Keystone logo
Spanien

Studera Lag i Spanien 2024

Studera i Spanien

Den spanska juristexamen är världsliga känd. Många spanska rättsliga program fokuserar på spanska, Europeiska unionen och Förenta staterna rättssystem, även om vissa kommer att lära civilrätt bara. Denna multisystemet metod ger en väl avrundad inställning till juridisk utbildning. Tjänar en juristexamen i Spanien Ansökan till Law School kräver grundutbildning i lag. Efter avslutad krävs grundutbildning kurser, kan du ansöka till juridisk fakultet som du väljer. Att studera juridik i Spanien, planerar att spendera fem år studerar juridik, eftersom detta anses vara den standard tid en spansk juristexamen tar. Efter examen, måste spanska juridikstudenter ange en tvåårig praktikperiod. Efter avslutad utbildning skall studenten passera staten examen innan praktisera lag. En av fördelarna med att studera juridik i Spanien är kostnaden.Om du deltar i ett statligt universitet, måste du betala en "matricula ", vilket kan vara flera hundra euro, men resten av undervisning täcks av staten. Detta innebär att du kan uppnå en examen i juridik i Spanien med ringa kostnad utanför mat och husrum. Än en gång, avgifterna varierar från en institution till en annan. Spanien 's betoning på civilrättsliga ger utmärkta arbetstillfällen för akademiker, både i landet och i många europeiska grannländer. Detta är samma typ av lag praktiseras i Nederländerna, till exempel, som anses vara en knutpunkt för världens 's rättsligt förfarande. Också genom att studera i Spanien, vilket kräver kunskaper i både spanska och engelska, är studenter utbildas i två av världens 's vanligaste språken. Denna kombination av juridisk utbildning och lingvistik ger en stabil grund för en framtida rättslig karriär.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  416
 • Andel av verktyg

  42
 • Internetabonnemang

  33
 • Lokal transport

  34

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  8
 • Biobiljett

  8
 • Pint lokalt öl

  3

Om Spanien

Spanien, med dess medelhavskänsla och utsökta arkitektoniska erbjudanden, är en av världens 's mest populära destinationerna att besöka. Ligger på den iberiska halvön och omgiven av vatten och berg, samt det land Portugal, erbjuder Spanien mycket till internationell student. Landet har en lång och rik kulturhistoria och har ett brett utbud av terräng inklusive stränder, betesmarker, berg och ökenliknande områden. Känd för konst, musik, mat och andra kulturella aktiviteter, är Spanien även ledande inom utveckling av förnybar energi, framför allt inom områdena solenergi och vindkraft. En kombination av bra universitet, ett språk som talas i hela världen och den attraktiva kosmopolitiska livsstil det spanska folket gör det till en attraktiv plats för människor som vill studera utomlands. De som är intresserade av att studera lag kommer att tycka att landet 's toppuniversitet erbjuder utmärkta juridiska program att tänka på.Lagen System i Spanien Spanien följer den civila rättstradition och styrs av den spanska konstitutionen som främsta rättskälla. När tolkning görs, kommer Tribunal konstitutionella handlägga frågor. Domstolen systemet ingår en högsta domstol, en nationell domstol, provinsiella domstolar, kommunala domstolar som sköta civila behov i autonoma regioner.

Visa krav

För studenter utanför EU/EES eller Schweiz som vill delta i ett studentutbyte, bedriva forskning eller utbildning eller arbeta som obetald praktikant eller volontär i Spanien i mer än tre månader.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Studentvisum (typ D)

Pris och valuta

EUR 160

Priserna för studentvisum till Spanien är cirka 160 euro. Avgiften för visumansökan kan ändras när som helst.

Vem kan ansöka om visum?

Medborgare från EU/EES eller Schweiz behöver inte studentvisum oavsett vistelsens längd i Spanien. EU/EEA/schweiziska studenter behöver inte visum för att bo i Spanien, men måste registrera sig hos de lokala myndigheterna och få ett uppehållstillstånd.

