Keystone logo
Turkiet

Studera Lag i Turkiet 2024

Studera i Turkiet

Skaffa en juristexamen i Turkiet Studenter tjänar en turkisk juristexamen kan räkna med att tillbringa fyra år i grundutbildningen (Bachelor of Law eller LLB) och två år i forskarskolan (LLM). Efter ett framgångsrikt slutförande av studier och ett års utbildning vid en advokatbyrå eller annan enhet som deltar i juridiskt arbete, kan eleverna bli antagen till baren utan att passera en undersökning. Det turkiska ordet för advokat eller jurist är "hukukçu " eller "Avukat ". Åtala och försvarsadvokater aktuella målen endast civilrättsliga, administrativa eller straffrättsliga domare, som baserar beslut på personliga övertygelser dämpas av turkisk lag. Domarna är generellt Law School akademiker som har övat lag i många år och har valt att presidera över allmänna, rättsliga och brottmålsdomstolar. Det finns inga separata stater i Turkiet så att den inte har en federal domstol system.Istället är alla turkiska städer styrs av samma system av lagar som främst bygger på civilrätten. Studieavgifter statliga universitet har lägre terminsavgifter än privata universitet. Universitet som erbjuder grundutbildning på engelska laddning mellan $ 500 och $ 1500 USD för internationella studenter. Icke-turkiska studenter som väljer kurser som ges på turkiska kommer att betala mindre - mellan $ 300 och $ 800 USD. Som med alla forskarutbildning i de flesta länder där terminsavgifter är obligatoriska, turkiska och icke-turkiska studenter kan räkna med att betala minst $ 500 mer att ta mästare 's och doktorandkurser. Studenter från turkiska länder eller republiker som Bosnien, Makedonien, Turkmenistan och Azerbajdzjan anses vara turkiska medborgare och löneavgifter enligt deras medborgarskap. Än en gång, kan avgifterna variera från en institution till en annan.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  264
 • Andel av verktyg

  18
 • Internetabonnemang

  9
 • Lokal transport

  25

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  5
 • Biobiljett

  4
 • Pint lokalt öl

  2

Om Turkiet

En medlem i Nato, FN och Europarådet, är Turkiet en konstitutionell demokratisk republik som nyligen har upplevt fördelarna med en växande ekonomi och starka insatser i diplomatisk reform. Nu betraktas som en betydande regional makt i Europa, Turkiet 's traditionella sekularism och konsekvent betoning på successivt utvecklas som ett fredligt land angränsande mindre stabiliserade områden i Europa har gjort det ett populärt resmål för studenter som söker en examen i juridik. Turkiet 's president anses statschefen och väljs av riksdagen vart sjunde år. Det är dock ministerrådet och premiärministern som utövar den verkställande makten. Alternativt, är den lagstiftande makten ges till Turkiets nationalförsamling, en enkammarriksdag spelar en viktig roll i Turkiet 's regering.Turkiet 's rätts System Helt integrerat med rättssystemet följt av den europeiska kontinenten, Turkiet ' s är lag systemet en kombination av den tyska handelslagen, den schweiziska civillagen och Code of Obligations. Dessutom "är s förvaltningsrätten jämförbar med Frankrike medan dess strafflag liknar Italien " Turkiet s straffrättsliga koder. Men en stor skillnad mellan Turkiet och andra länder det gäller utvecklingen av juryförsök. I Turkiet är studieresultat inte beslutas av juryer men beslutas av en, två eller tre domare presiderande över rättegången.

Visa krav

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Student visum

Pris och valuta

Avgiften för viseringsbehandling varierar beroende på din nationalitet.

Vem kan ansöka om visum?

Alla internationella studenter måste få ett studentvisum för att kunna studera i Turkiet. Undantag är de personer som är juridiska anhöriga associerade med någon i Turkiet på diplomatisk visum.

Var kan du göra ansökan?

Turkiets ambassad eller konsulat

Alla internationella studenter måste ansöka om studentvisum vid närmaste turkiska ambassad eller konsulat.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

För att få studentvisum för Turkiet måste du först anmäla dig till ett turkiskt universitet, skola eller en språkkurs som är certifierad av utbildningsministeriet.

Du måste fylla i ett visumansökningsformulär och skicka det till den turkiska ambassaden med nödvändiga dokument som vanligtvis innehåller följande:

 • Pass: Giltigt under längre tid än 90 dagar
 • 2 pass-size bilder
 • Godkännandebrev från det turkiska lärosätet
 • Sjukförsäkring bevis
 • Returbiljett bevis
 • Bevis på tillräckliga ekonomiska medel för att stödja din studie och bo i Turkiet
 • Polisen godkännande intyg
 • Läkarintyg

Studenter måste vidare ansöka om uppehållstillstånd hos de lokala myndigheterna (om studenten är i Turkiet) inom en månad efter ankomsten till Turkiet. Följande handlingar ska lämnas in till utrikesdepartementet vid det lokala polishögkvarteret:

 • Ansökningsblankett och avgifter
 • Resedokument: 2 exemplar tillsammans med studentvisumet
 • 4 fotografier i passstorlek
 • Brev eller dokument från institutionen: Det måste utfärdas av värduniversitetet och förklara start- och slutdatum för studien i Turkiet

För att förnya ditt uppehållstillstånd måste du besöka de lokala myndigheterna 60 dagar innan uppehållstillståndet löper ut.

När ska du ansöka?

Det tar vanligtvis cirka åtta veckor från den dag du skickar in din ansökan tills du får ditt visum.

Studentvisumet är i allmänhet giltigt i ett år för en enda inresa. Även om en tidsgräns kommer att anges på ditt visum, ditt studentvisum förblir giltigt så länge du är inskriven på skolan.

Behandlingstid

8 Weeks

Arbetsmöjligheter

Vanligtvis, internationella studenter har ingen laglig rätt att arbeta när de studerar i Turkiet. Studenter kan göra forskningsarbete vid turkiska universitet som internationella forskare.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.