We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Nederländerna

Studera Lag i Nederländerna 2024

Studera i Nederländerna

Den holländska juristexamen Studera lag i Nederländerna kräver engagemang av tid, men fördelen med att kunna tjäna en juristexamen i ett land som följer ett civilrättsligt synsätt och är känd som den juridiska mitten av Europa gör studier värt . Tjänar en juristexamen i Nederländerna börjar med en grundexamen juristexamen (bachelor of lag eller LLB), som kräver tre års studier, följt av en mästare på juristexamen (LLM), vilket kräver ett års studier. Att lära sig ett juristexamen i Nederländerna Juridisk studien sker vid juridiska fakulteter, varav de flesta är anslutna till stora universitet i Nederländerna. Internationella studenter kan ansöka om att en internationell lag program, som fokuserar sin utbildning både på det rättsliga området och även på de unika utbildningsbehoven hos internationella studenter som kanske inte fullt informerade om det nederländska civilrättsligt perspektiv.Den holländska läsår börjar den första september och löper genom 31 augusti följande år, med 42 veckors studie. Modellen bygger på det europeiska systemet för överföring och är lätt jämföras med de övriga europeiska rätts program. För att bli antagen till en internationell juridisk fakultet program i Nederländerna, måste du kunna tala och skriva engelska väl. Ansök till skolan i ditt val, och använda din antagningsbesked för att ansöka om ditt studentvisum. Detta ger dig ett förberedande år för att använda för att förbereda för dina studier, så att du kan få arbete, om det behövs, hitta en plats att leva och genomföra all nödvändig utbildning för inträde i programmet. Studera lag i Nederländerna ger en utmärkt grund för att öva runt om i världen. Juridikprofessorer i Nederländerna är internationellt erkända för deras förståelse av civilrätt, och detta innebär större jobbutsikterna för internationella studenter.Studenter som vill bo i Nederländerna hittar gott arbetstillfällen. Många storföretag kommit till Nederländerna för att få sina tvister lösas. En examen från Nederländerna gör praktisera lag i andra civilrättsliga länder lättare på grund av den goda rykte av dessa lag program.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  611
 • Andel av verktyg

  70
 • Internetabonnemang

  40
 • Lokal transport

  79

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  10
 • Biobiljett

  12
 • Pint lokalt öl

  5

Om Nederländerna

Med Belgien i söder, Tyskland i öster och Nordsjön i norr, är Nederländerna ett nordvästra Europa land som består av tolv provinser och tre karibiska öar. Känd för sina väderkvarnar, tulpaner och glada invånare är landet känt för sina vallar - ungefär en femtedel av marken i Nederländerna ligger under havsnivån och den omfattande vallen systemet håller översvämningar i schack. Ledande industrier inkluderar frakt, fiske, handel och bank. Noter holländska konstnärer inkluderar Vincent van Gogh och MC Escher. Nederländerna är också känd som världens 's rätts Capital, som The Hague är värd för den internationella brottmålsdomstolen och flera andra internationella domstolar, inklusive Europol och Eurojust. Rättssystemet i Nederländerna Nederländerna följer ett civilrättsligt format baserat på den franska civillagen med vissa influenser från traditionell holländsk lag och romersk rätt.År 1992 landet satte civila lagböcker på plats som redo sin lagsamling, och det har hjälpt landet att växa in i en ledare i den juridiska världen. Det nederländska parlamentet är den viktigaste lagstiftande organ i systemet.

Visa krav

MVV (Provisoriskt uppehållstillstånd) - ett inresevisum.

VVR (Uppehållstillstånd) - om du planerar att stanna i Nederländerna i mer än tre månader, utöver ditt inresevisum, måste du också ansöka om uppehållstillstånd (VVR) - ett ID-kort som står som studievisum.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

MVV (Provisoriskt uppehållstillstånd); VVR (Uppehållstillstånd)

Pris och valuta

EUR 311

För närvarande kostar det en ej återbetalningsbar avgift på 311 euro för att behandla en ansökan om MVV och uppehållstillstånd för studier i Nederländerna. Avgifterna granskas två gånger per år, och kan komma att ändras i mitten av året.

