Keystone logo
Hitta ditt juristdiplom

Hitta ditt juristdiplom

Vad vill du studera
Var vill du studera

Juridikexamen är vanligast i Storbritannien där de är en forskarutbildning i juridik som erbjuds i England och Wales. I Storbritannien kallas juristexamensbevis som Common Professional Examination (CPE) eller Graduate Diplomas in Law (GDL) och används för att kvalificera icke-juridisk akademiker för karriärer inom juridik. Dessa examensbevis kallas ibland kurser för lagomvandling eftersom de tillåter studenter att omvandla sina grund- eller forskarexamina till juridikexamina.

Juristexamen kan tas som heltids- eller deltidsstudier och avläggs i allmänhet under en period på ett till tre år beroende på kurskrav och studieintensitet. Juridikexamen sträcker sig från fullständiga kvalifikationer till tillgodoräknande till en juristexamen, beroende på tilldelande institution och studiemetod. Vissa juridiska examensbevis omfattar kurser, medan andra är forskningsbaserade och bedöms utifrån en skriftlig avhandling.

I Storbritannien regleras juristexamen av Law Society of England Wales och är utformade för att tillåta studenter med olika akademisk bakgrund att ägna sig åt juridik som en karriär. Andra nuvarande och tidigare Commonwealth-länder eller regioner erbjuder ofta liknande juridiska diplomkurser. I Sydafrika fungerar doktorsexamen i juridik i allmänhet som en formaliserad specialisering inom ett juridikområde. I Italien och Frankrike ger framgångsrikt avläggande av en juristexamen och ett yrkesexamen ett juristdiplom, varefter en student kan avlägga den ed som krävs för att utöva juridik.

Om du har en grund- eller doktorsexamen och vill göra en karriär inom juridik, använd listan nedan för att hitta juristexamen. Du kan ta reda på mer om varje kurs genom att klicka på "Läs mig" och sedan kontakta antagningskontoret direkt med hjälp av formuläret på sidan.

Nyligen tillagda program