Keystone logo
Juridikskola

Hitta ett LLM-program

Vad vill du studera?
Var vill du studera?

En LLM, eller Master of Laws, är en examen som tilldelas dem som redan har en professionell juridisk examen, som har avslutat avancerad utbildning och forskning inom ett visst rättsområde. Advokater kan välja att bedriva LLM-program för att få expertis inom en viss sektor, för karriärutveckling, och att bygga ett professionellt nätverk.

Några exempel på LLM-program är inom juridiska sektorer som informationsteknik, skatterätt, finansiella tjänster, internationell rätt, miljörätt, och handelsrätt. Vissa universitet tillåter också studenter att utveckla sina egna specialiserade LLM-program som är specifika för deras yrkesintressen. LLM-program tar i allmänhet minst ett år att slutföra och medan vissa program främst består av forskning, andra kräver också kurser. Studenter på LLM-program kan förväntas slutföra en avhandling för att få examen.

Mångfalden av olika LLM-program kan vara överväldigande - låt det inte stoppa dig! Börja din sökning genom att titta på de mest populära LLM-programmen nedan.

Nyligen tillagda program