Keystone logo
Frankrike

Studera Lag i Frankrike 2024

Studera i Frankrike

Den franska juristexamen I Frankrike är en juristexamen tjänat genom att delta i juridisk fakultet. Law School är en skola inom en större universitet, inte en separat enhet. Att kunna träna lag i Frankrike kräver en kandidatexamen i juridik (LLB) och därefter minst en Master 's examen i fältet (LLM), även om en doktorandnivå program (PhD i lag) är också tillgänglig. Tjänar en juristexamen i Frankrike Eftersom franska lag skolor finns inom offentliga universitet, är inte lika selektivt som i privata skolor antagning på grundnivå. Däremot antagning inte betyda framgång, och många elever inte lyckas de rigorösa programmen. Lagen Skolan är indelad i tre program. Först eleverna delta i en treårig kandidatexamen i juristutbildningen (kallas "Licence de Droit"). Detta följs av en tvåårig Master of Law programmet (LLM), och slutligen en treårig eller fler Ph.D. i lag. Också, för att komma in i baren, eleverna måste också ange baren skolan.Godkännande i bar skolan kräver minst det första året av Master of lag träning. Många studenter väljer att gå i skolan i Frankrike på grund av dess låga kostnader. Student restauranger och subventionerade bosättning hallar lägga till överkomliga att gå i skola i Frankrike. Den franska läsåret börjar i september och pågår till maj eller juni, brutit sig in en höst och vårterminen. Frankrike är tilltalande för juridikstudenter också på grund av sin höga akademiker. De som kan tala franska tillräckligt bra för att gå i skolan kan få en prisvärd utbildning från några av de bästa skolorna och pedagoger i världen av internationell utbildning. De som kan lyckas i de rigorösa fransk lag skolprogram har möjlighet att öva lag i hela Europa med grundandet av den starka civilrätt utbildning som kommer från det franska utbildningssystemet.Dessutom har många franska advokatprogram studerar också sedvanerätt, så deras utexaminerade är väl rustade för att ansöka till baren eller få professionell ingång till andra länder där civilrätten inte är den vanligaste typen av lag praktiseras. Denna kombination gör Frankrike en tilltalande land att tänka på när man väljer en skola där för att studera juridik.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  459
 • Andel av verktyg

  57
 • Internetabonnemang

  30
 • Lokal transport

  61

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  10
 • Biobiljett

  12
 • Pint lokalt öl

  6

Om Frankrike

Frankrike är en av de viktigaste aktörerna på den europeiska politiska och ekonomiska spelet. Fungera som gränsen mellan den iberiska halvön och fastlandet i Europa har Frankrike länge varit en kulturell samlingspunkt i Europa. Paris, i synnerhet, är höjden av modebranschen, och många av världens 's ledande mode influenser kommer från parisiska modehusen. Landet har också producerat några av världens 's mest hyllade författare, däribland namn som Rousseau och Voltaire. Med sina kopplingar till Tyskland, Frankrike tjänade som en av de ledande inom ena Europa och start EU. Förutom mode och skrivande, är Frankrike känd för sin kulinariska traditioner. Över 250 olika sorters ostar kommer från inom dess gränser, och vinälskare vet att de kan vända sig till Frankrike för ömtåliga, läckra viner.Oavsett om du funderar på Frankrike för sin kulinariska arv, konstnärliga stil eller bara för att du vill uppleva kulturen i en ny plats, hittar du en mängd faktorer för att dra dig mot att studera i denna ledande europeiskt land. Eftersom Frankrike talar så många utländska studenter, är livet på universitetet rik på kulturell mångfald. Kulturellt aha-upplevelser är lätta att hitta i Frankrike. Museer, särskilt de i Paris, att EU-invånare som är studenter under 26 år fri entré. Student kortinnehavare hittar också rabatter på transport, mat och underhållning. Dess skolor prestera bra i internationella rankningar av utbildning, vilket gör det tilltalande för studenter som vill resa utomlands för sin utbildning. Rättssystemet i Frankrike Liksom stora delar av Europa, Frankrike praxis främst civilrätt, även om straffrätten är också en del av rättsväsendet .Offentlig lag ingår även både administrativ och konstitutionell rätt. Som helhet är det franska rättssystemet modellerad efter den civilrättsliga systemet.

