Keystone logo
Hitta ditt SJD-program

Hitta ditt SJD-program

Vad ska man studera
Var man ska studera

Den högsta juristexamen kallas ofta för en SJD (även JSD) vilket är förkortningen av latinets Scientiae Juridicae Doctor ( Juridicae Scientiae Doctor ). Detta översätts till doktor i rättsvetenskap eller doktor i rättsvetenskap . I USA, där examen är vanligast, motsvarar SJD en doktorsexamen i juridik. SJDs slutförs vanligtvis efter att en student eller jurist har avslutat en Bachelor of Law (LLB) och/eller en Master of Law (LLM).

Liksom en doktorand är en SJD avsedd för studenter med en passion för juridiskt stipendium som vill göra karriärer inom den akademiska världen eller som offentliga tjänstemän. SJD-kandidater förväntas ge betydande bidrag med sin forskning till den befintliga juridiska kunskapen. Konferensen av en SJD äger rum efter att en kandidat framgångsrikt har genomfört betydande forskning. I de flesta SJD-program innefattar framgångsrik avslutning både inlämning av en avhandling av publicerbar kvalitet och ett muntligt försvar av kandidatens forskning.

För att fullfölja en SJD måste presumtiva kandidater ansöka till sitt valda program och visa sin fallenhet för juridisk forskning. Medan vissa program accepterar kandidater som bara har en LLB, kräver många att sökande har avslutat en LLM eller annan juridisk examen på forskarnivå.

SJD: er är prestigefyllda och rigorösa studiekurser. De flesta SJDs slutförs inom tre år. Framgångsrika SJD-kandidater kan förvänta sig att arbeta som akademiker eller juridiska professorer, eller i höga positioner inom offentliga ämbeten eller myndigheter.