Keystone logo
Cypern

Studera Lag i Cypern 2024

Studera i Cypern

Juridisk utbildning på Cypern Den mest populära lagen program på Cypern erbjuds av universitetet i Nicosia, där eleverna kan tjäna en LLB (Bachelor of Laws) under fyra år. Enligt universitetet i Nicosia 's hemsida, var LLB-programmet officiellt erkänt av Cyperns rättsliga råd under 2009 och möjliggör akademiker att fortsätta med sin utbildning så att de kan kvalificera sig för att sitta i baren tentamen. Det cypriot Bar Association reglerar licenser och etablerar disciplinära åtgärder som behövs. Advokater på Cypern behöver inte specialisera sig på något rättsområde eftersom de anses "registrerad " praktiserande jurister som kan ta på någon rättsfall de vill. Europeiska universitets Cypern har master 's utbildningsprogram lag som kräver studenterna komplett jur kand kurser innan inskrivning i advokatklasser forskarnivå.Studie Kostnader för Tjänar en LLB eller LLM i Cypern Ungefärlig kostnad för ett års juridisk fakultet i Cypern är 9000-12.000 euro ($ 12.000 till $ 16.000 USD). Europeiska universitets Cypern erbjuder ekonomiskt stöd till elever i behov samt olika stipendier och bidrag för internationella studenter. Alla elever måste betala terminsavgifter, oavsett land på bosättning. Möjligheter för advokater i Cypern Även om arbetslösheten i Cypern är för närvarande 17 procent, licensierade advokater upplever mindre problem att hitta positioner med advokatbyråer, banker, polis bekämpande myndigheter och andra industrier som kräver kunskap internationell och affärsjuridik.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  567
 • Andel av verktyg

  60
 • Internetabonnemang

  34
 • Lokal transport

  40

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  7
 • Biobiljett

  10
 • Pint lokalt öl

  3

Om Cypern

Omgiven av Grekland, Egypten, Turkiet och Israel, är Republiken Cypern en ö land som ligger ca 2000 miles nordost om Afrika i östra Medelhavet. Även norra Cypern är under turkisk kontroll och kallar sig den turkiska republiken på norra Cypern, är Turkiet det enda land som erkänner denna enhet. Den internationella befolkningen anser norra Cypern ett område som helt enkelt är ockuperat av krafter som arbetar för den turkiska regeringen och är faktiskt en del av Republiken Cypern. År 2004 anslöt Cypern EU och senare anslöt eurozonen 2008. Det är en av de mest populära destinationen platser i Medelhavet på grund av dess milda vintrar och subtropiskt klimat och har en hög inkomst ekonomi som konsekvent poäng i topp 20 på Human Development Index.Användbar information om Cypern • CIA World Factbook säger att 77 procent av Cypern invånare är grekcyprioter, med 18 procent av dem som utsetts till turkcyprioter. Över 10.000 ryssar bor för närvarande på Cypern också. • grekcyprioter tillhör den grekisk-ortodoxa kyrkan Cyperns medan turkcypriot ansluta sig till sunniislam religionen. • turkiska och grekiska är Cypern 'två officiella språk. Cypriotisk maronitiska arabiska och armeniska betraktas minoritetsspråk. Dock är engelska som talas av många cyprioter och de flesta offentliga meddelanden, vägskyltar och annonser är på engelska. • Cirka 7% av BNP används för att finansiera utbildningssatsningar, vilket gör Cypern ett av EU: s 's bästa spenders på grundskolan och högre utbildning (tillsammans med Sverige och Danmark). • En medlem i EU, använder Cypern euron som valuta. Dock är den turkiska liran används i den norra delen av Cypern, tillsammans med euron.• Huvudstaden och den största staden i Cypern är Nicosia. Det anses också vara den 5: e rikaste staden i världen. i termer av inkomst per capita. rättssystemet i Cypern under brittiskt styre fram till 1960, sysselsätter Cypern ett rättssystem som liknar det engelska rättssystem. Cypern har för närvarande en konstitution för Republiken Cyperns, Principles of Common Law och Eget kapital och lagar som antagits av medlemmar i deras representanthuset. Efter Cypern gick med i EU 2004, var dess konstitution ändras så att europeiska lagstiftaren att supercede sin nationella lagstiftning. De tre grenarna av Cypern lag är den gemensamma lagen, principerna om rättvisa och stadga lag, som omfattar huvuddelen av Cyperns rättssystem. Tingsrätterna är indelade i civil-, familje-, Arbetsrätt, Brotts och militära domstolar. Alla advokater kvalificerade att arbeta på Cypern har rätt att synas i någon tingsrätt.Dock måste en Cypern advokat har fem eller fler års erfarenhet verksam som tingsrätten advokat innan de kan höras av Högsta domstolen.