Medborgare i alla andra länder behöver studentvisum om de planerar att stanna och studera i mer än 90 dagar i Spanien. Detta visum beviljas de studenter som redan har accepterats för antagning av ett erkänt utbildningsinstitut i Spanien.

Var kan du göra ansökan?

Spaniens konsulat eller ambassad

Du kan ansöka om studievisum på det spanska konsulatet eller ambassaden i ditt hemland.

Hemsida:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Hur gör man ansökan?

Innan du kan ansöka om studievisum måste du hitta en kurs eller ett program med en officiellt erkänd institution i Spanien. Du måste då få officiell bekräftelse från organisationen som beskriver att du har accepterats på kursen eller programmet, i form av ett intyg eller godkännandebrev. När du har det här kan du kontakta den spanska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland och ansöka om studentvisum.

Exakt vad som krävs kan variera från konsulat till konsulat men i allmänhet måste du visa ditt pass, liksom följande:

 • Uppgifter om studien, utbildningen eller forskningen som du kommer att göra i Spanien, inklusive studietimmar per vecka (minst 20);
 • bevis på att du har sjukförsäkring
 • ett läkarintyg som bekräftar att du inte har några sjukdomar som skulle kräva att du sätts i karantän
 • bevis på att du har medel för att stödja dig under hela din vistelse i Spanien (t.ex. stipendieinformation, en spansk bank som visar tillräckliga medel eller brev från föräldrar/vårdnadshavare som tar fullt ekonomiskt ansvar);
 • information om var du ska bo;
 • ett kriminalregisterintyg som utfärdats under de senaste fem åren av de behöriga myndigheterna i ditt hemland.

Om du bor i Spanien i mer än sex månader för att studera, du måste ansöka om uppehållstillstånd för studenter inom 30 dagar efter inresa till Spanien. Du ansöker om det på ditt lokala utlänningskontor (Oficina de Extranjeros) eller en polisstation. Kortet är giltigt i ett år och du kan förnya det varje år i fem år så länge du fortsätter med dina studier.

När ska du ansöka?

Du måste ansöka om visum mellan två och tre månader innan du tänker resa till Spanien för att ge tid att behandla din ansökan.

Rent generellt, ett studentvisum i Spanien beviljas under hela studietiden. Du kan förnya ditt studentvisum för att ytterligare förlänga dina studier eller ta en ny studiekurs i Spanien. Försök inte skicka in din studentvisumansökan mer än fyra månader i förväg eller mindre än 7 veckor före avresedatumet, annars accepteras inte ansökan.

Om dina studier i Spanien är längre än sex månader måste du ansöka om uppehållstillstånd för studenter som varar i ett år. Uppehållstillståndet för studerande måste förnyas varje år.

Behandlingstid

Arbetsmöjligheter

Det spanska uppehållstillståndet ger dig rätt att arbeta antingen deltid eller tillfälligt, så länge du inte använder de pengar du tjänar för att försörja dig själv när du är i Spanien. Du får arbeta upp till 20 timmar i veckan medan du studerar, så länge det inte stör dina studier. Företaget som anställer dig måste få ett arbetstillstånd för dig från utlänningskontoret. Ditt anställningsavtal får inte överstiga studievisumets varaktighet.

Om du genomför en praktikplats som en del av din kurs för vilken ditt uppehållstillstånd beviljades, du behöver inte ett arbetstillstånd.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Här är några av anledningarna till att ett studentvisum till Spanien kan nekas:

 • Tidigare eller pågående kriminella handlingar
 • Otillräcklig förklaring till syftet och omständigheterna för den planerade vistelsen
 • Otillräckliga medel för uppehälle
 • Ogiltig reseförsäkring
 • Brist på att presentera ett bevis på boende
 • Ogynnsam Schengenviseringssituation - Underlåtenhet att tidigare respektera Schengenviseringsbegränsningar (dvs. Övervakning i Schengenområdet, underlåtenhet att följa den presenterade resplanen - genom att hoppa över för att stanna mestadels i huvuddestinationslandet i Schengenområdet, och så vidare).