Visa krav

Det finns olika typer av studentvisum, beroende på hur länge du planerar att studera i Frankrike:

 1. Visa de court séjour pour etudes (Schengen-studentvisum för kortare vistelse) - Om dina studier kommer att pågå mindre än tre månader bör du ansöka om det så kallade Schengenstudentvisumet. Det utfärdas gratis och kan inte förnyas. 41 länder kanske inte behöver visum för en vistelse på mindre än tre månader.
 2. Etudient concours (visum för sittande inträdesprov) - På detta visum kan du komma till Frankrike för att ta en inträdesprov vid ett institut för högre utbildning. Om du passerar kan du ansöka direkt till din lokala prefektur (franska lokala myndigheter/administrativa kontor) i Frankrike om ett års, förnybart uppehållstillstånd.
 3. Visa de long séjour temporaire pour etudes (tillfälligt visum för längre vistelse) - Med detta visum kan du studera i Frankrike i mellan tre och sex månader utan behov av uppehållstillstånd. Det är inte förnybart.
 4. Visa de long séjour etudes (visum för längre vistelse) - Om du vill studera längre än sex månader måste du ansöka om långsiktigt studentvisum i Frankrike. Från 2013 varar denna typ av studievisum nu under hela din kurs i Frankrike. Viseringar för längre vistelse fungerar som uppehållstillstånd och kallas VLT-TS.
 5. Extended stay research scholar visum - Om du har en magisterexamen eller högre och vill komma till Frankrike för att delta i forskning eller undervisa på universitetsnivå, då institutionen kan ta dig över på en längre vistelse forskningsforskare visum VLS-TS.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Student visum

Pris och valuta

EUR 50

Studentvisumavgifterna varierar mycket, beroende på vilken typ av visum och land du kommer ifrån. För studenter från Schengenområdet varierar kostnaderna från 50 till 99 euro. Det kortvariga Shengen-studentvisumet är gratis.

Vem kan ansöka om visum?

Om du är EU-medborgare eller medborgare från EES, Schweiz, Norge, Island eller Liechtenstein behöver du inte ett franskt studentvisum.

Om du är medborgare från någon annanstans i världen, du måste få ett studentvisum för Frankrike. Du måste ha säkrat en plats på en kurs vid en fransk utbildningsinstitution innan du ansöker om visum.

Var kan du göra ansökan?

Frankrikes ambassad/konsulat

Vissa länder kräver att du registrerar dig först hos CampusFrance, den franska nationella byrån för högre utbildning, och internationella studenter, för att ansöka om antagning och få studentvisum genom FSE-förfarandet. Annars bör du få ditt visum på den franska ambassaden/konsulatet i ditt hemland.

Hemsida:https://france-visas.gouv.fr/

Hur gör man ansökan?

För att ansöka om visum behöver du följande:

 1. Ett officiellt godkännandebrev till ett ackrediterat program vid en fransk institution. Detta bör vara på officiellt papper, ange dina fullständiga detaljer, detaljer om den franska institutionen, och ange start- och slutdatum för det akademiska programmet.
 2. Bevis på att du har tillräckliga medel (för närvarande 615 euro per månad), till exempel kontoutdrag, borgensmannens brev eller meddelande om bidrag eller finansiering från en officiell källa.
 3. Bevis på returbiljett hem. Ofta är detta i form av den faktiska biljetten eller bokningen som visar avresedatum, men kan vara en handskriven avsiktsförklaring, inklusive avsedda avresedatum.
 4. Bevis på sjukförsäkring (minimiskydd 30 000 euro).
 5. Bevis på boende. Kan visas i form av studentbostadsbekräftelse eller intyg om styrelse och logi eller 'attestation d'accueil' (om du bor med vänner eller släktingar).
 6. Bevis på kunskaper i franska, om du läser en franskspråkig kurs.

Det tillkommer en avgift för visumansökan och du måste också ha ett pass som är giltigt under en period av tre månader efter ditt utgångsdatum för den begärda parten. Du måste fylla i en ansökan som du undertecknar och måste skicka in tre fotografier med ansökan.

När ska du ansöka?

Det kan ta upp till två månader innan en visumansökan godkänns, så du bör skicka all nödvändig information så snabbt som möjligt innan du planerar att lämna. ”Schengen” studentvisum för kortare vistelse varar i 90 dagar, ett tillfälligt visum för längre vistelse i tre till sex månader, och ett visum för längre vistelse under din kurs: tre år för ungkarlar, två år för en magisterexamen och fyra år för en doktorsexamen.

Behandlingstid

2 Months

Arbetsmöjligheter

Som internationell student med studievisum i Frankrike kan du arbeta upp till 964 timmar på ett enda år (cirka 60 procent av heltidsanställning under ett år) - medan du är på kursen och så länge du har ett giltigt uppehållstillstånd.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

När du fyller i din ansökan om ett franskt visum är det viktigt att du fyller i ansökan i sin helhet. Du bör inte lämna något tomt eftersom det kan fördröja ansökningsprocessen kraftigt. Du måste också se till att du har alla dokument som behövs och skicka in dem med ansökan.