Keystone logo

0 Lag Program i Studier i juridik Nationella juridikstudier Engelsk lagstiftning 2024

Filter

Filter

  • Studier i juridik
  • Nationella juridikstudier
Studiefält
  • Studier i juridik (0)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Inga program uppfyller dina sökkriterier. Förfina dina filter.

Clear filters

Popular education type

Lag Program i Studier i juridik Nationella juridikstudier Engelsk lagstiftning

Vad är engelsk lag?
Engelsk rätt är ett rättssystem som bygger på gemensam rätt, i motsats till civilrätt. Det är rättssystemet som används i England och Wales. Engelsk lag kallas också British Common Law, eftersom det är Förenade kungarikets gemensamma lag.

Utvecklingen av engelsk lag påverkades starkt av den normandiska erövringen av 1066. Efter erövringen tog normannerna sitt eget rättssystem till England, som baserades på feodal lag. Men med tiden började engelsk lag utveckla sina egna unika egenskaper. En av de viktigaste av dessa var begreppet stirra decisis, vilket innebär att beslut fattade av domare är bindande för efterföljande domare.

Vilka karriärer finns tillgängliga i engelsk lag?
Engelsk lag är ett komplext system, och det finns en rad olika jobb som är involverade i administrationen. Några av de vanligaste jobben i engelsk lag inkluderar advokater, advokater, advokater, domare, och domstolsarbetare.

Varför är det viktigt att studera engelsk lag?
Engelsk lag är ett av de mest inflytelserika rättssystemen i världen. Det utvecklades under många århundraden och används nu i ett antal olika länder, särskilt de som en gång koloniserades av det brittiska imperiet. Att studera engelsk lag kan ge dig en djup förståelse för detta komplexa system och kan förbereda dig för en karriär inom advokatyrket.

Vilka grader finns i engelsk lag?
Det finns en rad olika grader som du kan studera för att bli advokat eller advokat i engelsk rätt. Den vanligaste examen är en Bachelor of Laws (LLB), men det finns också ett antal specialistgrader som du kan ta, till exempel Bar Professional Training Course (BPTC) eller Legal Practice Course (LPC). Vissa universitet erbjuder också BA/BSC-examen i engelsk rätt som riktar sig mer till akademisk studie och kan kombineras med andra ämnen.

Vad ska jag studera under min engelska juristexamen?
En typisk engelsk juridisk examen kommer att täcka en rad olika ämnen, inklusive avtalsrätt, skadeståndsrätt, fastighetsrätt, och straffrätt. Du kommer också att lära dig om historien och utvecklingen av engelsk lag, liksom strukturen i rättssystemet i England och Wales.