with business and creative thinking. Cornell Tech brings together like-minded faculty, business leaders, tech entrepreneurs and students in a catalytic environment to produce visionary ideas grounded in significant needs that will reinvent the way we live. Läs mindre