Keystone logo
Schweiz

Studera Lag i Schweiz 2024

Studera i Schweiz

Juristexamen i Schweiz för att bli advokat i Schweiz, måste studenterna fylla en treårig kandidatexamen i lag (LLB). Men för att bli antagen till baren och skriv praktiken en efterföljande tvåårs juris krävs också. En alternativ möjlighet som är populär bland många internationella studenter är kortare och specialiserad LLM, vilket ger möjlighet att få riktad kunskap inom ett visst område av lagen, t.ex. skiljedom eller banklagstiftning. Det är också möjligt att bedriva en doktorsexamen i juridik efter slutförandet av LLB, Master of Law och / eller Professional LLM. Akademiker måste också fylla i en 1:59 års lärlingsutbildning med en advokatbyrå eller domstol - helst i kantonen där de planerar att träna - och passera en skriftlig och muntlig tentamen ges vid slutet av sin utbildning för att bli antagen till baren.Lag högre utbildning i Schweiz Schweiz har inga privata institutioner för utbildning advokater: alla nio lag skolor är anslutna med landets kantonala universitet. Dessa inkluderar Lausanne-universitetet, universitetet i Basel, University of Bern, University of Fribourg, universitetet i Genève, University of Lucerne, universitetet i Neuchâtel, University of St Gallen och Zürich Universitet. Eftersom Schweiz är hem för otaliga internationella organisationer och banker, och på grund av sin status som födelseplatsen för betydande framsteg på många områden av humanitära oro samt affärs- och bank, ger Schweiz studenter från hela världen med en ny och omfattande globalt perspektiv. Vidare landet 's åtagande att spjutspetsforskning erbjuder internationella studenter en djupare förståelse av juridiska globala frågor.Medan levnadskostnaderna i Schweiz är ökänt hög, terminsavgifter är relativt låga - särskilt jämfört med USA och Storbritannien Dessutom finns det ett antal stipendiemöjligheter tillgängliga för internationella studenter. Än en gång, kan studieavgifter varierar från en institution till en annan. På grund av sin globala prominens i näringsliv och ekonomi, det finns gott om karriärmöjligheter för advokater i Schweiz, i synnerhet inom primära sektorer, såsom bank, finans och immateriella rättigheter.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  1030
 • Andel av verktyg

  81
 • Internetabonnemang

  52
 • Lokal transport

  84

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  16
 • Biobiljett

  21
 • Pint lokalt öl

  7

Om Schweiz

Officiellt kallas den schweiziska federationen, Schweiz ligger i västra Europa och gränsar till Italien i väster, Tyskland i norr, Liechtenstein och Österrike i öster och Frankrike i väster. Bern är huvudstad i Schweiz, ett land utan kust som består av 26 kantoner, eller geografiska indelningar som skiljer sig något i administrativa förfaranden. Majoriteten av Schweiz 's befolkning (nästan åtta miljoner människor) lever på ett område som kallas "Plateau ", där tätbefolkade städerna Genève och Zürich ligger. Schweiz är känt för att vara ett av de rikaste länderna i världen. Invånarna har det högsta beloppet av icke-finansiella och monetära tillgångar per individ jämfört med alla andra medborgare i världen. Dessutom, Genève och Zürich rankas konsekvent som två städer som uppvisar de bästa levnadsstandarden bland alla andra globala städer.Schweiz 's stabil ekonomi skrivs sin självförsörjning genom jordbruk och effektiva tillverkningsmetoder som gör det att exportera stora mängder varor. Andra områden som Schweiz visar utmärkt ekonomisk expertis inkluderar turism, internationell bankverksamhet, transport, bioteknik och forskning och utveckling. Centralt beläget i hjärtat av Europa, Schweiz firas för sin effektivitet och produktivitet, för att inte nämna sin fantastiska geografi och rika historia neutralitet. Med tre modersmål, tyska, franska och italienska, tillsammans med ett överflöd av engelsktalande studiemöjligheter, är Schweiz en premiär destination för internationella studenter. Schweiz lag som bygger på den tradition av civilrätt, har Schweiz en stadga baserat rättssystem som är oberoende av alla andra statliga grenar.All lagstiftning makten ligger hos landets 26 delstater, så kallade kantoner, utom när det uttryckligen anges av sin konstitution som tillhörande de federala myndigheterna. Federalism är fortfarande en grundläggande del av det schweiziska rättssystemet.

Visa krav

 1. C-visum - för korta kurser (sommarskolor, språkskolor) som varar i upp till tre månader.
 2. D-visum - för kurser som varar längre än tre månader.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

C-visum; D-visum

Pris och valuta

EUR 0

För studentvisum, ansökan är gratis; i alla fall, det kan finnas några undantag.

Vem kan ansöka om visum?

