Keystone logo
Juridikskola

Hitta ditt Master of Law (LLM)-program

Vad ska man studera
Var man ska studera

Magisterexamen i juridik (LLM)

En LLM , eller Master of Laws , är en examen som ges till dem som redan har en professionell juristexamen, som har avslutat avancerad utbildning och forskning inom ett visst rättsområde. Advokater kan välja att bedriva LLM-program för att få expertis inom en specifik sektor, för karriäravancemang och för att bygga ett professionellt nätverk.

Några exempel på LLM-program är inom juridiksektorer som informationsteknik, skatterätt, finansiella tjänster, internationell rätt, miljörätt och handelsrätt. Vissa universitet tillåter också studenter att utveckla sina egna specialiserade LLM-program som är specifika för deras yrkesintressen. LLM-program tar i allmänhet minst ett år att slutföra och medan vissa program huvudsakligen består av forskning, kräver andra också kurser. Studenter på LLM-program kan förväntas slutföra en avhandling för att tilldelas examen.

Mångfalden av olika LLM-program kan vara överväldigande - låt det inte stoppa dig! Börja din sökning genom att titta på de mest populära LLM-programmen nedan.