We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Norge

Studera Lag i Norge 2024

Studera i Norge

Juristexamen i Norge En femårs är Juridiska fakulteten program som leder till en master i Rettsvitenskap (Master of rättsvetenskap) de viktigaste examens advokater kan tjäna i Norge. Liknar en juris, befälhavaren jag Rettsvitenskap nyligen ersatt den gamla Juristexamen examen ursprungligen skapades i 1736. Den LLM är den enda examen krävs för att kvalificera eleverna för att arbeta som advokater i Norge. Men examen från ett LLM programmet inte förpassas till advokat positioner. De kan också acceptera högt uppsatt anställning i norska polisen, fungera som en advokat domare eller acceptera olika befattningar inom tjänstemannasektorn. Jurister i Norge är en "enad " en eftersom alla människor som arbetar i rätts yrken har fått samma typ av utbildning. Under deras femte året i LLM programmet måste eleverna fylla i en avhandling och skriva in sig i avancerade, valbara kurser.Dessutom kan alla som studerar för Juridiska fakulteten examen har också möjlighet att tjäna en mästare 's examen i kriminologi eller rättssociologi. Ph.D., doktorsexamen och licentiatexamen är också tillgängliga för studenter som vill bedriva juridisk forskning eller undervisa vid en norsk högskola. Norska universitet som erbjuder Juridiska fakulteten grader Universitetet i Oslo erbjuder boxar Juridiskt fakultet program samt University of Tromsö och Universitetet i Bergen. Universitetet i Tromsö deltar i European Credit Transfer System som gör att studenter kan överföra alla krediter som de tjänar på UT till hem-baserade universitet. Studieavgifter Internationella och norska studenter betalar inga terminsavgifter. Den norska regeringen anser högre utbildning för att vara en avgörande betydelse för den fortsatta framgången för Norge och offentligt finansiera 98 procent av alla institutioner för högre lärande. Endast privatägda högskolor ut kursavgifter i Norge.Dock är en avgift på 400 till 600 NOK per termin krävs innan eleverna kan ta slutprov. Denna avgift ger också dem medlemskap i studentkårer som ger fördelar såsom hälsovård, användning av idrottsanläggningar, rådgivning och hjälp till bostad.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  546
 • Andel av verktyg

  64
 • Internetabonnemang

  48
 • Lokal transport

  68

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  11
 • Biobiljett

  13
 • Pint lokalt öl

  9

Om Norge

Genomsyrad av Viking historia och hem till de vackraste fjordar i världen, Norge fortsätter att rankas högt på listor över de mest välmående och lyckligaste länderna i världen. Norge är en konstitutionell monarki gränsade landmässigt av Sverige, Finland, Ryssland och Danmark. Det delar också maritima gränser med Grönland, Island, Ryssland, Storbritannien och Sverige via Barents hav, Norska havet och Nordsjön. Norge är på fjärde plats i världen när det gäller inkomst per capita och nyligen hölls topplacering på Human Development Index. Dessutom har Norge utsetts av Democracy Index vara det mest demokratiska landet i världen. Användbara fakta Om Norge • Bildades 1000 e.Kr., är Oslo Norges huvudstad och den ekonomiska / statskapital samt.• Norge är rikt på naturgas, olja, skaldjur, mineraler och färskvattenreserver, alla bidragande faktorer till dess förmåga att erbjuda subventionerad högre utbildning, allmän sjukvård, ett utmärkt system för social trygghet och konsekvent låg arbetslöshet. • Även om Norge inte är medlem i Europeiska unionen, underhåller det nära band med EU. Norge är också en av grundarna av NATO, WTO, Europarådet och EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet). • Norge har två officiella språk: bokmål Norska och Nynorsk norska. Bokmål talas av en majoritet av norrmännen medan Nynorsk talas av finska och samisktalande minoriteter. • Den norska Krone (plural Kroner) är landets 's valutaenhet. Sex Kroner motsvarar $ 1 USD och 1 € motsvarar åtta kronor. Vad är lagen systemet i Norge 's domstolsväsendet Land? Liknar det amerikanska domstolssystemet.Tingsrätterna har minst makt, följt av appellationsdomstolen och t han Högsta domstolen. Domare presiderande över överklagande och tingsrätter kan vara en av tre typer av domare: professionella domare, nämndemän eller co-domare. Professionella domare är kvalificerade jurister som har fått juridisk erfarenhet genom år av att försvara eller åtala individer i Norge domstolar. Lay och co-domare är icke-jurister som har utsetts till en position som domare i en distrikts eller appellationsdomstol.

