We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Grekland

Studera Lag i Grekland 2024

Studera i Grekland

Tjänar en juristexamen i Grekland The Master of Law examen (LLM) är en avancerad examen som kan erhållas efter att tjäna en kandidatexamen 's av juristexamen (LLB). Även en LLM är inte nödvändigt att ha för att öva lag i Grekland, är det önskvärt med advokatbyråer när de hyr studenter färskt av en lag programmet och kan erbjuda specialiserad kunskap för studenter som vill utöva ett visst område i lag. De flesta studenter tar mellan fem och sex år att slutföra sina LLB och LLM grader. Efter examen från en juristutbildningen är studenter tillåtna att ta baren examen efter fullföljande av ett 18-månaders praktik med en advokatbyrå eller oberoende advokat. Den grekiska bar tentamen består av muntliga och skriftliga delar som rör kriminella, civil- och handelsrätt. Studenter som vill öva lag i Grekland bör vara medvetna om att baren tentamen ges i det grekiska språket.Studieavgifter EES och EU studenter behöver inte betala kursavgifter vid attend offentliga skolor eller universitet i Grekland. Dock kan undervisning debiteras för vissa masterprogram. Utomeuropeiska studenter kommer att behöva betala en avgift varje år, vilket inkluderar läroböcker, labb avgifter mm Arbetsmöjligheter Behörig grekiska advokater åtnjuter en hög social och affärsläge, speciellt när du tränar i Thessaloniki och Aten. För närvarande finns det en ökande efterfrågan på statliga och privata företag jurister snarare än advokatbyråer specialiserade på endast en typ av lag.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  248
 • Andel av verktyg

  69
 • Internetabonnemang

  30
 • Lokal transport

  30

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  8
 • Biobiljett

  8
 • Pint lokalt öl

  4

Om Grekland

Att dela landgränser med Turkiet, Makedonien och Bulgarien, Grekland ligger vid korsningen av Afrika, Europa och västra Asien och är en av de mest besökta länderna i världen. Med sina pittoreska kustlinjer, bergiga landskapet och gamla historiska platser som går tillbaka till den 6: e århundradet f.Kr.. Ett demokratiskt och välutvecklat land som hör till Europeiska unionen och Förenta nationerna, priser Grekland högt på Human Development Index och har den största ekonomin på Balkan. Grekland leds av en premiärminister som utses av en grekiska parlamentet väljs av grekiska medborgare. Grekland 's konstitution garanterar medborgerliga friheter och andra rättigheter som liknar dem som ingår i andra demokratiska konstitutioner. . Politiska processer införs och genomförs av premiärministern, presidenten (som är begränsad till vissa lagstiftande funktion) och skåpet grekiska rättsordningen Greek har tre olika domstolar: administrativa, civilrättsliga och straffrättsliga domstolar.Kallade "Areios Pagos", är statsrådet högsta domstolen i förvaltningsrätt och kassationsdomstolen är högsta domstolen av straff- och civilrätt. Tvistemål initialt hörs av domstolar i första instans och sedan kan gå vidare till hovrätt. Domar som avkunnats av kassationsdomstolen är oåterkallelig. Straffrätten handlar felonies, förseelser och överträdelser (hört på en domare 's domstol). Förseelser och grova brott hörs i förstainstansdomstolarna och vid behov, hovrätt. Domare härskar över grekiska domstolar ges liv upplåtelse efter en två år prövotid. De har inte tillgång till notarier och utföra alla tvister arbeta själva. Endast de mest hängivna och erfarna grekiska advokater ut för rättsliga positioner som kräver passerar undersökningar som skapats av "Areios Pagos " (högsta domstolen i Grekland).Nya domare måste också ta kurser vid Högskolan för rättsliga Utbildning ligger i Thessaloniki i ett år. Efteråt är de utses till en grekisk tingsrätt där de har möjlighet att vända sig till andra domstolar efter att få flera års erfarenhet inom den specifika domstol.

Visa krav

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Studentvisum (Nationellt visum - typ D)

Pris och valuta

EUR 150

Studentvisumavgiften beror på landet och kan vara cirka 150 EUR. Priset kan komma att ändras.

Vem kan ansöka om visum?

Medborgare i EU/EES behöver inte visum för att studera i Grekland. Men om du kommer från ett land utanför EU måste du få ett studentvisum. En lista över länder som kräver eller inte behöver visum finns här: https://www.mfa.gr/en/visas/visas-for-foreigners-traveling-to-greece/countries-requiring-or-not-requiring-visa.html

Var kan du göra ansökan?

Greklands konsulat

Du måste ansöka om ditt studentvisum genom det grekiska konsulatet som har jurisdiktion över din permanenta bosättningsland. De flesta konsulat kräver att du skickar in din ansökan personligen.

Hemsida:https://www.mfa.gr/en/appendix/greece-bilateral-relations/a.html

Hur gör man ansökan?

Normalt behöver du följande dokument:

 • Ansökningsblankett för visum för en längre vistelse i Grekland fyllt i och undertecknat
 • Ett nyligen passformat, färgfotografi
 • Pass som ska:

• ha en giltighetstid som överstiger med tre månader slutdatumet för viseringslängden
• ha minst två tomma sidor
• har utfärdats inom de föregående tio åren

 • Criminal Record Certificate, nyligen och vederbörligen intygad
 • Certifikat för medicinsk lämplighet
 • Resor sjukförsäkring

Ytterligare dokument krävs:

 • Registreringsbrev och avgift betalning\
 • Utbildningsministeriets intyg om att utbildningsinstitutionen har en giltig licens och är registrerad i relevanta register
 • Bevis på adekvata kunskaper i det engelska språket
 • Bevis på tillräckliga medel för att täcka levnadskostnader, studiekostnader och hemtransport (inklusive eventuellt stipendium)

Inom 40 dagar efter din ankomst till Grekland ska du ansöka om uppehållstillstånd hos Migrationsavdelningen. Normalt krävs följande dokument:

 • Ansökningsblankett för uppehållstillstånd
 • Sjukförsäkringsintyg, utfärdat av ett grekiskt sjukförsäkringsbolag
 • Läkarintyg, utfärdat av ett grekiskt offentligt sjukhus (CXR, Mantoux-test)
 • Mottagande av uppehållstillståndsavgift (betalning sker i stadshuset)
 • Fotokopia av pass
 • Studentens registreringsbrev som bekräftar att studenten är registrerad hos Mediterranean College
 • Kontoutdrag som bekräftar att studenten har tillräckligt med pengar på bankkontot för att täcka levnadskostnaderna

När ska du ansöka?

Du bör göra din ansökan 8-12 veckor före din planerade ankomst till Grekland.

Längden på ditt studentvisum beror på längden på ditt studieprogram. Förnyelsen av uppehållstillståndet är årligen.

Behandlingstid

12 Weeks

Arbetsmöjligheter

Om du är från EU/EES får du arbeta.

Om du befinner dig utanför EU/EES kan du ansöka om tillstånd som gör att du kan göra deltidsarbete medan du studerar, för att försörja dig själv ekonomiskt. När du är klar med dina studier, i alla fall, detta deltidsarbetstillstånd kan inte omvandlas till det vanliga, även om du hittar en arbetsgivare som anställer dig på heltid. Du måste fortfarande ansöka separat om ett arbetsvisum.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.