Keystone logo
Belgien

Studera Lag i Belgien 2024

Studera i Belgien

Tjänar en juristexamen i Belgien Tjänar en juristexamen i Belgien inte kräver studenter passerar en pre-inträdesprov som krävs för några andra grader. Även blandning av holländska, franska och vissa tyska lärosäten i Belgien kan vara förvirrande, de har alla antagna regler som tillhandahålls av Bolognaprocessen, som innebär samma typ av Bachelor 's, Master ' s och doktorsexamen systemet följt med andra europeiska länder. Antagning till den belgiska Bar är tillåten efter fem års studier lag, eller vid tjäna en Master of Law (LLM). Studieavgifter Regeringen i Belgien reglerar högre utbildning terminsavgifter för alla offentliga universitet eller högskolor. Dessa avgifter är baserade på förmågan hos eleven (eller eleven 's familj) att betala ett belopp ömka med inkomsten. Till exempel, låg inkomst (stipendium) eleverna får fulla paket ekonomiskt stöd och oftast betala en terminshastighet på 100 euro ($ 135 USD).Studenter anses "icke-stipendium " betala hela studieavgifter 600 € ($ 800 USD). Återigen kan dessa variera från en juridisk fakultet till den andra. Sysselsättningsmöjligheterna Nyligen arbetslösheten i Belgien sjönk betydligt när recessionen i USA och Europa har äntligen börjat förbättras, ett uppmuntrande tecken på att också har lett till att Bank of England för att överväga att öka räntorna. Följaktligen bör möjligheter till sysselsättning för juridikstudenter som vill öva lag i Belgien är fortfarande överens med den snabbt förbättra ekonomin och arbetsmarknaden.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  414
 • Andel av verktyg

  64
 • Internetabonnemang

  49
 • Lokal transport

  49

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  10
 • Biobiljett

  12
 • Pint lokalt öl

  4

Om Belgien

EU 's grundarna Belgien (Konungariket Belgien) ligger i västra Europa och arrangeras många internationella organisationer som EU: s högkvarter och Nato. Representerar en distinkt kulturell gräns som separerar latin europeiska länder och germanska länder är Belgien hem till fransktalande belgare, holländsktalande flamländska belgarna, och till en tysk språkgemenskapen samt. Mångfalden språk och lång historia av politiska konflikter under de senaste fem århundradena har kombineras för att ge Belgien en komplex regering bestående av federala parlamentariska demokratiska och konstitutionell monarki principer. Bestående av representantkammaren och senaten, Belgien 's federala parlamentet innehåller utsedda representanter, valda politiker och kungen ' s barn, som anses "Senators från Right ".Belgien är också ett av de få länder i världen som har röstplikt, vilket naturligtvis ger den exceptionellt höga valdeltagandet hastigheter. Belgien 's statschef är kung, men hans makt är begränsad till att utse premiärministern (med en förtroendeomröstning från representanthuset) tillsammans med flera andra privilegier. Påbörja från grundsatser Code Napoléon, Belgien 's rättssystem stöds av civilrätten, med kassationsdomstolen och hovrätten representerar landet ' s högsta domstol. Belgien 's rätts System Fyra nivåer av vanliga domstolar finns i Belgien: den "Tribunal de première instance " (lägre nivå juvenil kriminella och civil domstol), "Tribunal des Juges de Paix " och "Tribunal de police " --civil och brottmålsdomstol, respektive.Nyligen lade regeringen en skatt domstol eller kammare till Tribunal de première instance som avgör tvister rörande affärs- och personliga skattefrågor. Endast en belgisk domstol har en jury - Cour d 'Assises --which hör allvarliga brott såsom dråp, människorov och mord. Straff för allvarliga brott involverar lämpliga fängelsestraff som bestäms av en jury, eftersom dödsstraffet har avskaffats sedan 1996. Även om den belgiska lagstiftningen följer Frankrike 's lag systemet, språk som används under domstolsförfaranden, oavsett om det är franska eller nederländska noga, beror om där domstolen är belägen i Belgien. Men båda språken används i Bryssel domstolar.

Visa krav

För icke-EU/EEA/schweiziska medborgare som vill studera i Belgien under en period som överstiger 90 dagar.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Visum D (nationellt visum för längre vistelse)

Pris och valuta

USD 200

Du kan förvänta dig att betala $200 eller mer för att behandla din visumansökan. Avgifterna kan komma att ändras.

