Keystone logo
Japan

Studera Lag i Japan 2024

Studera i Japan

Tjänar en juristexamen i Japan 2004, genomfört Japan en ny lag skolsystem bygger mer på formella skolgång än bara omfattande och svåra årliga undersökningar. Tills för några år sedan, hade den japanska baren examen en går på bara tre procent; de flesta eleverna hade att ta examen flera gånger innan framgångsrikt uppnå önskad kvalitet. I själva verket, baren tentan var så ökänt rigorösa att många så kallade "CRAM skolor " uppstod i Japan som specialiserat sig på att hjälpa blivande jurister som planerade att ta baren examen. Den japanska regeringen passerade också en lag 2004 som medger utveckling av juridisk fakultet forskarnivå som erbjuder Juris Doctor grader. Tjänar en juristexamen i Japan tar nu mellan fem och sju år. Sedan 2006, japanska bar undersökningar kräver studenterna har en lag skola examen innan tentan. Eftersom revidera den gamla baren examen, har passagehastigheter stigit till nästan 50 procent.Men eleverna kan inte ta examen mer än tre gånger på fem år. Studieavgifter Termin studieavgifter för att tjäna en juristexamen i Japan är högre än i USA och Europa. Genomsnittliga avgifter ett japanskt universitet är cirka 600.000 ¥ (4500 euro, $ 6000 USD). Internationella studenter väljer att tjäna en juristexamen i Japan bör räkna med att betala $ 60.000 USD (45.000 euro) bara i skolkostnader (entré, "utrustning " och anläggning avgifter). Dessutom uppehälle är också högre i Japan än andra västländer, särskilt i Tokyo och andra större städer. Stipendier är tillgängliga från universitet men konkurrensen är hård och endast de bästa studenterna kvalificera sig för hjälp med undervisning.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  344
 • Andel av verktyg

  45
 • Internetabonnemang

  30
 • Lokal transport

  33

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  5
 • Biobiljett

  11
 • Pint lokalt öl

  2

Om Japan

Japan är en asiatisk önation som ligger öster om Nord- och Sydkorea, Kina och Japanska havet. Tekniskt en "skärgårds " (stora kluster av öar), är nationen i Japan består av nästan 7000 öar, med de största fyra öar är Hokkaido, Shikoku, Honshu (hem till Tokyo, Japan 's största stad) och Kyushu . Tokyo är för närvarande världens 'största storstadsområde, hem till 35 miljoner människor och en blomstrande ekonomi baserad på produktion av högteknologiska produkter och export Snabba fakta om Japan -. Japan har en av de högsta medellivslängden i world-- 80 år för män och 83 för kvinnor. - Buddism, shintoism och olika former av kristendomen är Japans 's främsta religioner. - Japan är ett bergigt, skog land känt för den majestätiska Mt. Fuji, en halv aktiv vulkan stiger nästan 12.500 fot (3800 meter), men ofta täckta av djup snö. - Japan 's valuta yenen. En yen motsvarar 100 sen.Yen mynt finns i ett, fem, tio, 50, 100 och 500 valörer. - Studenter som planerar att studera juridik i Japan bör vara medveten om att de flesta bankomater är stängda på helgerna. Dessutom endast bankomater finns i postkontor och några praktiska butiker tar utländska ATM-kort. - Japan har tre separata skriftsystem som är integrerade i en: Hiragana, Kanji och Katakana. Barnen lär sig Hiragana och Katakana-systemet från början, sedan undervisas Kanji hela mellersta och gymnasiet. - Japans 's ledare är premiärminister, som utses av kejsaren och med "förtroende " i Japan ' s representanthus Japans 's rättssystem Japan antog 1945 en författning som innehåller 31 artiklar som beskriver. mänskliga rättigheter och som innehåller bestämmelser om fördelningen av rättsliga, lagstiftande och verkställande makt.Den japanska regeringen består av två parlament - det "Shuugi-I " (den lägre kost) och "Sangi-I " (den övre dieten), medan domstolssystemet stöds av en högsta domstol, åtta högre domstolar och 50 familjemedlemmar och tingsrätter. Civilmål och små brott beslutas av en av nästan 500 sammanfattande behöriga domstolar i specifika prefekturer. Med den snabba utvecklingen av Japans 's ekonomi under de senaste 30 åren, nationen ' s avtalsrättsliga bestämmelser, som främst bygger på civillagen, har varit föremål för omprövning och revideringar. I själva verket är Japan upplever en brist på advokater specialiserade på kontraktet och civilrätt grund av ekonomisk expansion och betoning på internationella affärstransaktioner. Straffrätten i Japan är kategoriseras under brott mot individer, brott mot staten och brott mot samhället. Brott mot medborgarna och deras friheter inkluderar mord, kroppsskada, våldtäkt, kidnappning och misshandel.Egendomsbrott involverar rån, förskingring, stöld, utpressning och bedrägeri. Mordbrand och oanständigt offentliga beteende anses brott mot samhället. I Japan är någon under 20 år gammal fortfarande lagligt vara en juvenil och omfattas av de lagar som skiljer sig från lagar som omfattar vuxna.Familj domstolen beslutar juvenil fall och initierar

