Keystone logo
Sydafrika

Studera Lag i Sydafrika 2024

Studera i Sydafrika

Vad är det juristexamen i Sydafrika? Skaffa en juristexamen i Sydafrika är nödvändig för personer som vill träna i landet. Den LL.B. examen är den nödvändiga graden kvalifikationer för personer som vill anmäla sig som en advokat eller en advokat i landet. Studenter som vill komma igång kan skrivas in direkt i dessa program på grundnivå, men programmet finns även som ett doktorand planen också. Lag högre utbildning i land? Att arbeta som advokat eller en advokat i Sydafrika kräver erhålla en examen inom lagen. I de flesta fall görs detta som en ungkarl 's examen i landet. Program sista för mellan två och flera år för att få en jur kand. Det krävs inte, men uppmuntras, att eleverna arbeta för en jur.kand programmet snart han fått sin kandidatexamen 's examen. Dessutom, den LL.D. och forskarutbildning är också tillgängliga utanför huvud 's program.Studenter studera juridik i Sydafrika för att arbeta inom detta område, eftersom det är ett krav. Deras studier inkluderar fokus på både praktiska och lärobok utbildning, det är hur man arbetar som advokat samt hur rättssystemet fungerar i landet. Domstolen lag historia är fokus. Advokater kan fungera som en notarie eller conveyancer samt efter att ha erhållit sin specialiserade utbildning. Eleverna kommer att behöva sitta och passera krävs licensiering examen för att vara medlem i advokatsamfundet. Det är ett krav att alla som säljer sina tjänster som en advokat i landet vara medlem i advokatsamfundet. Undervisningen lag skola här varierar kraftigt. Den ställs in av någon av de många skolor som ger ackrediterade program. Generellt program pågå i fyra år. Internationella juriststudenter är välkomna i de flesta universiteten i landet.Dock måste ansökan om dessa program göras direkt av den internationella studenten till skolan och godkännande är sannolikt först när tillgången inom program finns. I vissa högskolor och universitet här, är det svårt att hitta tillgängliga utrymmet. Efter examen kan studenterna fortsätta sin utbildning för att få en doktorsexamen eller annan högre examen inom området. Många studenter komma in på arbetsmarknaden och erbjuda juridiska tjänster till konsumenter. Däremot kan andra fortsätta att undervisa i fält eller för att arbeta i rättsliga positioner (efter att ha fått erfarenhet inom området.) Ofta kommer studenten att fortsätta sin studie tillsammans bygga en karriär inom detta område.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  229
 • Andel av verktyg

  30
 • Internetabonnemang

  39
 • Lokal transport

  36

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  4
 • Biobiljett

  5
 • Pint lokalt öl

  2

Om Sydafrika

Sydafrika är ett land som ligger på den södra spetsen av den afrikanska kontinenten. Det sitter längs den södra Atlanten och Indiska oceanen och är nära Namibia, Zimbabwe och Botswana. Det är den 25: e största landet i världen genom området har är hem för mer än 53 miljoner människor. Sydafrika är väldigt mycket ett multietniskt land med olika språk och kulturer. Mer än 11 ​​språk är närvarande här, inklusive engelska och afrikaans. I denna övre medelinkomst ekonomin, det finns gott om möjligheter för dem som vill studera juridik. Vad är lagen System i Sydafrika? Den sydafrikanska rättssystemet är en blandning av olika stilar. Det finns en lag om offentlig komponent som härrör från den nederländska lagen systemet. Sedvanerätt är också närvarande här, och är ungefär som den som finns i Storbritannien. Ett sedvanerätt systemet existerar också. Sammantaget följer landet en straff- och civilrättsligt struktur med konstitutionell rätt.Domstolsväsendet i landet ingår Magistrates 'Courts, Höga Courts, konstitutionsdomstolar och högsta domstolen i Kammarrätten.

Visa krav

 1. Sydafrikansk studentvisum (tidigare kallat ett sydafrikanskt studietillstånd)
 2. Sydafrikansk utbytesvisum - Om du är äldre än 25 år och vill komma till Sydafrika på ett kulturellt, ekonomiskt eller socialt utbytesprogram, organiserat mellan en utbildningsinstitution eller regeringsorgan i Sydafrika och ett i ett främmande land.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Sydafrikansk studentvisum; Sydafrikansk utbytesvisum

Pris och valuta

USD 47

De sydafrikanska ansökningsavgifterna för studentvisum beror på ditt ursprungsland men är cirka 47 US $.

Vem kan ansöka om visum?