Vem kan ansöka om visum?

Om du är EU-/EEA/schweizisk medborgare behöver du inte visum för att studera i Belgien. Du bör dock vara inskriven vid ett erkänt universitet eller högre utbildningsinstitution som deras huvudsakliga yrke i Belgien, ha tillräckliga medel för att täcka utgifter när du studerar i Belgien och har tillräcklig sjukförsäkringsskydd.

Om du är medborgare från ett land utanför EU/EEA/Schweiz, kommer du sannolikt att behöva ansöka om en för att anmäla dig som student i högre utbildning där under en längre tid än tre månader. Studenter från vissa länder (till exempel USA) är inte skyldiga att få visum för Belgien om deras vistelse inte är längre än 90 dagar.

Innan du kan ansöka om att få ett belgiskt studentvisum, du måste i allmänhet accepteras till en kurs eller ett studieprogram av ett erkänt belgiskt universitet eller utbildningsinstitution.

Studenter från Folkrepubliken Kina måste få ett akademiskt utvärderingsintyg utfärdat av Academic Assessment Center (APS) innan de får tillstånd att anmäla sig till en högre utbildningsinstitution i Belgien. Detta APS-certifikat krävs för att få ett studentvisum för Belgien. Examinationen består av en teknisk bedömning av ditt examensbevis och en intervju.

Var kan du göra ansökan?

Belgiens ambassad eller konsulat

Du bör ansöka om ditt studentvisum vid Belgiens ambassad eller konsulat i ditt hemland.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Innan du ansöker om studentvisum för Belgien måste du först accepteras på en kurs vid en ackrediterad utbildningsinstitution och betala registreringsavgifterna (detta återbetalas om din visumansökan avslås). Om du är en internationell student, Du måste då kontakta din närmaste belgiska ambassad eller konsulat i ditt land. Ambassaden hjälper dig att avgöra om du behöver ett studentvisum och guidar dig genom visumansökan.

För din studentvisumansökan kan du bli ombedd att ange följande:

 • Ett giltigt pass-/rese-ID.
 • bevis på att du har en plats vid en erkänd institution
 • kopior av utbildningsbevis
 • detaljer om kursen;
 • Uppgifter om tillräckliga medel för att täcka dina levnadskostnader, studier, hälso- och sjukvård och repatrieringskostnader (617 euro per månad för studieåret 2015—2016).
 • ett medicinskt intyg
 • bevis på att du inte har ett kriminellt register om du är äldre än 21 år.

För att bevisa ditt godkännande vid en erkänd institution kan du ange något av följande:

 • den officiella bekräftelsen av registrering för programmet;
 • Ett intyg som visar att du har tillgång till de förväntade studierna.
 • bevis på din registrering för inträdesprov.

Du kan också bli ombedd att tillhandahålla ett brev som beskriver varför du har valt din kurs, varför du vill studera i Belgien och hur detta kommer att gynna dig. Dessutom, du kan också bli ombedd att visa språkkunskaper i det språk som kursen kommer att undervisas på.

Inom åtta dagar efter din ankomst till Belgien måste du besöka ditt lokala kommunala förvaltningskontor/rådhus (maison communale/gemeentehuis) för att begära ditt uppehållstillstånd och vara registrerad i utlänningens befolkningsregister.

När ska du ansöka?

För ett studievisum för längre vistelse rekommenderas att du bokar tid på ambassaden minst två månader före avresan. För visum för kortare vistelse, boka en tid minst 3 veckor före avresan.

Längden på studentvisumet beror på kurslängden. Du kan ansöka om att förnya ditt uppehållstillstånd årligen, ungefär 30 till 45 dagar före utgångsdatumet.

Behandlingstid

2 Months

Arbetsmöjligheter

Om du är en utländsk student som är inskriven vid en belgisk utbildningsinstitution och har ett giltigt uppehållstillstånd kan du arbeta upp till 20 timmar i veckan under termin, så länge det inte stör dina studier. Du måste få ett skriftligt tidsbegränsat avtal från din arbetsgivare, som kallas ett ”studentanställningsavtal”, och ett arbetstillstånd av typ C. Annars kan du arbeta under officiella universitetshelger utan att behöva ett belgiskt arbetstillstånd.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avslås om du har tidigare kriminell historia eller om du har utvisats från EU. En annan anledning till avslag är om dina dokument som bevisar att du kommer att vara student saknas eller inte är fullständiga.