Visa krav

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Student visum

Pris och valuta

EUR 40

Avgifterna för studentvisum varierar och kan vara cirka 40 EUR. Avgifterna kan komma att ändras.

Vem kan ansöka om visum?

Kandidater som är EU-medborgare kan komma in på Cypern som besökare. Vid ankomsten till utbildningsinstitutionen måste de lämna in ett antal dokument till utbildningsinstitutionens antagningskontor - se under" Hur gör man ansökan? ".

Internationella studenter från länder utanför EU behöver ett studentvisum innan de reser in på Cypern. Studentvisum utfärdas endast till internationella heltidsstudenter. En heltidsstudent är en som tar minst 12 poäng på en termin.

Var kan du göra ansökan?

Ambassad/Höga kommissionen/Republiken Cyperns konsulat

Du bör ansöka personligen vid ambassaden/High Commission/Republiken Cyperns konsulat i ditt hemland.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Studerande utanför EU:

Du måste tillhandahålla följande dokument när du ansöker om ditt studentvisum:

 • Ett fullständigt ifyllt ansökningsformulär.
 • En ansökningsavgift på 15-30 cypriotiska pund (återbetalas inte).
 • Fyra (4) fotografier i passstorlek.
 • Attesterade (certifierade sanna) kopior av studentens akademiska kvalifikationer.
 • Bevis på kunskaper i engelska (om möjligt)
 • En kopia av deras pass. Passet ska vara giltigt i minst ett (1) år från dagen för studentens ankomst.

Antagningskontoret kommer att meddela information om intervjudatum och nödvändiga dokument till kandidater i tid för intervjun.

Under viseringsintervjun vid Republiken Cyperns ambassad/högkommission/konsulat måste kandidaten presentera

 • Ursprungliga akademiska kvalifikationer och deras intygade kopior på engelska eller i engelsk översättning.
 • Deras pass, giltigt i minst ett (1) år från dagen för deras ankomst till Cypern
 • Ett nyligen intyg om gott uppförande utfärdat av polisen i ursprungslandet eller bosättningslandet.
 • En ny ekonomisk garanti utfärdad av studentsponsorns

Studerande måste anmäla sig till läroanstalten den första arbetsdagen efter ankomsten för att kunna registrera sig och fortsätta med de övriga formaliteter som krävs för att utfärda ett tillfälligt uppehållstillstånd.
Internationella studenter bör registrera sig hos distriktspolisens främmande gren inom sju dagar från ankomstdagen till Cypern.

EU-studenter: Vid ankomsten till utbildningsinstitutionen måste de lämna in följande till utbildningsinstitutionens antagningskontor:

 • Ett fullständigt ifyllt ansökningsformulär.
 • En ansökningsavgift på 15-30 Cyperns pund (återbetalas inte).
 • Fyra (4) fotografier i passstorlek.
 • Attesterade (certifierade sanna) kopior av studentens akademiska kvalifikationer.
 • Bevis på kunskaper i engelska (om möjligt)
 • En kopia av deras pass. Passet ska vara giltigt i minst ett (1) år från dagen för studentens ankomst.
 • Ett nyligen intyg om gott uppförande utfärdat av polisen i ursprungslandet eller bosättningslandet.

Utöver ovanstående, kandidater måste betala registreringsavgiften, terminens studieavgifter, och registrera dig för ämnen. Därefter måste de ansöka till migrationsavdelningen om tillfälligt uppehållstillstånd.

När ska du ansöka?

Du bör ansöka om ditt studentvisum minst 2-3 månader före din planerade ankomst till Cypern.

Studentvisumets längd beror på längden på ditt studieprogram.

Behandlingstid

3 Months

Arbetsmöjligheter

I vanliga fall, utländska studenter från länder utanför EU får inte arbeta under hela sin studie på Cypern. Undantag kan skapas av Republiken Cyperns regering för kurser, där arbetstillstånd kan utfärdas för att möjliggöra praktisk utbildning under sommarlovet.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.

Vänligen notera: Studentvisumet utfärdas för en viss utbildningsinstitution. Om den utländska studenten bestämmer sig för att byta utbildningsinstitution måste man då få ett nytt uppehållstillstånd.