Keystone logo
Irland

Studera Lag i Irland 2024

Studera i Irland

Vad är en juristexamen i Irland? Det finns olika lag utbildningsprogram tillgängliga i Irland. Som ett grundutbildningsprogram, kan eleverna få en Bachelor of Law (LLB) i näringslivet, statsvetenskap, liksom i olika internationella juridiska studier. Forskarutbildnings program inkluderar Master of Law (LLM) samt "Interrogational och komparativ rätt " examen och "International och European Business Law " examen. En doktorsexamen i juridik är också tillgänglig efter att ha avslutat en LLM. Det finns en stor mängd inriktningar som finns i juridikstudier irländska. Lag högre utbildning på Irland Det finns många lag skolor och universitet i hela Irland erbjuder juridikstudier. Eleverna måste konkurrera för att få acceptans i dessa skolor, med ett genomsnitt på endast topp sju procent, får tillträde. Ändå är internationella studenter som kan få tillstånd, skola acceptans och visum till landet välkomna på dessa lag skolor.Förkunskapskrav tenderar att vara mindre svårt för internationella studenter. Eleverna kommer sannolikt att spendera mellan fem och sex år att få sin utbildning för att sitta för licensiering examen. Studenter med en grundexamen kan också ha möjlighet att slutföra sin utbildning i en juridisk fakultet, som vanligtvis kräver ytterligare tre års utbildning. Efter examen kan eleverna hitta arbete i hela Irland. Eleverna kommer att behöva arbeta i en advokatbyrå innan man erhållit professionell licensiering. Efterfrågan på kvalificerade tjänstemän i Irland är måttlig till hög, med en ny inriktning på mer specialiserade jurister än någonsin. Internationella studenter kan finna detta land 's rättssystem för att vara en givande för en lång, varaktig karriär.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  833
 • Andel av verktyg

  70
 • Internetabonnemang

  49
 • Lokal transport

  100

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  9
 • Biobiljett

  12
 • Pint lokalt öl

  6

Om Irland

Det 's inget som Irland, ett land som ' s del av Europa, som sitter på den nordvästra delen av kontinenten. Denna önation är hem för mer än 6,4 miljoner människor, cirka 4,6 miljoner av dem bor i republiken Irland. Från de låga bergen till de öppna gröna slätterna, är Irland ett vackert land. Det är också en viktig och stark ekonomisk kraft i Europa. Området har en rik kultur, en livlig och modern livsstil, och en hel del tradition. För studenter som funderar studerar juridik på Irland, det finns många fördelar med att göra så, bland annat en krävande rättsliga området som kräver moderna och fullt utbildade studenter. Internationella studenter är ofta välkomna, om det finns tillgängliga öppningar i Irland 's juridiska skolor. Vad är lagen System i Irland? Det rättsliga systemet i Irland är uppbyggd kring konstitutionella, vanligt, och stadga lag. Lagarna i landet hålls i Irlands konstitution.Landet 's sedvanerätt systemet bygger på den parlamentariska stilen som finns i det brittiska systemet. Lagen Systemet bryter ner ytterligare med lokala lagar som är långt mer traditionella och baserat på kulturella influenser. Landet 's konstitution föreskriver en hörnsten i all den irländska rättssystemet, dock, och rättslig studie på detta område fokuserar på just detta område.

Visa krav

 • C-studievisum - Om du vill studera i Irland i mindre än 3 månader
 • D-studievisum - Om din kurs varar längre än 3 månader

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Studentvisum (C-studievisum; D-studievisum)

Pris och valuta

Irländska studentvisumavgifter varierar beroende på ditt ursprungsland. Standardavgifterna för viseringsansökan är 60€ (80 USD) för ett visum för en enda inresa och €100 (135 USD) för ett visum för flera inresor.

Vem kan ansöka om visum?

Om du är medborgare i EU eller EES (inklusive Island, Norge och Liechtenstein) behöver du inte ett studentvisum för Irland för att studera i Irland. Det finns ett antal andra länder som inte kräver irländska studentvisum eller inresevisum och dessa listas här: http://www.citizensinformation.ie/en/moving_country/moving_to_ireland/coming_to_live_in_ireland/visa_requirements_for_entering_ireland.html

För medborgare från länder utanför EES som kommer för att studera i Irland måste de vara inskrivna i en heltidskurs under utbildningsprogrammet (för högre utbildning) eller Irlands språk- och icke-utbildningsprogram.