Visa krav

Vilket visum du behöver beror på hur länge du ska studera i Japan:

 1. Kortvariga kurser upp till 90 dagar: många nationaliteter kan besöka Japan i upp till 90 dagar på viseringsundantag. När du anländer till Japan får du en klistermärke i ditt pass, vilket visar att du kan stanna i Japan i 90 dagar. Om du reser med visumundantag måste du ha en returbiljett inom 90 dagar.
 2. Långtidskurser längre än 90 dagar: För kurser som är 20 veckor (två fjärdedelar) eller längre bör du ansöka om studentvisum. Det japanska högskolestudentvisumet är också känt som Ryugaku. "

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Student visum

Pris och valuta

JPY 3000

Visumansökningsavgiften är cirka 3 000 yen för en enda inresa och 6 000 yen för en dubbel inresa eller flera inresor.

Observera att viseringsansökningsavgiften inte är fast, och beror på studentens nationalitet och kurs som bedrivs. Det bästa sättet är att kontakta den konsulära sektionen vid Japans ambassad eller generalkonsulat som är närmast dig.

Vem kan ansöka om visum?

Alla utländska studenter som kommer att studera heltid i Japan i mer än 3 månader måste ha visum.

Var kan du göra ansökan?

Japanska ambassaden

Den första delen av ansökningsprocessen görs genom ditt universitet. Du får ditt visum från den japanska ambassaden i ditt hemland.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Att ansöka om studentvisum till Japan är en process i flera steg.

1. Först, du fyller i olika visumansökningsdokument och skickar dem till din skola. När du ansöker till en skola skickar de följande dokument som du behöver fylla i och skicka till skolan:

 • Ett ansökningsformulär där du fyller i uppgifter om dig själv och kursen.
 • Ett personligt historieformulär där du fyller i din utbildnings- och yrkeshistoria.
 • Applikationsuppsats - motivera varför du vill studera i Japan.
 • Diplom och transkript från den senaste skolan du har examen från, översatt till engelska eller japanska.
 • Intyg om tidigare japanska studier om tillämpligt.
 • En kopia av ditt pass
 • Pass foton
 • Medicinsk historia - vissa skolor ber om din medicinska historia eller tuberkuloskontroll men många skolor inte.
 • Du måste också bevisa att du kan betala för din kurs och försörja dig själv i Japan.

2. Skolan kontrollerar att din ansökan är klar innan de skriver om den och skickar in den till invandringsmyndigheterna i Japan. Ungefär en månad innan din kurs börjar kommer de att utfärda ett intyg om inskrivning (CoE). Skolan skickar CoE till dig så snart den har utfärdats och du har betalat för dina första terminer.

3. Det sista steget för att få ett studentvisum till Japan är att göra visumansökan på den japanska ambassaden i ditt hemland. För att göra detta måste du skicka in:

 • Din CoE
 • Ditt pass
 • Ett passfoto
 • Ett visumansökningsformulär fyllt i digitalt eller för hand med hjälp av blockbokstäver.

När ska du ansöka?

Universitetsfristen för visumansökningar är ofta cirka fem månader innan kursen börjar, så se till att ansöka tidigare. Högt rankade språkskolor och universitet kan ibland också ta senare ansökningar.

Det tar minst 5 arbetsdagar för att behandla visumet inklusive datum för inlämning. Du bör inte heller ansöka tidigare 90 dagar från planerat resedatum.

Behandlingstid

5 Days

Arbetsmöjligheter

Det japanska studentvisumet tillåter deltidsarbete i upp till 28 timmar per vecka.

Alla med ett studentvisum som stannar längre än 6 månader och vill arbeta måste lämna in en ansökan om ”Tillstånd att delta i annan aktivitet än den som tillåts av bosättningsstatus som tidigare beviljats.” Detta kan göras omedelbart vid ankomsten till flygplatsen eller senare på en lokal immigrationsbyrå. Det finns ingen avgift, så se till att göra det om du planerar att arbeta.

Timmar per vecka

28

Varför behöver du den här typen av visum?

Om du skickar in en fullständig ansökan får du nästan alltid ditt visum från den japanska ambassaden. De kan dock neka dig om informationen är ofullständig eller om du till exempel har ett allvarligt kriminellt register.

Här är några saker att tänka på för att undvika ett förnekande av ett japanskt studentvisum:

 • Den kanske största risken för avslag beror på otillräckliga sponsringskrav.
 • Endast en skola kan ansöka på dina vägnar om studentvisum! Om du försöker säkra dina insatser genom att ansöka via flera skolor, du kommer förmodligen att bli avvisad.
 • Kom ihåg att inte häfta dina dokument.
 • En ofullständig fil kommer att vägras, kom ihåg att noggrant kontrollera din ansökan.