Keystone logo
ALMA - The International School of Italian Cuisine

ALMA - The International School of Italian Cuisine

ALMA - The International School of Italian Cuisine

Introduktion

Världens ledande center för utbildning i italiensk mat

ALMA - The International School of Italian Cuisine ligger i det magnifika hertigpalatset i Colorno, beläget i en vacker trädgård i italiensk stil. Skolan ligger 10 km från Parma, hjärtat av den italienska matdalen, och prisad av UNESCO som den kreativa gastronomiska staden, där även EFSA - European Food Safety Authority finns.
Denna enastående historiska plats är utrustad med de senaste undervisnings- och matlagningsfaciliteterna. Den täcker över 7 000 MQ med ett konferensrum och ett agora rum med kök, 7 träningsklassrum, 4 demo klassrum, 2 konditorier och 1 sommelierrum fullt utrustat med ett A/V-system, en vinkällare från 1600-talet, 1 sensorisk analyslabb, 1 FoU-kök, 1 bibliotek med 13 000 kulinariska böcker, tidningar och DVD-samlingar, ett centralkök, 1 restaurang med plats för 180 gäster och 1 Fine Dining Restaurant med plats för 40 gäster.
Sedan 2004 har ALMA utbildat på denna plats kockar, konditorer, sommelierer och F&B-chefer från hela världen med utbildningsprogram som utförs på högsta nivå av de mest prisbelönta lärarna.
ALMAs dekanus var Maestro Gualtiero Marchesi, den mest auktoritativa italienska kocken och matlagningsläraren över hela världen. Dessutom samarbetar skolan med mer än 700 bland de mest välkända italienska restaurangerna för att placera praktikplatser för ALMA-elever, även förlitar sig på den högkvalificerade lärarpersonalen.

En av anledningarna till denna framgång är ALMA Alumnis höga sysselsättningsgrad. Av statistiken hittar 90 % av dem ett jobb inom 6 månader efter examensbeviset och ALMA hjälper dem att få anställning tack vare ALMAlink, en dedikerad portal ALMAlink som tillåter restauranger, hotell och cateringföretag att komma i kontakt med ALMA-examinerade.

ALMA Undervisningserbjudande

Språk: Italienska

  • Avancerad kurs i italienskt kök
  • Avancerad kurs i konditori
  • Avancerad kurs i bakning
  • Kurs i köksteknik
  • Kurs i konditoriteknik
  • Biträdande restaurang- och barchef
  • Master Sommelier ALMA-AIS
  • F&B chefskurs

Språket engelska

  • Långt program: Internationellt program för italiensk mat
  • Långt program: International Program of Modern Pastry
  • Kort program: En smak av Italien
  • Gemensamma program med partnerskolor

ALMA International Network

ALMA har ett starkt internationellt yrke och det är anledningen till att de har utvecklat ett starkt nätverk av de bästa kulinariska skolorna över hela världen. I samarbete med sina partnerskolor anordnar ALMA speciella italienska matlagningskurser och utbildar utländska kockar att bli ambassadörer för det italienska köket och italienska produkter i sitt hemland.

Afrika

  • Prue Leith Chef Academy - Centurion, Pretoria (Sydafrika)

Amerika

  • Mausi Sebes - Buenos Aires (Argentina)
  • Senac - Centro Universitário - São Paulo (Brasilien)
  • Senac – Departamento Nacional – Rio de Janeiro (Brasilien)
  • George Brown College Chef School – Toronto (Kanada)
  • ITHQ - Institut de Tourisme et d'Hôtellerie du Quebec – Montréal (Kanada)
  • Cessa Universidad - Mexico City (Mexiko)

Asien

  • VTC - Yrkesutbildningsrådet - Hongkong (Kina)
  • Tourism College of Zhejiang - Hangzhou (Kina)
  • AIMS Institute – Bangalore (Indien)
  • KDU University College - Kuala Lumpur (Malaysia)
  • Il Cuoco – Italian Culinary Institute – Seoul (Sydkorea)
  • Hungkuang University, Taichung (Taiwan)
  • Ecole d'Art Culinaire de Miyagi – Sendai (Japan)

