Miljölag LLM

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Jorden står inför stora miljöutmaningar: klimatförändringar, förlust av biologisk mångfald och överutnyttjande av naturresurser. Att adressera dessa kräver effektiva rättsliga och politiska verktyg, internationellt, nationellt och lokalt. Dundee har den kompetens som gör det möjligt för dig att utveckla de viktigaste färdigheterna och kunskapen för att bedriva en karriär inom detta spännande område av lag och politik.

University of Dundee har en av de största grupperna av miljö- och resursförvaltare på sin personal i Storbritannien. Personalen har rådgivit på de högsta nivåerna, utövat, publicerat och undervisat i ett brett spektrum av rättsområden inklusive miljöreglering, energi, hållbar utveckling, planering av markanvändning, naturskydd, skogsbruk, vatten, arktisk styrning och lagen om havet.

Förutom att lära sig av ledande experter ger Dundee-programmet juridikexamen och andra en konceptuell förståelse av de viktigaste juridiska frågorna i samband med miljöskydd och bredare hållbar utveckling. Detta är kopplat med kunskap om ämnet tillräckligt för att möjliggöra och uppmuntra den kritiska utvärderingen av nuvarande och framtida forskning och praktik inom området. Valet av moduler och avhandling ämne gör det möjligt för studenter att fokusera på miljö och hållbarhet frågor som är viktiga för dem.

Dundee Law School

Dundee Law School är allmänt erkänd som en utmärkt plats att studera. Både Guardian och Times 2017 ligatabeller placerade Dundee som toppskolan i Skottland och i topp 10 i Storbritannien, baserat på särskilt starka resultat i National Student Survey, som upprepade gånger rankat Dundee som första i Skottland. Under de två senaste nationella forskningsrapporterna är Dundee den enda institutionen i Storbritannien som har fått alla sina inlägg som "internationellt utmärkta" eller "världsledande".

Vårt åtagande är att tillhandahålla högkvalitativ undervisning, med fokus på praktisk relevans, för att förbereda studenter för en framgångsrik karriär, hemma eller utomlands. Vi erbjuder ett introduktionsprogram i början av varje termin för att säkerställa att nya studenter har den nödvändiga förståelsen för Storbritanniens och europeiska rättssystem och vad som krävs av dem i en studiemiljö som vill utveckla självständigt lärande.

Vi strävar efter att integrera LLM-studenter i skolans liv, med inbjudningar till gästföreläsningar och seminarier. Vi har också en årlig läsning i ett vackert hus, där du ansluter sig till personal för att arbeta med akademiska färdigheter och koppla av med medstudenter.

57388_josefin-brosche-hagsgard-18388.jpg

Hur du kommer att bli undervisad

I dina sex lärda moduler lär du dig genom förberedelser för och deltagande i ett veckovis två timmars seminarium. Alla lärs genom en liten gruppseminarie diskussion. Du kommer att få läsning för att förbereda sig före seminarier och delta i diskussioner med lärare och medstudenter under seminarierna. Detta sätt att undervisa hjälper dig att få förtroende för din förmåga att läsa, förstå och analysera material och presentera dina idéer framför dina kamrater.

Hur du kommer att bedömas

Substantiva moduler: kontinuerlig bedömning plus slutet av terminsexamen i december och mars / april. Obligatorisk avhandling: 15 000 ord.

Vi strävar efter att integrera LLM-studenter i skolans liv, med inbjudningar till gästföreläsningar och seminarier. Vi har också en årlig läsning i ett vackert hus, där du ansluter sig till personal för att arbeta med akademiska färdigheter och koppla av med medstudenter.

Vad du ska studera

Programmet syftar till att ge jurister och andra en konceptuell förståelse av de viktigaste juridiska frågorna relaterade till miljöreglering samt kunskap om ämnet som är tillräckligt för att uppmuntra den kritiska utvärderingen av aktuell forskning och praktik inom området. Studenterna kan välja mellan en rad moduler som är utformade för att utveckla sin kunskap och förståelse av frågor som hör samman med miljön och lagen.

moduler

Semester ett (studenter måste ta tre)

 • Miljöförordning (obligatorisk)

Denna modul ger en översikt över de huvudbegrepp och mekanismer som används för att reglera människors påverkan på miljön. De ämnen som omfattas är ansvarslicensregimer; verkställighetsstrategier och verktyg ekonomiska instrument och integrera miljöhänsyn i bredare beslutsprocesser.

