Keystone logo
Tyskland

Studera Lag i Tyskland 2024

Studera i Tyskland

Skaffa en tysk juristexamen För att tjäna en juristexamen i Tyskland, måste studenterna ta två statliga tentor och gå igenom en 6 år lång läroplan. Först måste eleverna passera First State Examination i slutet av fyra års grundutbildning. De måste sedan ta en tvåårig praktik (kallas Referendarzeit) att få erfarenhet i alla aspekter av det juridiska systemet. Slutligen är en sekund State Examination ges till elever efterbehandling de två åren av juridiska praktikplatser i straffrättsligt och civildomstol. Under praktik, måste studenterna också ta klasser undervisas av advokater eller domare. Lönerna betalas till studenten tillhandahålls av den tyska regeringen. Potentiella advokater i Tyskland har två chanser att passera State Examina. Efter att ha passerat båda undersökningar studenten anses behörig att söka anställning som domare eller en advokat.Studieavgifter Högre utbildning kostnader är kraftigt subventionerade av den tyska regeringen och är relativt låg i jämförelse med amerikanska undervisning kostnader, om inte en elev väljer att söka en juristexamen vid ett privat universitet. Lediga jobb Tyskland 's arbetslösheten är en av de lägsta i Europeiska unionen. Internationella studenter som väljer att tjäna en juristexamen i Tyskland och fullfölja anställning är sannolikt att hitta en position strax efter passerar andra examen.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  507
 • Andel av verktyg

  91
 • Internetabonnemang

  43
 • Lokal transport

  60

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  9
 • Biobiljett

  12
 • Pint lokalt öl

  4

Om Tyskland

Ett stort land i Centraleuropa som innehåller 16 stater och en medlem av Europeiska unionen, är Tyskland officiellt kallad Förbundsrepubliken Tyskland (Bundesrepublik Deutschland) och rymmer mycket politiskt och ekonomiskt inflytande bland alla andra EU-länder. Kanslern presiderar över Tyskland 's demokratiska regering som verkställer ett rättssystem bygger på principer som beskrivs i Tysklands grundlag Viktiga fakta om Tyskland -. De sexton stater som omfattar Tyskland kallas delstater, där varje stat som har sin egen författning. - Bidrag från tyskar till områdena vetenskap, matematik och teknik kan inte nog understrykas. Brilliant individer som Einstein, Max Planck, Herman von Helmholtz, Johannes Gutenberg, Gottfried Leibniz och Carl Gauss är bara några tyska forskare som har levererat världen med kända uppfinningar.- Tyskland är en av världens 's mest tekniskt avancerade tillverkare av kol, järn, cement, stål, maskiner, fordon och kemikalier. Det har också stora investeringar i grön energi, speciellt solenergi och användning av väderkvarnar för el. - Populära turistattraktioner i Tyskland inkluderar den bayerska Alperna, Schwarzwald, Rhendalen och dess gamla slott och artsy huvudstaden Berlin Tyskland 's rättssystem Tre uppsättningar av reglerande lagar omfattar Tyskland ' s rättssystem: offentligt, privat. och straffrätt. Offentlig rätt (även inkluderar straffrätt) behandlar juridiska frågor mellan en individ och staten. Privaträtt förmedlar relationer mellan företag och två eller flera personer. Tyskland lag är starkt influerad av romersk lag samt Napoleons lag, eller Code Napoléon. Domarna spela en aktiv roll i Tyskland 's rättsliga förfarandeordning.Även liknar den typ av rättssystemet används av andra demokratiskt köra länder, inte Tyskland inte har juryn prövningar grund befogenheter som tilldelats en domare som tillåter honom att göra ett slutgiltigt beslut. En domare eller flera domare kan innefatta en "domstol ", som huvudsakligen är ett substitut för en jury. Nämndemän eller medborgare som väljs av en särskild kommitté innan rättegången inleds, kan också ingå i en domstol. I Tyskland, allmän domstol hör frågor om äktenskap, brottsling, familj och tvistemål. Alternativt, speciella förvaltningsdomstolar hör ärenden rörande statliga åtgärder. Labor, finansiella och sociala domstolar är andra specialiserade tyska domstolar som döma fall som rör arbete, skatter och sociala förmåner.

Visa krav

 1. Språkkursvisum (visum för språkinlärning) - det perfekta alternativet för dem som vill lära sig det tyska språket i Tyskland.
 2. Student Applicant Visa (Visum Zur Studienbewerbung) - om du vill studera i Tyskland, men fortfarande försöker hitta rätt program eller om du fortfarande inte har fått bekräftelsebrevet från ditt universitet.
 3. Studentvisum (Visum Zu Studienzwecken) - om du redan har blivit antagen till ett tyskt universitet.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Språkkursvisum; Studentvisum; Studentvisum

Pris och valuta

EUR 60

Du bör förvänta dig att betala €60 (~ US $74) för ditt studentvisum till Tyskland.

