Keystone logo
© ©ARU
Anglia Ruskin University

Anglia Ruskin University

Anglia Ruskin University

Introduktion

ARU är ett innovativt globalt universitet med studenter från 185 länder som kommer att studera hos oss. Vi har återigen blivit utsedda till en av de 350 bästa institutionerna i världen i The Times Higher Education World University Rankings 2021 - och ett av de 40 bästa universiteten i Storbritannien.

Vårt samhälle är otroligt viktigt för oss, och vi är stolta över den roll vi spelar i våra städer och regionen i stort - inklusive den positiva effekten på arbetstillfällen och den lokala ekonomin.*

Studenter, företag och partners drar nytta av enastående faciliteter, som inkluderar vår nya School of Medicine i Chelmsford och Science Center i Cambridge. Många av våra anläggningar, aktiviteter och evenemang är öppna för det breda samhället.

Varför välja ARU?

Det finns många anledningar.

Ambition

Vi är inte bara akademiskt ambitiösa för oss själva utan för våra studenter.

Vi har utsetts till en av de 350 bästa institutionerna i världen på Times Higher Education World University Rankings 2021, för femte året i rad - och ett av de 40 bästa universiteten i Storbritannien. Vi är också listade i topp 10 för social inkludering i The Times Good University Guide 2021.

Studenterna är i hjärtat av vårt universitet, och vi är glada över att våra sista års studenter också betygsätter sin utbildningserfarenhet högt

Förträfflighet

Vi utsågs till Storbritanniens ledande universitet för utbildning och idrottsvetenskapliga kurser i Guardian League -tabellen 2021. Vi är särskilt glada över att vara ett av Guardians 20 bästa brittiska universitet för ”Value added”, som mäter hur bra vi stöder våra studenter, oavsett bakgrund, för att uppnå sin potential.

Förutom detta erkänner vårt Teaching Excellence Framework (TEF) Silver-utmärkelse kvaliteten på våra kurser och höga nivåer av studentnöjdhet.

Samarbete

Vi är en plats där samarbete, forskning och vetenskaplig verksamhet informerar allt vi gör. Många av våra kurser är erkända av industrin och ett stort antal är professionellt ackrediterade, vilket gör våra studenter karriärklara.

Varje år hjälper vi också 2 000 företag att växa med praktikanter, utbildning, forskning och samarbetsprogram.

Inverkan

Vi är målmedvetna, utmanande och nyfikna på vår värld. Vår akademiska excellens har erkänts av Storbritanniens finansieringsorgan för högre utbildning, med 12 områden klassade som genererande världsledande forskning. Vi levererar effektfull forskning som tar itu med akuta frågor och gör skillnad, från att rädda liv till att spara vatten.**

Företag

Medan vårt huvud är fullt av ambition, är våra fötter planterade i världen omkring oss. Vi är stolta över att vara lika företagsamma som vi är innovativa och vårda dessa egenskaper hos våra studenter, med mentorskap, stöd och startfinansiering som erbjuds genom Anglia Ruskin Enterprise Academy.

Entusiasm

Vår rena kan-attityd skiljer oss från andra. Vi tycker att entusiasmen är smittsam, låter resultaten tala för sig själva och är det enda brittiska universitetet som utses till en global "stigande stjärna". ***

* Forskning utförd av Hatch Regeneris för University and College Union, 2020

** Research Excellence Framework (REF) 2014

*** Konsulter för högre utbildning Firetail, tabell publicerad i Times Higher Education, augusti 2016

Vår historia

Vår historia börjar 1858 när konstkritikern, beskyddaren och filantropen John Ruskin öppnade Cambridge School of Art. Konstskolan växte till att bli Anglia Ruskin University , förkortat till ARU, och den är fortfarande i hjärtat av vårt moderna campus i Cambridge.

Blir ARU

Under åren har ett antal högskolor och institut blivit en del av ARU. De inkluderar Cambridgeshire College of Arts and Technology (CCAT) och Essex Institute of Higher Education (tidigare Chelmer Institute-själv bildat från Mid-Essex Technical College och Brentwood College of Education). Till en början kombinerades dessa högskolor till att bli Anglia Polytechnic och sedan Anglia Polytechnic University 1992.

En nationell och internationell närvaro

Förutom våra fyra huvudsakliga campus har vi ett antal partnerinstitutioner i Storbritannien och utomlands, vilket ger dig chansen att studera för en ARU -kvalifikation nära hemmet. De första partnerskapen bildades i början av 1990 -talet.

Vårt internationella kontor, som inrättades 1992, främjar ytterligare länkar och ser till att våra internationella studenter får stöd och information som de behöver.

Kurser

Vår tidiga expertis inom konst och utbildning har breddats, och idag erbjuder vi kurser inom databehandling och teknik, teknik, juridik, företagsekonomi, ekonomi, biovetenskap med mera.

Vi har varit ledande inom vård och omsorg sedan 1992 då sjuksköterskeutbildningen överfördes från lokala hälsomyndigheter till ARU. Förutom våra tre högt ansedda sjuksköterskekurser utbildar vi barnmorskor, sjukvårdare, operationsläkare och socialsekreterare.

