Keystone logo
Sverige

Studera Lag i Sverige 2024

Studera i Sverige

Den svenska juristexamen För att öva lag i Sverige, måste utexaminerade hålla antingen jur kand (LLB) examen eller Master of Laws (LLM). Den LLM är typiskt för en kompletterande karaktär och erbjuder ytterligare kvalifikationer till mottagare, allt från internationell bolagsskatteregler till sjörätt till gemenskapsrätten. Tillsammans är dessa två grader spänner vanligtvis en period 4-5 års studier. Lag högre utbildning i Sverige svenska universitet är internationellt kända för sin hängivenhet till självständigt tänkande, undersökande forskning och krävande kvalitetskontroll. Utöver sin världsklass rykte, är Sverige känt för sitt engagemang att välkomna studenter från hela världen. Dessa attribut gör det till en attraktiv destination för studenter som söker en internationell juristexamen, liksom i andra områden i studien.För att öva lag i Sverige, måste examensmottagare slutföra ytterligare fem års juridiskt arbete på en advokatbyrå eller i privat praktik. De måste också visa värdig karaktär och passera en rigorös akademisk test. Ytterst bara dess egna invånare, förutom kandidater från andra EU-länder samt Schweiz, har rätt att bli advokater i Sverige. Grundutbildning terminsavgifter och kostnader beror på institutionen. Många möjligheter stipendium finansiering finns för internationella studenter att hjälpa till att täcka kostnaderna. Det finns inte längre några offentliga kontor lag i Sverige; jurister verksamma uteslutande i privat praktik. Generellt advokater i Sverige lämna juridisk rådgivning, men advokatbyråer täcker också ett spektrum av juridiska skyldigheter, bland annat bolagsstyrning, finansiell omstrukturering, fastigheter, skatter, investeringar, ekonomisk utveckling och mer.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  428
 • Andel av verktyg

  30
 • Internetabonnemang

  28
 • Lokal transport

  74

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  8
 • Biobiljett

  13
 • Pint lokalt öl

  6

Om Sverige

Sverige ligger i norra Europa och gränsar till Finland, Norge och Östersjön och Nordsjön. Från teknik till politik för handel, det skandinaviska landet, känt för sin innovation och teknik, är förebådade för sina många viktiga globala insatser, allt från Nobelpriset till Ikea. Stora svenska industrier inkluderar timmer, järnmalm, telekommunikation, bilar, och läkemedel. Sverige är känt för litteratur, film, mode, och en universell sjukvårdssystem. Det är därför ingen överraskning, att Sverige lyser även inom högre utbildning. Kasta i det faktum att engelska är utbrett - och är i själva verket ett acceptsättet universitetsundervisningen, liksom den officiella arbetsspråk för ett antal svenska företag - och Sverige blir en veritabel knutpunkt för internationell studie för studenter från hela jordklotet.Det svenska rättssystemet Sveriges lagar skapas av landets parlament och bekräftats av ett antal myndigheter som ansvarar för allt från brottsbekämpning till kriminalvård. Landet har både straff- och civilrätt, samt ett omfattande förvaltningsrätten systemet.

Visa krav

 1. Visum för kortare vistelse - om du kommer till Sverige i mindre än tre månader.
 2. Långtidsvisum typ D (Uppehållstillstånd för studier) - om du planerar att stanna i Sverige längre än tre månader.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Visum för kortare vistelse; Visum för längre vistelse typ D

Pris och valuta

SEK 1000

Ansökningsavgiften för studentvisum är för närvarande 1000 SEK.

Vem kan ansöka om visum?

Medborgare i EU/EEA/Nordiska län kan bo och studera i Sverige utan uppehållstillstånd eller visum.

Medborgare i Schweiz måste ansöka om visum om deras studier varar längre än tre månader. De kan dock påbörja sina studier omedelbart efter ankomsten till Sverige eller ansöka innan universitetets antagning meddelas.

Studenter som är medborgare i länder utanför EU eller EES och vill studera i Sverige behöver studentvisum eller uppehållstillstånd. Om du tänker stanna i Sverige i mindre än tre månader behöver du visum om du inte är medborgare i något av de länder som är undantagna från viseringskrav i Sverige. Om din studiekurs varar i mer än tre månader behöver du uppehållstillstånd för att komma in och studera i Sverige.

För att vara berättigad till uppehållstillstånd måste du ha antagits till heltidsstudier på ett program eller en kurs som kräver att du är närvarande vid universitetet eller högskolan.

Var kan du göra ansökan?

Online/Sveriges ambassad eller konsulat

När du har slutfört din visumansökan online, du måste boka tid hos den svenska ambassaden eller konsulatet för en intervju, att fotograferas och fingeravtryckas, och få ditt uppehållstillståndskort.

Hemsida:https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden.html

Hur gör man ansökan?

För att ansöka om uppehållstillstånd för studier måste du

 • Betala din första avbetalning av studieavgift.
 • Förbered din stödjande dokumentation. Detta inkluderar kopior av ditt pass och antagningsbrev samt bevis på att du kan försörja dig själv ekonomiskt under din tid som student i Sverige. Om du bor i Sverige i mindre än ett år behöver du också bevis på omfattande sjukförsäkring.
 • Skicka in onlineansökan.
 • Betala ansökningsavgiften.

Du hittar en fullständig översikt över den nödvändiga dokumentationen här: https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden/Universities-and-university-college.html

När ska du ansöka?

Eftersom ansökningsprocessen för uppehållstillstånd kan vara lång bör du ansöka så snart du har fått din anmälan om antagning. Den nuvarande väntetiden för uppehållstillstånd för studier är tre månader eller mer, så var noga med att skicka in din ansökan så snart som möjligt efter att du betalat din första studieavgift. En pappersansökan tar mycket längre tid än en onlineapplikation, så ansök online om möjligt.

Visum och uppehållstillstånd för internationella studenter i Sverige beror på hur länge din studietid är.

Behandlingstid

3 Months

Arbetsmöjligheter

Som EU-medborgare har du rätt att arbeta i Sverige utan arbetstillstånd.

Icke-EU/EES-medborgare kommer att behöva ett arbetstillstånd. Arbetsgivaren i Sverige ansöker om arbetstillstånd för din räkning.

Du får arbeta utan timbegränsningar, men du rekommenderas att inte försumma dina studier. Du måste bevisa att du har gjort studieframsteg och visa tillfredsställande akademiska resultat.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.