Vem kan ansöka om visum?

För medborgare från EU eller från Island, Norge, Schweiz eller Liechtenstein är det bara nödvändigt att ha ett identitetskort för att komma in i Tyskland. Det är inte nödvändigt att ha visum.

Medborgare från Australien, Israel, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Sydkorea och USA kan ansöka om visum även efter att de anlänt till Tyskland.

För medborgare från andra länder är det nödvändigt att ansöka om visum innan de kommer till Tyskland.

Om du bor mindre än 90 dagar i Tyskland finns det ännu fler regler. Medborgare från vissa länder kan komma in i Tyskland för denna tid utan visum. Dessa är Venezuela, Vatikanstaten, Uruguay, Singapore, Seychellerna, Paraguay, Panama, Nicaragua, Mexiko, Mauritius, Malaysia, Macau, Kroatien, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Chile, Brunei, Brasilien, Bolivia, Bermuda, Barbados, Bahamas och Argentina.

Besök webbplatsen för det tyska federala utrikesministeriet för de senaste visumkraven för alla länder: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/visabestimmungen-node

Var kan du göra ansökan?

Tyska ambassaden eller konsulatet

Du måste ansöka om visum från den tyska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Först, du måste boka ett möte för en visumintervju. På dagen för intervjun, du bör erbjuda dina visumansökningsdokument.

De dokument du vanligtvis behöver är:

 • Ifyllt ansökningsformulär
 • Giltigt pass
 • Två fotografier
 • Brev som visar att du har accepterats av ett tyskt universitet
 • Avskrift av akademisk rekord
 • Intyg om tyska språkkunskaper eller bevis på att du avser att delta i en språkkurs i Tyskland (om du studerar på tyska)
 • Bevis på att du har tillräckliga medel för att försörja dig själv när du bor i Tyskland (8 700 euro per år, vilket är ungefär ~ 9 390 US $)
 • Certifikat som visar att du har köpt sjukförsäkring
 • Försäkran om äktheten av inlämnade handlingar

Beroende på ambassaden, Du kan också behöva visa bevis på att du inte har ett kriminellt register.

Alla måste registrera sig hos de lokala registreringsmyndigheterna (Einwohnermeldeamt) under den första veckan av ankomsten till Tyskland. Du måste ta ditt pass/nationella ID (och visum vid behov), bevis på din adress i Tyskland (t.ex. ett hyresavtal från din hyresvärd) och eventuellt registreringsbeviset från din kurs. Du får en bekräftelse på registreringen.

När ska du ansöka?

Granskning av visumansökan tar vanligtvis cirka 6 till 8 veckor för en språkkurs. Om språkkursen är längre än tre månader kan dock tiden det tar att behandla ansökan sträcka sig upp till 8 till 10 veckor. Och under högsäsong, ansökningar kan skickas under väntetiden. Således, studenter som behöver studentvisum för Tyskland bör lämna in sina ansökningar i god tid före kursens början. Du bör ansöka så snart som möjligt och minst tre månader innan du flyttar till landet.

Studievisum är endast giltiga under kursens eller programmets längd. Invånartillstånden utfärdas vanligtvis i ett år men kan förlängas.

Behandlingstid

8 Weeks

Arbetsmöjligheter

Medborgare i EU/EES-länder och Schweiz kan arbeta fritt i Tyskland men inte mer än 20 timmar i veckan under termin.

EU-/EES och schweiziska medborgare (nu inklusive kroater från och med juli 2015) får arbeta upp till 120 hela eller 240 halvdagar om året (inklusive volontärarbete) utan tillstånd. Du kan arbeta fler timmar om du är anställd vid universitetet som student eller forskarassistent; för andra typer av anställning behöver du tillstånd från Agentur für Arbeit (Federal Employment Agency) och Aliens Authority för att överskrida gränsen 120/240. Studienkolleg och språkstudenter behöver tillstånd från dessa myndigheter för att kunna ta på sig något arbete. Studenter kan inte vara frilansare eller egenföretagare.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Det här är de främsta anledningarna till att din visumansökan för ett tyskt studentvisum kan avvisas:

 • Dålig ekonomisk status
 • Dålig akademisk profil
 • Brist på förberedelser inför din intervju
 • Otillräcklig språknivå (tyska eller engelska)
 • Inkonsekvens med ditt val av studieprogram