Europa

  • KULIN doo – Sisak (Kroatien)
  • Galileo Global Education Germany GmbH – München (Tyskland)
  • MSA – Culinary Arts Academy – Istanbul (Turkiet)
  • ALMA, International School of Italian Cuisine - Parma (Italien)
  • BIC Vocationale Ljubljana College – Ljubljana (Slovenien)
  • Westminster Kingsway College – London (Storbritannien)

ALMA Partners

Några av skolans huvudpartner är Parma handelskammare, majoritetsägaren, tillsammans med Provincia di Parma, som inrättar lokalerna med slottet Colorno. Andra partners är: Unione Industriali och Ascom Parma, Cariparma Crédit Agricole, FIPE, flera konsortium för skydd av typiska livsmedel och viner (Parmigiano-Reggiano, Lambrusco di Modena, Olio Toscano, Prosciutto di Parma, Vini Reggiani, Salumi Tipici Piacentini, Vini DOC Colli Piacentini, Vini Colli di Parma, Produttori di Aceto Balsamico, Vini Colli Bolognesi), APACOOP, ASSICA, Confcooperative Emilia-Romagna, Istituto Nazionale Espresso Italiano, Federalimentare, Assolatte och Federdoc.

ALMA undertecknade också protokollavtal med det italienska ministeriet för utbildning, universitet och forskning (MIUR) och med det italienska nationella institutet för utrikeshandel (ICE). Man har också ingått avtal och samarbeten med SDA Bocconi i Milano och Parma University. ALMA är ackrediterat av Emilia Romagna Regions utbildningssystem och är ISO 9001-2008 certifierad.

Under 2011 undertecknade man ett samarbetsavtal med EXPO 2015 för en rad utbildnings- och marknadsföringsaktiviteter under EXPO under ämnet "Feeding the Planet - Energy for life", vilket också kommer att involvera dess internationella nätverk.

Certifieringar och utmärkelser

En prestigefylld kvalifikation för arbetslivet.

ALMA bekräftar sin auktoritet och tillförlitlighet som ett centrum för högre utbildning inom hotell- och cateringsektorn genom de utmärkelser som de har fått och de certifieringar som uppnåtts för sina kurser:

  • Samförståndsavtal med Ministero della Pubblica Istruzione Università e Ricerca (MIUR – Utbildningsministeriet): ALMA-skolan är en internationell referenspunkt som ett center för högre utbildning för att utbilda professionella inom italiensk matlagning;
  • ALMA är certifierad av Emilia Romagna under kod 5290 för träningsprogram
  • ALMA samarbetar med Istituto italiano per Il commercio Estero (ICE) (italienska handelskammaren för utomeuropeisk handel) för att främja Italiens mat- och jordbruksarv runt om i världen;
  • ALMA samarbetar med universitetet i Parma för att främja regionen;
  • Samförståndsavtal med EXPO 2015 "Feeding the planet - Energy for life": ALMA erkänd som "EXPO-ambassadör" drev utbildningsprogrammet EXPO 2015 för att öka medvetenheten bland elever och lärare om dessa ämnen, innehåll och genomförande av mässan;
  • ALMA är certifierad UNI EN ISO 9001:2015 av SGS Italia spa för design och genomförande av utbildningar för restaurang- och restaurangföretagare. Design och ledning av teambuilding-program, kongresser för företag och kommersiella organisationer, och kulturella och enogastronomiska evenemang.

  • ALMA deltar i styrkommittéerna för Week of Italian Cuisine in the World och Parma City of Gastronomy.
  • ALMA mottog det prestigefyllda Tourism Award i kategorin italienska köket 2016, tilldelat av den italienska handelskammaren i Kina; priset samlades in på våra vägnar av kocken Carlo Cracco
  • ALMA har erhållit CRIBIS Prime Company Recognition som företag med maximal kommersiell tillförlitlighet

Platser

  • ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana Piazza Garibaldi, 26 Colorno, 43052, Parma

Frågor