Keystone logo
Kina

Studera Lag i Kina 2024

Studera i Kina

Rättslig utbildning i Kina universitet erbjuder tre års lag program i Kina. Efter examen ska studenten två eller flera års erfarenhet av arbete på det rättsliga området innan de är berättigade att ta ett prov som endast erbjuds två gånger per år. Efter att framgångsrikt slutföra dessa krav, kan studenten ansöka om en advokat 's licens och praxis lag i Kina. Däremot kan vem som helst arbeta som prokurator eller domare under minst tre år ta baren examen och bli en kvalificerad advokat. Med andra ord, att bli en advokat i Kina kräver inte nödvändigtvis en högre examen. Studieavgifter Många internationella studenter väljer att tjäna en examen i Kina på grund av de låga undervisning kostnader. Studieavgifter för en tre eller fyra år grundutbildningen är mellan 11.000 och 40.000 yuan ($ 2000 till $ 6000 USD). Post forskarutbildning är inte mycket högre och har en genomsnittlig kostnad på 25.000 till 30.000 yuan.Återigen kan det variera från en skola till en annan.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  325
 • Andel av verktyg

  17
 • Internetabonnemang

  11
 • Lokal transport

  26

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  5
 • Biobiljett

  6
 • Pint lokalt öl

  0.9

Om Kina

Folket 's Kina värd fler människor än något land i världen, med en beräknad befolkning på 1,4 miljarder. Förutom att vara världens 's näst största ekonomi är Kina också den största exportör / importör av varor och har varit medlem i Förenta nationerna sedan 1971. Trots att Kina har fokuserat på mer kapitalistiska, marknadsorienterade reformer sedan 1980-talet , studenter väljer att studera juridik i Kina bör inte stöta frågor som många kinesiska medborgare behandlar regelbundet med som ett resultat av statlig kontroll. Kina 's rättssystem Rättssystemet i People ' s Kina är komplex och består i princip av Högsta Människor 's "åklagarämbetet ", folket ' s procuratorates, folket 's domstolar och Högsta folk ' s Court. Enligt artikel 129 i den kinesiska konstitutionen, är en åklagarämbetet i "statsorgan för lagstadgad tillsyn " och verkar liknar den position representeras av en U.S. åklagare. Dock har en kinesisk åklagarämbetet myndighet som sträcker sig utanför bara utreda och initiera processer och möjliggör övervakning och verkställande av domstolar och domar samt drift av kinesiska fängelser. På grund av Kinas 's stora landsbygden, är deras rättssystem hierarkiska eftersom Basic People ' s domstolar har över 3000 domstolar i varje län, vilket är indelade i mer än 15.000 mindre enheter som kallas "folk 's tribunaler " . Dessa domstolar kan hittas i byar och städer utspridda den kinesiska landsbygden. Dessutom är antalet specialdomstolar i hundratals, med var och en av dessa domstolar som behandlar skogsfrågor, maritima problem, järnvägstransporter och PLA (People 's Liberation Army). Kina 's rättssystem skiljer mest framträdande i det faktum att de inte hålla sig till begreppet rättspraxis.Istället är de flesta rättstvister inte bunden till andra domstolar "beslut och kan presentera sina egna unika resolutioner. Vissa människor 's domstol domare får försöka följa tidigare etablerade juridiska tolkningar, men detta är helt beroende av domaren ' s föreställningar om rättspraxis. Kinesiska strafflagar diktera att reformera snarare fängsla återfallsförbrytare är att föredra och inkluderar sentencing dömda brottslingar till kompetens, utbildning och arbetskraftsutbildning som beskrivs av den ändrade straffrätt kod för 1997.

Visa krav

 • X1 Visa - utfärdat till dem som åker till Kina för att studera i mer än 6 månader.
 • X2 Visa - utfärdas till dem som åker till Kina för att studera under en period på mindre än 6 månader.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Studentvisum (X1-visum; X2-visum)

Pris och valuta

Ansökningsavgiften för studentvisum varierar beroende på din nationalitet, antalet inresor som krävs, det land du ansöker om, och om du vill ha en expresstjänst. Avgifterna kan vara runt $30 till $150.

Vem kan ansöka om visum?

Alla utländska studenter som avser att studera i Kina måste få Kina-studentvisum (X-visum). Detta visum beviljas de studenter som redan har accepterats för antagning av ett erkänt utbildningsinstitut i Kina.

Var kan du göra ansökan?

Kinas ambassad eller konsulat eller vid den kinesiska diplomatiska beskickningen

Du kan skicka in ditt visumansökningsformulär på den kinesiska ambassaden eller konsulatet eller vid det kinesiska diplomatiska uppdraget i ditt hemland. Om du inte kan komma personligen för inlämningen, du kan skicka det via en resebyrå eller ett visumbyrå för inlämning för din räkning. Kom ihåg att ansökningar som skickas per post inte accepteras av de flesta kinesiska ambassader eller konsulat.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Du kan ladda ner visumformuläret här: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Fyll i visumansökningsformuläret noggrant och korrekt på din dator. Ta en utskrift av det ifyllda ansökningsformuläret och underteckna det. Kom ihåg att en utskrift av ansökningsformuläret är viktigt eftersom handskrivna formulär inte är acceptabla. Observera att ändring eller korrigering inte är tillåten på det tryckta formuläret.

Följande dokumentation ska lämnas in på Kinas ambassad eller konsulat:

 1. Originalpass med minst sex månaders återstående giltighetstid och tomma visumsidor, och en kopia av passets datasida och fotosidan om det är separat.
 2. Ett ifyllt visumansökningsformulär med ett nyligen taget färgpassfoto (nakna huvud, hela ansiktet) mot en ljus bakgrund.
 3. Bevis på laglig vistelse eller uppehållstillstånd (gäller för dem som inte ansöker om visum i det land där de är medborgare)
 4. Original och fotokopia av antagningsbrevet utfärdat av en skola eller andra enheter i Kina.
 5. Original och fotokopia av" visumansökan för studier i Kina" (Form JW201 eller Form JW202).

Efter ankomst: X1-visuminnehavare måste registrera sig hos det lokala Public Security Bureau (PSB) inom 30 dagar efter ankomst till Kina och ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd i Kina från den lokala PSB. X2-innehavare ska stanna i Kina inom den tidsperiod som anges på visumet, och det är inte nödvändigt för dem att ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd.

När ska du ansöka?

Ansök om studentvisum minst några veckor före ditt planerade resedatum för att ge tillräckligt med tid för att ansökningsförfarandet ska slutföras i tid för att du ska kunna gå med i din kurs. Den vanliga behandlingstiden är 4 arbetsdagar. Om du vill hämta ditt visum tidigare, expresstjänst och rusningstjänst finns tillgängliga mot en extra kostnad.

X1-visum utfärdas normalt för flera inresor med giltighetstid på upp till 5 år. X2-visum utfärdas vanligtvis för en inresa med giltighet i upp till 6 månader.

Behandlingstid

4 Days

Arbetsmöjligheter

Utländska studenter får göra deltidsarbete i Kina. Universitetet bör utfärda ett samtyckebrev; anställningsenheten/företaget ska utfärda en certifiering; polisstationen markerar sedan ditt visum" Deltidsarbete; Deltidsstudie".

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Här är några viktiga saker som du inte bör göra när du ansöker om studentvisum till Kina:

 • Försök inte skicka in ditt ansökningsformulär för studentvisum genom att skicka det via posten eftersom det inte accepteras.
 • Presentera inte falska dokument för ditt studentvisum.
 • Dölj inte eller förvränga fakta i din visumansökan.