Keystone logo
Hitta ditt MLS-program

Hitta ditt MLS-program

Vad ska man studera
Var man ska studera

En Master of Legal Studies (MLS) är en juridikexamen på högre nivå riktad till yrkesverksamma som vill förbättra sin juridiska expertis. MLS-grader är också kända som Master of Studies in Law (MSL), Master of Science of Law eller Juris Master (JM) grader. MLS-grader erbjuds av vissa juridikskolor och erbjuds nu ofta online och genom distansutbildningsprogram.

Syftet med en MLS är att ge juridisk expertis till studenter eller yrkesverksamma som inte har för avsikt att utöva juridik. De kan också användas av doktorander vars discipliner har en juridisk koncentration eller för att certifiera yrkesverksamma som arbetar nära lagar och förordningar. Omfattningen, koncentrationen och ramen för en MLS-examen dikteras av den institution som tilldelar examen. Blivande studenter kommer att hitta MLS-grader som erbjuds inom en mängd olika specialiteter, inklusive regleringar, ledning, journalistik och till och med bioetik.

Även om MLS-grader inte ger akademiker kvalifikationerna för att utöva juridik, ger de en omfattande grund i och förståelse för lagar och förordningar. De flesta MLS-grader kan slutföras på ett år och är ofta tillgängliga som deltids- eller onlineprogram. Studenter som slutför en MLS bedriver i allmänhet tvärvetenskaplig forskning relaterad till det område av juridik eller yrke de föredrar. Du kommer ofta att upptäcka att MLS-grader erbjuds gemensamt mellan School of Law och institutionen som är relaterade till examens specialitet.

Om du är en professionell som arbetar nära lagar och förordningar eller en doktorand som vill ha en djupare förståelse för de lagar som är relaterade till din forskning, är att genomföra en MLS ett utmärkt sätt att få expertis.

Nyligen tillagda program