En internationell student som vill stanna och studera i Sydafrika för en kurs som sträcker sig 3 månader (90 dagar) måste ansöka om studentvisum. Detta visum beviljas de studenter som redan har accepterats för antagning av ett erkänt utbildningsinstitut i Sydafrika.

För att kvalificera sig för ett studievisum för Sydafrika, skolan eller högskolan själv måste först kvalificera sig som en ”lärande institution”. Det betyder att det måste vara registrerat hos antingen Institutionen för grundläggande utbildning eller Institutionen för högre utbildning. Så om du vill gå på en privat språkskola eller en skola som bara erbjuder kortvariga tekniska kurser, du kanske inte kvalificerar dig för ett sydafrikanskt studievisum.

Vänligen notera: Du kan inte komma till Sydafrika på ett besöksvisum och sedan fortsätta att ansöka om ett sydafrikanskt studentvisum. Du kan inte komma till Sydafrika på ett besökarvisum och sedan fortsätta att ansöka om ett sydafrikanskt studentvisum.

Var kan du göra ansökan?

Sydafrikanska högkommissionen, konsulat, eller ambassad

För att få visum för Sydafrika, studenter måste kontakta den sydafrikanska högkommissionen, Konsulat, eller ambassad i sitt hemland.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Först, du måste bli antagen som student av en registrerad sydafrikansk skola, högskola, eller universitet och få ett godkännandebrev på institutionens brevhuvud och undertecknat av eller på uppdrag av rektor eller registrator.

Du måste sedan fylla i ansökningsblanketten B1-1738 för tillfälligt uppehållstillstånd och ta det personligen till den sydafrikanska ambassaden, konsulatet eller högkommissionen i ditt hemland.

Följande dokument måste lämnas in med BI-1738 ansökningsblankett:

 • Ett pass som är giltigt i minst 30 dagar efter utgången av det planerade besöket
 • Betalning av den föreskrivna avgiften
 • Ett vaccinationsintyg, om så krävs enligt lagen
 • Bevis på ekonomiska medel för att täcka planerade levnadskostnader under vistelsen i republiken och att även betala för studieavgifterna. Detta bör vara i form av kontoutdrag /kontanter tillgängliga/ resecheckar
 • Bevis på medicinsk täckning
 • En kontant deposition motsvarande värdet på en returbiljett.
 • När det gäller afrikanska studenter, ett åtagande från den berörda regeringen att ta det fulla ansvaret för studenten och att betala alla kostnader, om det skulle bli nödvändigt att utvisa studenten
 • Medicinska och radiologiska rapporter
 • Ett oförkortat födelsecertifikat för minderåriga.
 • När det gäller en minderårig, uppgifterna om personen i Sydafrika som kommer att fungera som elevens vårdnadshavare och ett brev från en sådan person som bekräftar förmyndarskap
 • Samtycke från båda föräldrarna för din vistelse i Sydafrika, eller från föräldern som har ensam vårdnad, tillsammans med bevis på ensam vårdnad
 • Ett officiellt brev från utbildningsinstitutionen, där du tänker studera, bekräftar provisorisk acceptans och kursens varaktighet.
 • Bevis på medicinsk täckning förnyas årligen för studieperioden med ett medicinskt system registrerat i enlighet med lagen om medicinska system.
 • Om du är 18 år och äldre, ett polisintyg från varje land där du bodde i 12 månader eller längre sedan åldern av 18 år krävs.

Du ansöker om ett utbytestillstånd (Sydafrikanskt utbytesvisum) med samma ansökningsblankett B1-1738.

När ska du ansöka?

Ansökningstiderna varierar från land till land men tillåter cirka sex veckor.

Studentvisumet är giltigt under hela studentens kurs, alternativt 36 månader för skolor och 24 månader för andra institutioner.

Sydafrikansk utbytesvisum - Detta visum beviljas för utbytestiden, vanligtvis inte mer än 12 månader. Det sydafrikanska utbytesvisumet kan inte förnyas eller förlängas. När du har haft denna typ av tillstånd, du får bara ansöka om tillfälligt eller permanent uppehållstillstånd efter att du har bott i minst ett år utanför Sydafrika.

Behandlingstid

6 Weeks

Arbetsmöjligheter

Om du har ett sydafrikanskt studentvisum och studerar på högre nivå, du får arbeta deltid i högst 20 timmar i veckan under terminen, och heltid under semester.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Det finns många anledningar till varför din studentvisumansökan till Sydafrika kan nekas, Till exempel:

 • Lämna ämnen på dina formulär
 • Ligga om något i din ansökan
 • Att ha ett föråldrat pass utan tomma sidor
 • Felstavning av ditt namn på dokument
 • Att inte ge bevis på tillräckligt med medel