Oavsett om du behöver studentvisum för Irland eller inte, om du är student från ett land utanför EES måste du rapportera till en invandringsansvarig vid inresa till Irland för att få tillstånd att komma in. Du måste göra detta inom det distrikt du tänker bo.

Observera: Irland är inte medlem i Schengenavtalet. Du kommer, därför, måste fortfarande ansöka om ett irländskt visum även om du har visum för ett Schengenland.

Var kan du göra ansökan?

AVATS online-anläggning

Du måste göra din visumansökan online med AVATS online-anläggning. Anläggningen för visumansökan online är tillgänglig över hela världen och måste användas av alla sökande.

Hemsida:https://www.visas.inis.gov.ie/avats/OnlineHome.aspx

Hur gör man ansökan?

Du måste ansöka online om visum. När du har slutfört onlineansökningsprocessen, Du måste följa instruktionerna på det sammanfattande ansökningsformuläret som skapas av onlinesystemet. Sammanfattningsformuläret innehåller information om var du ska skicka in din stödjande dokumentation. Sammanfattningsformuläret, som du måste skriva ut, underteckna, och datum, måste skickas med din stödjande dokumentation.

Du måste tillhandahålla följande med din visumansökan (originaldokument krävs och måste vara på engelska eller åtföljas av en attesterad översättning):

 • Godkännandebrev från en erkänd skola/högskola/universitet i Irland som bekräftar att du har blivit antagen på en studiekurs. Denna studiekurs måste vara heltid (varar ett läsår) och ha minst 15 timmar per vecka studietid.
 • Bevis på din akademiska förmåga att fortsätta den valda kursen genom det engelska språket (såvida det inte är en engelska språkkurs).
 • Bevis på att avgifterna för kursen har betalats i sin helhet.
 • Bevis på att du har tillräckligt med pengar (7 000 euro) för att behålla dig själv under den första delen av din vistelse.
 • Bevis på att du eller en sponsor har tillgång till minst 7 000 euro för varje efterföljande studieår, utöver kursavgifterna för vart och ett av dessa år.
 • Bevis på att du har privat sjukförsäkring.
 • En förklaring av eventuella luckor i din utbildningshistoria.
 • Bekräftelse på att du avser att återvända till ditt land där du är permanent bosatt när du lämnar Irland.

När ska du ansöka?

Du kan ansöka om studievisum upp till 3 månader före ditt resedatum till Irland. Du måste göra din studentvisumansökan minst några månader innan du reser till Irland.

Studenter från ett land utanför EES som avser att studera i Irland under en period av mer än 3 månader måste registrera sig, efter att de anländer, hos den lokala immigrationsansvarig för det distrikt där de bor. Deras pass kommer att godkännas med de villkor och tidsperiod som de har tillstånd att stanna kvar. Studenter som inte behöver visum måste ha 3 000 euro när de först registrerar sig.

Tänk på att ett irländskt studentvisum inte automatiskt tillåter flera inresor till landet. Om du tror att du måste lämna landet och återvända under dina studier, du måste ansöka om visum för återinresa.

Behandlingstid

3 Months

Arbetsmöjligheter

Om du deltar i en kurs i Interim List of Eligible Programes (ILEP) får du stämpel nummer 2 på ditt pass när du registrerar dig hos din lokala immigrationsombud. Du får ta tillfällig anställning på upp till 20 timmar deltidsarbete per vecka under termin eller upp till 40 timmar per vecka under högskolesemesterperioder, det vill säga från juni till september inklusive och från 15 December till 15 Januari.

Om du inte deltar i en sådan kurs, du har inte rätt att ta deltidsarbete eller delta i något företag eller yrke. Du får då stämpelnummer 2A på ditt pass.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Några av anledningarna till att ett studentvisum till Irland kan nekas är följande:

 • Om det inte finns tillräckliga medel för att täcka hela besöket/studien i Irland.
 • Om den föreslagna studien inte har haft en logisk väg.
 • Om det finns inkonsekvenser, vilseledande information, eller bedrägliga dokument.