Keystone logo
Mexiko

Studera Lag i Mexiko 2024

Studera i Mexiko

Att bli en advokat i Mexiko Mexiko 's system för högre utbildning noga modeller systemet följde i USA, med studenter som krävs för att tjäna en kandidatexamen ' s examen lag (LLB) innan framåt på en examen juristexamen (LLM). En mexikansk ungkarl 's examen kallas "Licenciatura ", medan en mästare ' s examen kallas "Maestria ". Licensierade advokater i Mexiko har avslutat en fyra eller fem år professionell juristprogrammet vid ackrediterat lag skola eller universitet (kallas "Facultad de Derecho "). Juridikstuderande instrueras om kärnområden i den mexikanska civillagen samt konstitutionell och straffrätt. Studenter som vill specialisera sig inom ett visst område av mexikansk lag kommer att ha några problem att hitta sin önskade lag program som Mexico City ensam har över 35 lag skolor, med städerna Monterrey och Guadalajara erbjuder ytterligare rättsliga universiteten att välja mellan.Studieavgifter Avgifter kan variera från en institution till en annan. Stipendier och finansiellt stöd kan vara tillgängliga, beroende på universitetets 's politik. Möjligheter till sysselsättning för advokater i Mexiko Advokater är ständigt i efterfrågan på grund av Mexico ' s ökande ekonomi, spirande befolkning och ändrade sociala struktur.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  316
 • Andel av verktyg

  19
 • Internetabonnemang

  27
 • Lokal transport

  19

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  7
 • Biobiljett

  4
 • Pint lokalt öl

  2

Om Mexiko

En federal konstitutionell republik som ligger vid den södra gränsen i USA, är Mexiko en av de största oberoende länderna i världen och hem till nästan 115 miljoner människor. Världsbanken anser Mexiko att ha en övre medelinkomst grund av dess stora olje- och silverreserver och en imponerande bruttonationalprodukten utgång drivs av en nyligen industrialiserade ekonomi som är starkt förknippad med NAFTA. Mexiko har också en blomstrande turistindustri och rankas först bland Nord- och sydamerikanska länder på Unescos världsarvslista. Goldman Sachs förutspår Mexiko kommer att bli en av världens 's största ekonomier inom 30 år baserat på den fortsatta tillväxten av landets turism och olja / metallindustrier. Mexiko 's regering liknar den federala regeringen struktur USA och består av rättsliga, verkställande och lagstiftande grenar som styr 31 separata stater och ett federalt distrikt.Mexikos president är demokratiskt vald och är huvudet av regeringen och staten. Funktions den federala regeringen dikteras av riktlinjer som antogs 1917 med skapandet och etableringen av den politiska konstitutionen av Förenta staterna Mexiko. Mexiko 's rättssystem Mexico ' s rättssystem fungerar under en kod civilrätt härstammar från den romerska rätten stadgar och koder (Corpus Juris Civilis) ursprungligen utvecklats av kejsar Justinianus och senare ändrats av Napoleons (franska) kod för 1804. Mexico 's civillagen är starkt påverkad av landets ' s sociala normer och innehåller egendom, personlig, familj och avtalsbestämmelser lag.Uppdelad i fyra delar, innehåller civillagen "Böcker " heter: "The Book of Obligations " (avtalsrätt); "The Book of Individuals " (äktenskap, skilsmässa, faderskap); "The Book of Assets " (personlig och fastigheter) och "The Book of ättling 's Estates " (testamenten, testamenten och testamente frågor).

Visa krav

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Tillfälligt bosatt studentvisum (Residente Temporal Estudiante)

Pris och valuta

USD 30

Kostnaden för att utfärda studentvisum varierar beroende på nationalitet. Det kan vara var som helst mellan US $17 och $30.

Vem kan ansöka om visum?

Om du är medborgare eller permanent bosatt i Schengenområdet, Storbritannien, USA, Kanada eller Japan, eller om du har ett giltigt visum för något av dessa länder, behöver du inte visum till Mexiko om syftet med ditt besök studerar, och om vistelsens längd inte överstiger 180 dagar.

Studenter som kommer från andra länder, eller som kommer att besöka under en längre tid än 180 dagar måste ansöka om studentvisum till Mexiko.

Var kan du göra ansökan?

Konsulärt kontor

Du måste ansöka personligen om ett tillfälligt uppehållstillstånd för studenter på det konsulära kontoret närmast din bostad.

Hemsida:https://directorio.sre.gob.mx/index.php/consulados-de-mexico-en-el-exterior

Hur gör man ansökan?

Sökande måste ansöka om visum personligen genom ett förutbestämt intervjuavtal.

 1. Giltigt pass med minst 6 månader efter returen.
 2. Original Godkännandebrev från skolan/institutionen i Mexiko.
 3. Originalbrev eller intyg som anger studentens täckningskostnader, inklusive hela stipendiet och om de kommer att stanna hos en värdfamilj glöm inte att bifoga ID för den ledande familjemedlemmen. Om stipendiet eller utgifterna inte ingår, det är obligatoriskt att presentera kontoutdrag för det sista 3 månader.
 4. Vid minderåriga - Studentens födelsebevis vederbörligen Apostilled.
 5. Internationella studenter måste visa bevis på medicinsk/oavsiktlig försäkring med internationell täckning.
 6. Medicinskt uttalande som visar god hälsa och indikerar att kandidaten är fri från någon av sjukdomarna krävs också.
 7. Avgift för hantering av visum.
 8. Färdigt ansökningsformulär.
 9. Ett fotografi i färg, passstorlek med ansiktet avtäckt.

När sökande har kommit in i mexikanskt territorium måste de inom de första 30 kalenderdagarna ansöka till National Migration Institute om uppehållskortet som ackrediterar deras lagliga vistelse i landet och tillåter dem att stanna kvar i Mexiko.

När ska du ansöka?

Ett mexikanskt studentvisum kan utfärdas i genomsnitt 2 dagar och kan ta upp till 3 Veckor, beroende på sökandens nationalitet. Du bör ansöka i god tid.

Giltigheten för studentvisum är ett år.

Behandlingstid

2 Days

Arbetsmöjligheter

Studenter kan inte arbeta eller delta i någon löneaktivitet när de är på studentvisum i Mexiko.

När studenten har blivit inbjuden av ett mexikanskt företag/institution att utföra lukrativa aktiviteter måste det mexikanska företaget/institutionen begära ett arbetstillstånd vid National Migration Institute i Mexiko (www.inm.gob.mx).

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Immigrationsmyndigheterna kan besluta att vägra begäran om att komma in i landet om sökanden är föremål för straffrättslig process eller har dömts för ett allvarligt brott.