 • Principer för hållbarhet

Detta är en tvärvetenskaplig modul som utforskar begreppet hållbar utveckling och dess principer, tolkningar och popularitet. Det lärs av experter från alla delar av Socialvetenskapliga skolan, inklusive lag.

 • Internationell oljelov och politik
 • Internationella lagen om naturresurser och energi

Dessa moduler lärs ut av energilagsexperter i CEPMLP. Effekten av energilagen och miljöpolitiken och en mer hållbar utveckling är betydande, särskilt i resursberoende länder

 • Ramar för vattenresurshantering

Denna modul lärs av expertvattenpersonal i UNESCO: s centrum för vattenrätt och politik. Vattenförsörjning, tjänster, kvalitet och rättvis fördelning är viktiga inslag i både miljölagstiftning och hållbar utveckling

Semester två (studenter måste ta tre)

 • Transformation för hållbarhet

Detta är en tvärvetenskaplig modul som undersöker metoderna, verktygen som används för effektiv implementering och leverans av hållbar utveckling. Återigen lärs den av experter från de bredare samhällsvetenskapliga ämnena inklusive lagstiftning.

 • Globala Mänskliga Rättigheter

Denna modul lärs av experter på lagskolan. Mänskliga rättigheter påverkar miljöhälsan och hållbar utveckling.

 • Nationell och jämförande olje- och gaslagstiftning
 • Miljölagstiftning och politik för naturresurser och energi
 • Internationella relationer och energi och naturresurser

Dessa tre moduler lärs ut av energilagsexperter i CEPMLP. Effekterna av vår användning av naturresurser på miljöområdet och en mer hållbar utveckling är betydande, särskilt i resursberoende länder.

 • Internationella lagen om vattenresurser
 • Styrning och reglering av vattentjänster
 • Miljö- och klimatpolitikens politik

Dessa moduler lärs av expertvattenpersonal i UNESCO: s centrum för vattenrätt och politik. Vattenförsörjning, tjänster, kvalitet och rättvis fördelning är viktiga frågor i internationell miljölagstiftning.

Flera andra relevanta moduler finns inom juridikskolan och den bredare samhällsvetenskapliga skolan (se exempel på moduler som erbjuds av politik och stadsplanering). Om eleverna önskar välja ett annat alternativ än de som anges ovan, tala till professor Ross.

Kandidater från miljölagstiftningen har arbetat vidare med miljölagstiftning, centralregering, miljöbyråer, icke-statliga organisationer och flera har flyttat till doktorandforskning och akademiska karriärer.

Ingångskrav

Sökande måste ha, eller förvänta sig att få under det förväntade inträdesåret, en bra examen i lag. Undantagsvis kan icke-lagexaminerade med relevant juridisk erfarenhet övervägas.

Engelska språkkrav

IELTS Totalt 6,5

 • Lyssna 6.0
 • Läser 6,0
 • Skrivning 6,0
 • Talar 6.0 Engelska språkprogram

Vi erbjuder undervisnings-och grundprogram (er) under hela året. Dessa är utformade för att förbereda dig för universitetsstudier i Storbritannien när du ännu inte har uppfyllt språkkraven för direkt inresa på ett examensprogram.

Om Dundee

Fantastisk kultur, vackra landskap och berömda vänliga människor, Skottland har passion och innovation i sitt hjärta och detta är bara några av anledningarna till att det är en fantastisk plats att bo och studera.

Dundee ligger vid floden Tay på Skottlands östkust. Det visas regelbundet i slutet av livskvalitetsundersökningarna i Storbritannien - som erbjuder allt som är bra om stadslivet, men att vara vänligt, kompakt och lätt att navigera.

Wall Street Journal heter Dundee som en av sina tio heta destinationer för 2018.

Dundees befolkning är cirka 150 000. Med studenter som utgör 1 av 5 av befolkningen är vår stad inriktad på studentlivet.

Vårt campus ligger precis i hjärtat av Dundees livliga och roliga West End, med affärer, kaféer och restauranger alldeles vid din dörr.


”Skotska människor är trevliga och vänliga. Jag minns den första dagen jag anlände, kollegan som skulle träffa mig var inte där ännu. Taxichauffören tappade mig, jag knackade på dörren och han var inte där, så jag väntade utanför. Någon kom och frågade om jag var okej och bjöd in mig medan jag väntade. Han välkomnade mig och gav mig mat och dryck, så jag började älska folket i Dundee och Skottland från den första dagen jag kom. ”
Willy William Mrema är från Tanzania och studerar MSc Geotechnical Engineering.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Läs mer

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Läs mindre