Även om Schweiz inte är medlem i EU, det gör det möjligt för EU-medborgare att gå på universitet i landet. Studenter som inte har EU/EES-medborgarskap måste kontakta den schweiziska ambassaden eller konsulatet i sitt hemland för att ansöka om visum innan de reser in i landet.

För kurser på upp till tre månader - sommarkurser, språkskolor - du kan behöva ett kortvarigt Schengen C-visum; för kurser längre än tre månader, du kan behöva ett långsiktigt nationellt D-visum.

Du kan inte komma till Schweiz på tre månaders turistvisum och ändra det till ett uppehållstillstånd för studenter efter att du har anlänt till Schweiz. Således, även om du är undantagen från att behöva inresevisum, som Australien, kanada, Nya Zeeland, Japan, Malaysia, eller Singapore-medborgare, du måste fortfarande ansöka om uppehållstillstånd innan du anländer om du planerar att stanna längre än 90 dagar.

Alla internationella studenter, inklusive EU/EFTA-medborgare, måste ansöka om uppehållstillstånd hos ett bostadsregistreringskontor inom 14 dagar efter ankomsten till Schweiz.

Var kan du göra ansökan?

Schweiziska ambassaden eller konsulatet

Du måste ansöka om visum via den schweiziska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

När du har fått bekräftelse på godkännande av ett schweiziskt universitet eller privatskola, du måste kontakta den schweiziska ambassaden i ditt land för information om inreseformaliteter för Schweiz. Du måste visa bevis på att du har tillräckliga ekonomiska medel för att försörja dig själv under dina studier.

Du måste fylla i ett ansökningsformulär och skicka in stödjande dokumentation på franska, tysk, eller engelska, så du kan behöva översätta dina dokument.

För kortvariga Schengen C-visum omfattar dokumentationen:

 • Ett giltigt pass-/rese-ID.
 • bevis på tillräckliga ekonomiska resurser för att täcka dina kostnader när du är i Schweiz;
 • Sjukvård/olycksfallsförsäkring.
 • Bekräftelse av bokade kurser inklusive betalda avgifter.

om du är under 18, ett födelsebevis och tillstånd att resa om du kommer till Schweiz ensam, eller kopior av föräldrarnas visum om de kommer att följa med.

För ett långsiktigt D-visum, dokument kommer att innehålla:

 • Ett giltigt pass-/rese-ID.
 • Bevis på tillräckliga ekonomiska resurser för att täcka dina kostnader när du är i Schweiz, vare sig du själv eller en sponsor, till exempel kopior av kontoutdrag eller ett brev från banken;
 • Bevis på sjukvårdsförsäkring som omfattar skydd för olyckor.
 • motivationsbrev som beskriver varför du vill komma till Schweiz för att studera och hur detta kommer att vara till nytta för din karriär;
 • bekräftelse på inskrivning vid en erkänd schweizisk utbildningsinstitution
 • bekräftelse av betalade kursavgifter
 • ditt CV;
 • kopior av tidigare utbildningsbevis och examensbevis
 • ett undertecknat brev som bekräftar att du lämnar Schweiz i slutet av kursen.

Du kan också bli ombedd att delta i ett språktest för att se till att du kommer att kunna följa lektionerna.

Om du vill genomföra forskarutbildning, måste du skicka in bevis på att du har antagits till en kurs efter examen och har lämpliga kvalifikationer, tillräckliga ekonomiska medel, och någonstans att bo.

När ska du ansöka?

Du bör boka ett möte vid den schweiziska ambassaden eller konsulatet i ditt område så snart du får godkännandebrevet från den schweiziska utbildningsinstitutionen. Du bör schemalägga mötet för en visumintervju så tidigt som 6 månader före studiestart men senast tio veckor före avresan.

Handläggningstiderna för visumansökningar för kortare vistelse är 10-15 dagar; och åtta till tio veckor för visum för längre vistelse.

Längden på studentvisumet beror på längden på din kurs. Uppehållstillståndet ges i ett år och kan förnyas.

Behandlingstid

10 Weeks

Arbetsmöjligheter

Du kan ta deltidsarbete i upp till 15 timmar i veckan på termin och heltid under semestern, men först efter att du har bott i Schweiz i sex månader.

Om du redan har en magisterexamen från ett utländskt universitet och du är i Schweiz och arbetar för ditt schweiziska universitet eller institut, du behöver inte vänta sex månader men kan börja arbeta direkt. Din arbetsgivare måste få ett arbetstillstånd åt dig. Du måste behålla din heltidsstudentstatus och visa att du fortsätter att göra framsteg i dina studier.

Efter studenten, utländska studenter kan stanna i Schweiz i sex månader för att leta efter arbete.

Timmar per vecka

15

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.