Visa krav

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Studentvisum (Studentuppehållstillstånd)

Pris och valuta

USD 650

Behandlingsavgiften för norska studentvisum är cirka 650 US$. Avgiften kan komma att ändras.

Vem kan ansöka om visum?

Om du kommer från något av de nordiska länderna (Sverige, Finland, Danmark, Island) behöver du inte ansöka om uppehållstillstånd. Men om du planerar att studera i Norge i mer än sex månader, Du måste rapportera till ett skattekontor i Norge för en ID-kontroll och rapportera din flytt till Norge.

Om du kommer från länder inom EU/EEA/EFTA-området kan du studera i Norge i upp till 90 dagar utan att ansöka om uppehållstillstånd för studenter. Du måste dock ansöka om uppehållstillstånd för studenter för vistelser på över 90 dagar, redan i Norge.

Om du kommer utanför EU/EEA/EFTA-området måste du ansöka om uppehållstillstånd för studenter innan du kommer till Norge.

Var kan du göra ansökan?

Norska ambassaden eller konsulatet

När du har fått ditt antagningsbrev bör du kontakta din närmaste norska ambassad eller konsulat för information om ansökningsförfarandet för studietillstånd, och ansöka från ditt ursprungsland.

Medan vissa kandidater kan ansöka online från Norge eller via en norsk ambassad, de flesta studenter måste lämna in ett pappersansökningsformulär till sin närmaste norska ambassad eller konsulat.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

När du lämnar in ditt ansökningsformulär för uppehållstillstånd för studerande måste du också uppge ditt pass, tillsammans med annan nödvändig dokumentation. Du måste skicka in:

 • Bevis på antagning till ett godkänt heltidsutbildningsprogram
 • Ett ifyllt ansökningsformulär
 • Mottagande av att ha betalat ansökningsavgiften
 • Två senaste passstora foton med vit bakgrund
 • Bevis på tillräckliga finansiella medel för hela studieperioden, inklusive medel för att stödja alla medföljande familjer, som borde vara på ett norskt bankkonto (det kan vara svårt att öppna ett konto i en norsk bank utan ett norskt personnummer, så du kan vanligtvis sätta in det önskade beloppet på ett konto som upprättats av din utbildningsinstitution). Du måste bevisa att du har tillgång till 116 369 NOK för varje läsår (10 månader), vilket är cirka USD 14 350. Om vistelsen finansieras genom stipendier, studielån, eller annan offentlig finansiering från hemlandet, giltig dokumentation måste åtfölja ansökan.
 • Bevis på att du har någonstans att bo (till exempel ett hus, lägenhet, sängplats eller rum i en bostadshall)
 • Bevis på att du lämnar Norge när ditt uppehållstillstånd löper ut (vanligtvis i form av en returbiljett)
 • Färdigställd och undertecknad UDI (Norska Immigrationsdirektoratet) dokument checklista, som du bör skriva ut och lämna in tillsammans med dina andra dokument

När ska du ansöka?

Behandlingstiderna för uppehållstillstånd för studenter varierar och kan ta två månader eller så, därför är det lämpligt att ansöka så snart du kan.

Längden på ditt studentvisum beror på längden på ditt studieprogram. Ditt uppehållstillstånd för studenter kan förnyas via online-ansökningsportalen för Norge minst en månad före utgångsdatumet. För att förnya ditt arbetstillstånd, Du måste kontakta UDI separat, och visa bevis på att du har gjort tillfredsställande framsteg när du studerar i Norge.

Behandlingstid

2 Months

Arbetsmöjligheter

När du får uppehållstillstånd för studenter i Norge får du också tillstånd att arbeta deltid i upp till 20 timmar varje vecka under studietid och heltid under universitetshelgerna.

Du kan också ansöka om ett heltidsarbetstillstånd under en begränsad period om du kan bevisa att arbetet är relevant för din utbildning, eller att det är nödvändigt för antagning för att fortsätta din utbildning inom samma programalternativ - Du bör ha ett konkret anställningserbjudande i detta avseende.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.