Keystone logo
Danmark

Studera Lag i Danmark 2024

Studera i Danmark

Söder om Norge och sydvästra Sverige ligger Konungariket Danmark, en suverän stat som också omfattar de autonoma länderna Grönland och Färöarna i sin rike. Över fem miljoner människor bor i Danmark, ett socialistiskt demokratiskt land konsekvent rankats som ett av de mest utvecklade och lyckligaste länderna i första hand världen på grund av dess höga, per capita inkomsten i genomsnitt, inkomst jämlikhet och faktorer social rörlighet. En av grundarna av FN, Nato, OECD och Nordiska rådet, har Danmark en unik tidigare rik på Viking historia, medeltida skärmytslingar med grannländerna och tagande av en neutral hållning under andra världskriget. Nyttiga Fakta om Danmark • Danish är det språk predominantely talas i Danmark • Den danska kronor (DKK) är den valuta som används, med en Krone motsvarande 100 öre • Nästan 90 procent av danskarna öva den protestantiska religionen • Danmark är en mycket grön land.Vindkraft utgör 30 procent av all el som används av dess invånare • Köpenhamn är Danmarks huvudstad och hem till sin regering, där monarken och premiärministern ofta samlas i en 17th century kungligt slott konstruerats av Christian IV rättsväsendet i Danmark lagstiftande och verkställande myndighet förblir åtskilda från rättslig myndighet. Det finns ingen enhetlig rättsväsendet i Danmark. Istället Färöarna, Danmark och Grönland har sina egna rättssystem. Däremot kan höga domstolsbeslut som görs av domare som bor på Färöarna eller Grönland klagas i de danska High Courts. Den högsta straffrättsligt och civil domstolen är den danska högsta domstolen, som har ansvaret för att administrera rättvisa i hela Danmark. Konstitutionen Danmark är grunden för alla förfaranden rättsväsende och lagtexter som vidtagits av Danmark 's monarki.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  599
 • Andel av verktyg

  67
 • Internetabonnemang

  33
 • Lokal transport

  68

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  12
 • Biobiljett

  16
 • Pint lokalt öl

  7

Om Danmark

Lag Examina som erbjuds av Danmark Danmark erbjuder Jur kand, juris (Jur kand) och Ph.D juristexamen. Den LL.M examen är internationellt erkänd som en forskarexamen tar ungefär ett år att slutföra. De flesta juriststudenter fortsätter att driva en LL.M examen efter att ha avslutat en kandidatexamen 's program för att få kompetens med specialiserade rättsområden, såsom civila, straffrättsliga eller rättsligt. Dessutom har de flesta danska advokatbyråer (samt advokatbyråer i hela Europeiska unionen) föredrar sina advokater för att hålla en LL.M examen eftersom denna grad indikerar studenten har avancerat juridisk utbildning och är kvalificerade att hantera ärenden i en multinationell miljö. Tjänar en juristexamen i Danmark Danmark har två universitet som erbjuder juristexamen: Köpenhamns universitet (Juridiska institutionen) och Åhus Universitet (School of Law). Köpenhamns universitet är det största Law School i Danmark och Skandinavien och har 4000 elever inskrivna vid varje given tidpunkt.Eleverna kan välja att tjäna ett av fyra grader vid Köpenhamns universitet: en LL.B, en Jur kand, en Ph.D eller en master i konfliktlösning och medling. Åhus universitet, i staden Åhus, Danmark, erbjuder även program advokat kandidat-, magister- och Ph.D men inbegriper inte en Master of Conflict Resolution och medling i sin läroplan. Sommar klasser finns också på Åhus universitet. Studieavgifter och längd Law Studies i Danmark Vanligtvis juridikstuderande slutföra sina Bachelor 's grader i tre till fyra år och Master ' s grader under ett år. Ph.D. grader kan ta upp till tre år att färdigställa, beroende på det område där den studerande önskar specialisera sig. EES och EU-studenter behöver inte betala kursavgifter medan inskrivna i ett program för högre utbildning i Danmark. Amerikanska och icke-EU-medborgare måste betala årliga studieavgifter på mellan 6000 till 15000 euro ($ 8000 till $ 20.000 USD).Möjligheter för advokater i Danmark Med tusentals advokatbyråer som är verksamma i Danmark och danska arbetslösheten konsekvent under fem procent märke, hitta anställning i Danmark är inte svårt. Men jurister som specialiserat sig på internationell rätt erfarenhet högre frekvens av framgång i att skaffa positioner snabbare än jurister med LLM grader.

Visa krav

ST1 - Uppehålls- och arbetstillstånd för utbytesstudenter från länder utanför EU/EES och Norden.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Uppehålls- och arbetstillstånd (ST1)

Pris och valuta

EUR 310

Avgifterna för visumansökan beror på ditt ursprungsland och kan vara cirka 310 EUR. Avgifterna kan komma att ändras.

Vem kan ansöka om visum?

Om du planerar att studera i Danmark i mer än tre månader behöver du antingen ett registreringsbevis eller ett uppehållstillstånd:

 1. EU/EES-medborgare behöver ett registreringsbevis och schweiziska medborgare måste ansöka om uppehållskort.
 2. Icke-EU/EES-medborgare måste ansöka om ett danskt uppehållstillstånd innan de anländer till Danmark.

Du måste bli antagen till ett högre utbildningsprogram i Danmark, som är godkänt av en statlig myndighet eller erbjuds av en offentligt ackrediterad utbildningsinstitution.

Var kan du göra ansökan?

Danska diplomatiska beskickningen

Du måste skicka in din ST1-ansökan personligen till närmaste danska diplomatiska uppdrag. Anledningen till att du måste visas personligen är så att du kan spela in dina biometriska funktioner (digital ansiktsbild och fingeravtryck). Dina biometriska funktioner är ett krav för uppehållstillståndet. Du kommer sannolikt att behöva boka en tid.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Du måste vanligtvis ange följande när du ansöker om studentvisum till Danmark:

 • Godkännandebrev från ditt universitet;
 • Ett undertecknat och ifyllt ansökningsformulär.
 • Språkkunskaper bevis (vanligtvis engelska);
 • Ett giltigt pass eller annan form av resehandling
 • Ett passfoto
 • Reseförsäkring;
 • Visa avgift betalning bevis;
 • Bevis på minimifonder (cirka 1000 euro/månad)
 • Detaljerad information om ditt studieprogram
 • Bevis på boendearrangemang under dina studier.

När ska du ansöka?

Den bästa tiden att börja ansöka om uppehållstillstånd till Danmark är tre månader före ankomstdatum. Det tar i genomsnitt cirka 60 dagar innan ansökan behandlas och längden på ditt uppehållstillstånd beror på om du ska genomföra ett helt utbildningsprogram, eller bara följa en del av ett program som gäststudent. Om det ska vara ett helt program, då får du uppehållstillstånd under hela programmet. Men om du bara är inskriven för att följa en del av ett program beviljas uppehållstillståndet för högst två år.

Behandlingstid

60 Days

Arbetsmöjligheter

 • Nordiska, EU/EES eller schweiziska medborgare kan arbeta i Danmark utan begränsning av antalet timmar.
 • utanför EU/EES och icke-nordiska studenter får arbeta i Danmark 20 timmar i veckan från september till maj och 37 timmar i veckan från juni till augusti.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.