Keystone logo

5 Lag Program i Studier i juridik Dataskyddslag Datapolicyer 2024

Filter

Filter

  • Studier i juridik
  • Dataskyddslag
  • Datapolicyer
Studiefält
  • Studier i juridik (5)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Lag Program i Studier i juridik Dataskyddslag Datapolicyer

Vad är datapolicyer?
Datapolicyer ägnas åt skydd av digital information och specifikt, personuppgifter. Personuppgifter är all information som rör en person som kan identifieras från den informationen, antingen ensam eller i kombination med annan information. En datapolitikgrad är ett bra sätt för en individ att komma in i fälten sekretesslag eller cybersäkerhet. Detta fält kan ägnas åt individer, företag, eller institutioner.

Standardlagar om dataskydd är väsentliga för 2000-talets socioekonomiska säkerhet eftersom de erbjuder individer vissa rättigheter över sin personliga information, inklusive vem som kan samla in den, hur den kan användas och skyddas, och vad som händer när saker går fel.

Vad ska jag studera under min datapolicyexamen?
När du studerar datapolicyer, studenter kommer att lära sig om olika organisationer som samlar in och använder personuppgifter, hur data samlas in och lagras, och hur data kan missbrukas och manipuleras. Datapolitiska grader fokuserar också på hur man tillämpar lagar och policyer för dataskydd.

Hur är arbetsmarknaden för datapolicyer grader?
Datapolicyn växer snabbt med fler och fler företag som samlar in information från sina kunder och onlineprofiler. Det finns en stor efterfrågan på datapolicyinnehavare och karriärer inom datapolicyn erbjuder konkurrenskraftiga löner och möjligheter till avancemang. Datapolitiska akademiker kan arbeta som advokater, efterlevnadsansvariga, cybersäkerhetsansvariga, eller lagstiftare.

Hur vet jag om jag ska studera datapolicyer?
Datapolitiska grader är ett utmärkt val för alla som vill ha en framtid inom integritetsrättigheter eller cybersäkerhet. Datapolitiska grader kräver starka färdigheter inom teknik och teknik. Studenter som är intresserade av datapolicy bör också vara beredda att läsa och förstå komplex skriftlig information, vara detaljorienterad, och ha starkakommunikationsfärdigheter.