Keystone logo
Polen

Studera Lag i Polen 2024

Studera i Polen

Vad är juristexamen i Polen? I landet Polen, personer som vill arbeta som jurist eller advokat, kommer att behöva skaffa en Magister 's Degree. Det finns många platser för dessa individer att arbeta i, när de får den här juristexamen, bland annat som en domare, offentligt advokat, juridisk rådgivare, förkämpe, notarie, kronofogde och patentombud. Det finns två advokatsamfund i landet, det polska advokatsamfundet, som är den viktigaste förespråkare föreningen, och National Chamber of juridiska rådgivare, som är inriktad på juridiska rådgivare. Lag högre utbildning i Polen Som ett stort land, det finns många lag skolor i Polen. Eleverna måste fylla sin ursprungliga examen innan du ansöker om ett lag skola. Juristexamen ta ytterligare två till fyra år, beroende på inriktningar. Kostnaden för juristexamen varierar kraftigt, men priserna är jämförbara med andra europeiska lag program.Internationella studenter kan ansöka, men måste göra det direkt till den juridiska fakulteten. Om accepteras, kommer skolan sedan hjälpa eleven att få de nödvändiga resevisum. Inskrivning i lag skolor kan vara tunga och de är ofta mycket konkurrenskraftiga positioner. Ändå med en god efterfrågan på välutbildade advokater i landet, erhålla en juristexamen i Polen kan vara mycket fördelaktigt.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  363
 • Andel av verktyg

  79
 • Internetabonnemang

  13
 • Lokal transport

  27

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  7
 • Biobiljett

  6
 • Pint lokalt öl

  3

Om Polen

För många människor är Polen ett av de rikaste kulturella områden i Europa. Polen ligger i centrum av Europa och har gränser mot Östersjön, Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Ukraina, Vitryssland, Litauen och Ryssland. De flesta av landet är platt, men två bergskedjor är belägna i söder. Polen är hem för spektakulära naturen och vacker arkitektur som inkluderar slott, palats, träkyrkor och moderna idrottsarenor. För studenter som vill resa till landet för utbildning, det finns många lovande skäl för det. Landet erbjuder en solid utbildningssystem inklusive olika lag skolor. Det kan vara en av de mer lovande länder att få en rättslig examen i. Vad är den juridiska systemet i Polen? Innan ingå denna typ av utbildningsområde ska studenten ha en bättre förståelse för rättssystemet här. Landet 's rättssystem fortsätter att utvecklas. Den har både offentliga och privata lagar under sin kod.Konstitutionen Polen är de viktigaste styrande lagarna i det land. Som ett lag civil land, skapar riksdagen lagarna. I många fall är lagar lokaliserade, vilket gör det lite av en utmaning att lära sig dessa lagar tills du är bekant med det lokala området.

Visa krav

 • C-visum - ett kortvarigt Schengenvisum.
 • D-visum - ett långsiktigt nationellt visum utfärdat i upp till ett år.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

C-visum; visum av D-typ

Pris och valuta

USD 160

Ansökningsavgiften för studentvisum till Polen är cirka 160 dollar. Avgifterna kan komma att ändras.

Vem kan ansöka om visum?

Studenter från EU-länder behöver inte visum för att studera i Polen. i alla fall, när du har anlänt till Polen, du behöver ansöka om ett tillfälligt studievisum på det lokala Voivodkontoret.

Studenter utanför Europeiska unionen måste vanligtvis ansöka om studentvisum innan de reser in i Polen. Det finns dock ett antal länder som är fria från detta krav. Du kan kontrollera om ditt land finns med på listan här: http://www.msz.gov.pl

Var kan du göra ansökan?

Polens ambassad eller konsulat

Du bör ansöka om studentvisum vid den polska ambassaden eller konsulatet i ditt nuvarande hemland.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

När du har fått antagning till ditt valda universitet skickar de rätt dokument som du kommer att använda för att få ditt studentvisum. Du bör ansöka om studentvisum på din närmaste polska ambassad eller konsulat. Det här är de dokument som du vanligtvis kan bli ombedd att tillhandahålla:

 • En undertecknad och fullständig visumansökan från Polen för studenter.
 • Pass som måste vara giltigt i minst tre månader efter att du planerar att lämna Polen.
 • Fotokopia av nationellt ID-kort.
 • Officiellt brev från universitetet eller högskolan i Polen där du planerar att studera.
 • Ett kort CV eller CV.
 • Alla dina tidigare certifikat och examensbevis.
 • Bevis på att du har kunskaper i det språk du vill studera på.
 • Bevis på att du är tillräckligt ekonomiskt stark för att bära dina utbildnings- och levnadskostnader i Polen.
 • Sjukförsäkringsbevis som accepteras i Europa.
 • Två passstora foton.
 • Betala visumansökningsavgiften
 • Bevis på boende i Polen.

Alla studenter måste legalisera sin vistelse i Polen genom att ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd. Detta måste göras en kort tid efter ankomsten till Polen. Universitet hjälper dig med ansökningsförfarandena. Ett tillfälligt uppehållstillstånd ger dig rätt att stanna och arbeta i Polen.

När ska du ansöka?

Det kan vanligtvis ta runt 15 dagar för att behandla din studentvisumansökan. Behandlingstiderna varierar dock beroende på land och vilken typ av visum du ansöker om. Se till att ansöka så snart som möjligt.

Längden på studentvisumet beror på längden på din kurs.

Behandlingstid

15 Days

Arbetsmöjligheter

Internationella studenter har rätt att arbeta medan de studerar i Polen så länge de är inskrivna i en utbildningsinstitution. 20 timmars arbete är tillåtet under studier, samt 3 månaders heltidsarbete under semestern. Heltidsarbete är tillåtet för innehavare av uppehållskort.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.