PhD i juridik

Allmänt

Programbeskrivning

presentation

Ph.d.-programmet i katolska Porto syftar till att utbilda kvalitativa forskare som bidrar till att utveckla forskning inom fakulteten, samt till den kritiska och ansvarsfulla konstruktionen av juridisk vetenskap i Portugal.

Detta program är avsett för doktorander att förvärva:

  • Kompetenser, färdigheter och metoder för utredning i lag;
  • Systematisk förståelse inom juridik
  • Möjlighet att designa, utforma, anpassa och genomföra en meningsfull utredning som respekterar kraven enligt standarderna för akademisk kvalitet och integritet
  • Kompetenser att kommunicera med det vetenskapliga samfundet och samhället i allmänhet om ett specifikt juridiskt område.

Dra nytta av skapandet av Centrum för studier och juridikforskning CEID - Katolska forskningscentret för rättens framtid, doktorander kan ingå i en forskningsenhet vid juridiska fakulteten för katolska universitetet, som syftar till att förnya sig i juridikundervisningen och uppmuntra en förändring av det traditionella paradigmet för juridisk forskning i Portugal , främja gränsöverskridande, tvärvetenskaplig och teamforskning, samt stärka sambandet mellan akademisk kunskap och samhällets behov.

Bevis / behörighet

Magisterexamen eller innehavare av examen före den så kallade Bolognareformen, när det gäller att presentera exceptionella kvalitetsplaner.

Tillträde till doktorandkursen är ansvarig för en tre doktorandskommitté. Inträde kommer att föregås av en läroplan utvärdering och intervju med kandidaten.

varaktighet

1. I fulltidsfrekvensläge:

  • Ph.d.-kurs: två terminer och 60 högskolepoäng
  • Avhandlingsfas: sex terminer och 180 hp

2. I deltidsfrekvensläget:

  • Ph.d.-kurs: två terminer och 60 högskolepoäng
  • Avhandlingsfas: tio terminer och 180 hp

Undervisningen omfattar deltagande i seminarier om ämnen som är tvärgående till de olika rättsgrenarna och har ett dubbelmål: å ena sidan att hjälpa studenter att ta nya perspektiv och tillvägagångssätt vid utredningen av lag och å andra sidan föreslå forskningslinjer. Samtidigt bör eleverna delta i huvudsak metodologiska kurser.

Anmälan i deltidsformuläret måste alltid tillämpas på doktorandens direktör för respektive skola, särskilt med utgångspunkt i utövandet av en yrkesverksamhet.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Criado em 1978, o curso de licenciatura em Direito foi o primeiro a ser oferecido no Porto. Gradualmente, conquistou prestígio nacional e internacional, não apenas pelos seus professores e alunos, mas ... Läs mer

Criado em 1978, o curso de licenciatura em Direito foi o primeiro a ser oferecido no Porto. Gradualmente, conquistou prestígio nacional e internacional, não apenas pelos seus professores e alunos, mas também pelas suas iniciativas e excelentes instalações. Läs mindre