Akkrediterad av: Skottsamhällets Samhälle

Programmet, det första i sitt slag i Skottland, har utvecklats till följd av ökad laglig reglering inom alla sektorer och motsvarande behov för företagsorganisationer för att uppfylla deras krav på överensstämmelse.

De senaste händelserna, inklusive den globala finanskrisen och nyligen "Brexit" -röstningen, har betonat det osäkra och växande utbudet och den grad av risker som står inför verksamheten och har därmed framhävt behovet av kompetens om affärsrisk och juridisk risk. Således finns det en ökande förväntan på advokater att vara proaktiv i förutsägelsen och förebyggandet av oetiskt och olagligt beteende på alla samhällsområden.

Programmets huvudmål, ackrediterat av Skottlands advokatsamfund, är att utrusta dig med den juridiska kunskap, färdigheter, värderingar och attityder som är nödvändiga för en karriär inom tillhandahållande av affärs och juridisk riskfokuserad expertis, antingen som en oberoende advokat , en advokat eller som en riskproffs inom en organisation.

Du kommer att få grundläggande kunskaper i Skottlands rättssystem och lagar, som kombinerar lagutbildning med studier inom affärs och juridisk riskhantering. Många kandidater fortsätter att ta Diploma i professionell juridisk praxis (PEAT1), vilket är nästa steg för dem som vill kvalificera sig som advokat.

Din karriär

Kandidater kan förvänta sig att bedriva karriär inom handel och industri, bank och försäkring, förvaltning och administration, statliga tjänster, juridisk professionell och rådgivande tjänster mm, såväl som inom den växande konsultbranschen. Alternativt kan akademiker fortsätta karriär inom juridikområdet som specialister i att tillhandahålla tjänster i samband med risker i allmänhet och juridisk risk i synnerhet.

Vad kommer du att studera

År 1

Introduktion till juridiska system och studier, brottsrätt och bevis, offentlig rätt, skotträtt: Mänskliga rättigheter, staten och ansvarsskyldighet, skyldigheter, förtroende, uppdrag och familjerätt

År 2

Handelsrätt, Färdigheter för juridisk sysselsättning, EU-rätt, Lag för byggnad och naturmiljö, Samtida problem i riskhantering

År 3

Juridik och samhällsteori, hantering av etiska överensstämmelse och genomförande av risker, kontinuitetskontroll och planering, val av två juridiska alternativ och en riskmodul

År 4

Honours Dissertation kombinerat med val av två lag alternativ och två riskmoduler

Ingångskrav

Alla anmälningskrav som anges här ska användas som en guide och representera det lägsta som krävs för att komma in för inresa. Sökande som gör ett villkorligt erbjudande om en plats kan uppmanas att uppnå mer än vad som anges.

År 1

SQA Högre

AABBB inklusive engelska plus Nat 5 Maths vid C

En nivå

BBB inklusive engelska / lag PLUS GCSE Maths vid C / 4

ILC högre

H1, H2, H2, H3, H3, inklusive engelska vid H2 eller över PLUS Maths vid O1

IB Diploma

28 poäng måste innehålla engelska och matematik

BTEC

Nivå 3 Utökat examen i ett relevant ämne på DDM PLUS En nivå engelska / lag på B PLUS GCSE matematik vid C / 4

English Language

Sökande vars första språk inte är engelska kommer normalt att krävas för att hålla IELTS med totalt 7,0 med 6,5 i varje element eller motsvarande.

ytterligare information

Andra akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer

Varje ansökan till GCU betraktas på individuell basis. Om du inte har de typiska akademiska förkunskaper, men kan visa relevant arbetslivserfarenhet och / eller krediter från erkända yrkesorganisationer, kan du ha rätt att delta i denna kurs via universitetets Erkännande av tidigare lärande system.

internationella Pathways

Om du inte uppfyller det engelska språket krav kan du vara berättigad till engelska för University Utbildningsplan.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

  • Hem: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationellt: 11 500 £

* Totala studieavgifter för RUK-elever som fullbordar en tre eller fyra års examen är begränsade till 27.750 kr. Specifika avgifter är föremål för bekräftelse från den skotska regeringen och kan ändras när den bekräftas.

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Ytterligare kostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

Stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 15 september 2017 . Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Bedömningsmetoder

Vår inlärnings- och undervisningsstrategi syftar till att utrusta våra elever med kunskap, färdigheter och attribut att fungera som flexibla, oberoende livslånga elever samtidigt som vi utvecklar och inbäddar innovativ och relevant lärande och undervisning baserad på sund forskning och stipendium.

Vi använder en mängd olika utvärderingstekniker över hela graden, varav några är speciellt utformade för att förbättra de färdigheter som våra studenter behöver för arbetsplatsen. Till exempel är mock courtroom övningar antagna över ett antal moduler som utarbetar en mängd juridisk dokumentation. Vi filmar också våra studenter som bedriver mocka kundintervjuer.

Lär ut metoder

De olika inlärnings- och undervisningsmetoderna vi använder är utformade så att programmet är både yrkesrelevant och akademiskt utmanande. Ett brett spektrum av metoder används, inklusive mooting, som använder ett eget rum där elevernas prestationer kan filmas och analyseras.

Vi utvecklar våra studerandes digitala färdigheter; I modulen Färdigheter för juridisk sysselsättning får studenterna möjlighet att delta i samarbetsforskning som stöds av sociala bokmärkesapplikationer eller för att undersöka användningen av Twitter för att förbättra deras lärandeproblem. Innovativa moduler som mooting och mediation och juridiska färdigheter ingår också i läroplanen.

Våra studenter har möjlighet att genomföra vår yrkeserfarenhet genom vår Professional Links-modul. De har också chans att delta i Studentmovesamfundsmötkonkurrensen, som äger rum i vårt dedikerade mordrum. Slutet av den här tävlingen hålls i en faktisk rättssal i Glasgow innan en praktiserande domare.

Vi erbjuder anställbarhetssessioner inom moduler och som skräddarsydda sessioner i samverkan med Student Law Society. Sessionerna inkluderar: Vinnande CV och ansökningar för jurister, förvärv av praktik och intryck vid intervju för juridiska studenter.

Program undervisas på:
Engelska

Se 2 fler kurser från GCU - Glasgow School for Business and Society »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
4 år
Heltid
Pris
1,820 GBP
Hem / EU-studenter; £ 9250 RUK studenter; 11 500 £ Internationella studenter
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum