Keystone logo
Indonesien

Studera Lag i Indonesien 2024

Studera i Indonesien

Vad är en juristexamen i Indonesien? Den indonesiska juristexamen finns i tre nivåer. Den första, vilket motsvarar en kandidatexamen i juridik, kallas "Sarjana Hukum / SH " Detta kan uppnås direkt efter gymnasiet. Den andra nivån handlar specialiteter den jurist ska studera. Detta kallas "Magister Hukum / MH ", eller Master i juridik. Ibland kallas det "Megister Kenotariatan / M.Kn. ", Eller Master i Notarius. Slutligen är den tredje nivån doktorn i juridik. Den första nivån krävs för alla jurister Law högre utbildning i Indonesien Den grundläggande första nivån juristexamen kräver 06:56 års studier i Indonesien. Den tid den andra och tredje nivåer tar beror till stor del på studier och mängden kurser per termin att han studenten kan ta. För att bli en advokat eller jurist i Indonesien, måste studenterna delta i en 1:59 månad Advocate Specialkurs och passera Bar examen.Läsåret i Indonesien följer inte någon schema, men vissa skolor följer en udda och jämna termin program. Udda terminer löpa från september till januari. Även terminerna löper från februari till juni. Dessa datum korrelerar med de religiösa helgdagar i några av de stora religiösa grupperna i landet. Rättsliga studier i Indonesien hända på landet 's stora universiteten eller lag skolor, som finns på de större öarna och huvud stadsdelar i landet. Även om varje skola har sina egna regler och förordningar, är studien rigorös, och testa hela programmet för att visa att den studerande kan slutföra loppet av studien är vanligt. Kostnaden för en juristexamen i Indonesien varierar beroende på längden av programmet och universitetet valt. Statliga universitet har avgifter som är mycket låg, men privata universitet har högre avgifter. Den typiska studenten kommer att spendera runt US $ 4500 för en termin av kurser i Indonesien.Studera lag i Indonesien öppnar dörren till en livstid av tjänst i ett växande land med en stor befolkning. En indonesisk juristexamen kan också öppna dörren för juridiskt arbete i andra mindre länder i Oceanien och Asien. Studenter som väljer att studera juridik i Indonesien kommer att få en introduktion till den rika kulturen av öarna och få en djupare förståelse för kulturen i dess olika folkgrupper.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  229
 • Andel av verktyg

  20
 • Internetabonnemang

  26
 • Lokal transport

  9

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  3
 • Biobiljett

  3
 • Pint lokalt öl

  2

Om Indonesien

Introduktion till Indonesien Republiken Indonesien är en skärgård av över 13.400 öar i Sydostasien och Oceanien. Över 238 miljoner människor bor i Indonesien, vilket gör den till världens 's fjärde folkrikaste land. I århundraden har Indonesien varit en viktig handelsväg, och de rika naturresurserna i regionen har fortsatt att dra handeln i hela den moderna historien. Indonesien är känd för sin distinkt olika kultur, med hundratals språk och etniska grupper i hela öarna. Det har också världens 's näst högsta nivån av biologisk mångfald och massor av vildmark och djungelområden som gör det en vacker plats att besöka. Vad är lagen System i Indonesien? Indonesien ' s rättssystem följer den civilrättsliga systemet i första hand. Mångfalden av landet ger sedvanerätt till många aspekter av systemet, och några romerska holländska lag är också blandas in i systemet.Landet 's civillag följer i stort holländska koloniala traditioner, och dess första lag skola startades av den holländska.

Visa krav

 1. Social Visit Visa - bäst för utbytesstudenter, single-entry.
 2. Visum för begränsad vistelse - endast för långtidsstudier.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Studentvisum (visum för socialt besök; Visum för begränsad vistelse)

Pris och valuta

USD 45

Kostnaden för studentvisumet är cirka 45USD, men det kan ändras och beror på vilket land du ansöker från.

Vem kan ansöka om visum?

Alla utländska studenter som accepteras för att studera vid ett indonesiskt universitet måste få studentvisum.

Medborgare i vissa länder kan stanna i Indonesien i totalt 30 dagar utan visum. Den viseringsfria vistelsen gäller dock endast fritidsaktiviteter och ger inte till exempel rätt att studera eller arbeta.

Vid vissa indonesiska ambassader (t.ex. Finland, Österrike) har det varit möjligt att ansöka om visumtyp 211 (turistvisum). Detta visum kan omvandlas till ett sponsrat visum för socialt besök vid ankomsten till Indonesien. Fråga på din lokala indonesiska ambassad om möjligheten att ansöka om detta visum.

Var kan du göra ansökan?

Indonesiens ambassad eller konsulat

Det är bäst att ansöka om visum på den indonesiska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland. Den indonesiska immigrationsavdelningen tillåter nu också en visumansökan online via deras webbplats.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Obligatoriska dokument för studentvisum till Indonesien inkluderar:

 • Ett giltigt pass med minst en tom sida för visumet (passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter att ha lämnat Indonesien)
 • En kopia av identitetssidan för ditt pass
 • A fyllt i ansökningsformuläret
 • Två passfoton i färg, 4 x 6 cm
 • En kopia av din flygbiljett eller en elektronisk biljett
 • Det officiella godkännandebrevet från värduniversitetet
 • Ett kvitto eller en kopia av kvittot för den betalda viseringsavgiften
 • Ambassadbrev. Ambassadbrev, utarbetad av värduniversitetet, bekräfta att en viss student behöver ett visum för socialt besök. Ett ambassadbrev riktas alltid till den indonesiska ambassaden eller konsulatet i ett visst land: som standard, detta kommer att vara studentens hemland.

Vid ankomsten, visuminnehavaren måste rapportera sin entré till närmaste immigrationskontor inom 7 dagar.

När ska du ansöka?

Det rekommenderas att ansöka om studentvisum åtminstone 14 dagar innan du åker till Indonesien. Det är bäst att ansöka om visum omedelbart efter att ha mottagit det officiella godkännandebrevet.

Du måste anlända till Indonesien inom 90 dagar från den dag visumet utfärdades den.

Den maximala längden på en vistelse i Indonesien med visum för socialt besök är 60 dagar och visumet måste förlängas på destinationen i enlighet med instruktionerna från värduniversitetet. Visumet kan förlängas med en månad i taget och kostnaden är cirka 50 USD.

Visumet för begränsad vistelse är giltigt i 5 år och behöver förnyas varje 1 år.

Behandlingstid

14 Days

Arbetsmöjligheter

Internationella studenter får normalt inte arbeta under sina studier i Indonesien.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.