Vem kan ansöka om visum?

Om du är medborgare i ett EU- eller EES-land eller Schweiz behöver du inte studentvisum eller uppehållstillstånd för att stanna i Nederländerna.

Icke-EU, EES eller schweiziska medborgare behöver uppehållstillstånd för att stanna i Nederländerna i mer än 90 dagar - under en kortare period, du behöver bara turistvisum. Det finns två dokument du behöver. I de flesta fall behöver du ett provisoriskt uppehållstillstånd (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV) för att resa till Nederländerna. Dessutom behöver du uppehållstillstånd (VVR) för att stanna i landet.

Medborgare i ett fåtal länder eller personer under vissa omständigheter är undantagna från att behöva ansöka om ett VVR. Du kan läsa mer om detta här: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Var kan du göra ansökan?

utbildningsanstalt

Utbildningsinstitutionen måste ansöka på dina vägnar så du måste kontakta dem för mer information om förfarandet. Om inte, be om hjälp genom att kontakta värdinstitutionens internationella kontor (eller om du är forskare, HR-avdelningen).

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Viseringsansökningsförfarandet initieras av universitetet så snart studenten officiellt antas till studieprogrammet.

Dokument som krävs för visumansökan listas i brevet som universitetet skickar till potentiella studenter. Vanligtvis behövs följande dokument:

 • en kopia av den första sidan (identitetssidan) av ett giltigt pass
 • bevis på att du kan försörja dig själv ekonomiskt
 • ytterligare passstora foton (storlek: 35 mm x 45 mm, se IND-krav in.pdf);
 • Bevis på studieavgifter och betalningar av viseringsansökningar.
 • Bevis på inkvartering under minst ett läsår (10 månader).
 • för kinesiska studenter kan ett NESO-certifikat vara nödvändigt.

Giltigt bevis på en sökandes ekonomiska självförsörjning kan visas på följande sätt:

 • Ett brev från den nederländska värdinstitutionen som nämner din praktikavgift eller praktikstipendium.
 • Ett antagningsbrev från det nederländska universitetet med information om ditt studentbidrag, undantag från undervisning, eller stipendium.
 • Ditt kontoutdrag hos en internationell bank, som anger tillräckligt med pengar för att betala för dina föreslagna utgifter i Nederländerna.

När ska du ansöka?

Behandlingstiden för din studentvisumansökan till Nederländerna är vanligtvis en månad, även om det ibland kan ta upp till 3 månader.

Uppehållstillståndet utfärdas för en studerandes studieprogram plus 3 månader, upp till högst 5 år. Om studenten vill genomföra en förberedande kurs, dess varaktighet kommer att läggas till viseringstiden. Om utbildningens längd tar mer än 5 år kan uppehållstillståndet förlängas med ytterligare ett år.

Det finns ett annat villkor kopplat till giltigheten av VVR. Det förblir giltigt förutsatt att studenten får 50% kredit under hela kursens varaktighet.

Kandidater från högre utbildning eller universitetsstudier (kandidatexamen, magister, eller doktorsexamen) kan ansöka om ett orienteringsår för examenstillstånd inom tre år efter examen. Detta ger dig ett år att söka anställning, under vilken tid du kan arbeta utan några begränsningar eller behovet av att en arbetsgivare har ett arbetstillstånd åt dig.

Behandlingstid

1 Month

Arbetsmöjligheter

Alla internationella studenter får arbeta tillsammans med sina studier.

För studenter utanför EU och utanför EES krävs ett arbetstillstånd för att arbeta. Detta tillstånd måste erhållas av den blivande arbetsgivaren för dina räkning. Även med detta arbetstillstånd kan studenter bara arbeta under ett begränsat antal timmar, dvs. 10 timmar i veckan. De får arbeta heltid under juni, juli, och augusti.

Studenter från EU, EES (utom Kroatien) och Schweiz behöver inte arbetstillstånd.

Timmar per vecka

10

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.