Naturligtvis är konsten och utbildningen fortfarande viktig för oss. Vi utbildar yrkesverksamma på vårt Chelmsford-campus och på vår partnerhögskola i Peterborough. Vår MA Children's Book Illustration är en världsberömd kurs som bygger på Cambridge School of Arts långa tradition. Vi har också anammat 2000-talsvariationer på våra mer traditionella konstkurser – inklusive datorspelskonst och musikteknik.

Ranking

Undervisningsförmåga Framework Silver Award

Vi är glada över att hålla en TEF Silver-pris, vilket speglar den höga kvaliteten på undervisningen som levereras av vår begåvade personal.

Vår TEF Silver-utmärkelse betyder att vi levererar högkvalitativ undervisning, lärande och resultat för våra studenter och konsekvent överträffar rigorösa nationella kvalitetskrav för högre utbildning i Storbritannien. Vi är särskilt glada över att vår bedömning lyfte fram mycket höga nivåer av studentnöjdhet och att de flesta av våra elever uppnår utmärkta resultat.

Personal lärar kvalifikationer och erkännande

Vår akademiska lärare är bland de mest kvalificerade och erkända i landet.

 • Enligt siffror från Higher Education Academy (HEA) var andelen av vår lärarpersonal som erkändes av HEA under 2017-2018 över 78 %, mot ett sektorgenomsnitt på 42 %.
 • De senaste siffrorna (2015-16) från Higher Education Statistics Agency (HESA) placerar oss bland de 16 bästa institutionerna i England för andelen personal som har en lärarexamen: 76 % mot ett sektorgenomsnitt på 51 %.
 • I april 2019 vann Sian Shaw och Louise Jenkins från FHEMS det bästa transformationsprojektet vid eAssessment Awards för deras arbete med MyKnowledgeMap om den digitala transformationen av praktikbedömning.
 • I september 2018 vann Senior Learning Technologist Paul Driver det prestigefyllda Association for Learning Technology Learning Technologist of the Year-priset för sitt innovativa arbete med virtuell verklighet här på ARU.
 • I juni 2017 belönades Dr Zoë Bennett med Lanfranc Award for Education and Scholarship för hennes "enastående bidrag till teologisk utbildning i East Anglia och utanför".
 • Ett antal av våra akademiska lärare/anhängare av lärande har varit framgångsrika i att uppnå universitetslärarstipendier för deras utmärkta undervisning.
 • I december 2017 ackrediterades Dr Mat Timmis av British Association for Sport and Exercise Science (BASES) för tillämpad sport/motionsvetenskaplig pedagogik och är en av en handfull personer i landet som har uppnått detta pris.

Utmärkelser och erkännande

Vi är vinnare

År 2020 utsågs vi till ett av de 350 bästa universiteten i världen för femte året i rad – och ett av de 40 bästa i Storbritannien.

Samtidigt utsågs vi till Storbritanniens ledande universitet för utbildnings- och idrottsvetenskapskurser i Guardian League Table 2021. Vi är särskilt glada över att vara ett av Guardians topp 20 brittiska universitet för "Value added", som mäter hur väl vi stödjer våra studenter, oavsett bakgrund, för att uppnå sin potential: en återspegling av vårt engagemang för att tillhandahålla en inkluderande lärmiljö.

Detta följer utmärkelser för kvaliteten på våra läroanläggningar och den inverkan vi gör på våra elevers anställningsbarhet, ledning och ledarskap.

Våra sistaårsstudenter har också betygsatt sin utbildningserfarenhet – inklusive undervisning, akademiskt stöd, bedömning och feedback – högt i National Student Survey.

Campus funktioner

Fyra huvudområden

Förutom Cambridge har vi campus i Chelmsford, London och Peterborough. Vårt campus i Chelmsford låg ursprungligen i stadens centrum men flyttade till en ny, specialbyggd plats 1992. Idag hittar du våra slående, moderna byggnader inbäddade vid floden i stadens universitets- och innovationskvarter. Samtidigt öppnade vårt campus i Guild House, Peterborough 2011. Det är en särskild vård-, socialvårds- och utbildningsplats där vi utbildar många av vår regions sjuksköterskor och socialarbetare.

År 2015 var vi glada att introducera en ny campus i hjärtat av London där studenterna studerar ämnen, inklusive företag, juridik och finans på grundnivå och forskarutbildning.

Vi har investerat över 115 miljoner pund på våra campus de senaste åren. Cambridge gynnades av en stor ombyggnad 2011, och 2014 slutförde vi arbetet med vår dedikerade vårdplats på Young Street. Det rymmer toppmoderna laboratorier för kliniska färdigheter inklusive skenavdelningar på sjukhus. Young Street är också hem för vårt specialiserade Music Therapy Centre. Under 2018 öppnade vi ett helt nytt Science Center och en Juridikklinik.

Samtidigt har vi i Chelmsford påbörjat ett ambitiöst utvecklingsprogram. 1995 öppnade Hennes Majestät Drottningen den passande namnet Drottningens byggnad, som är hem för universitetsbiblioteket. Den har sedan dess fått sällskap av (bland andra) vår iögonfallande Lord Ashcroft-byggnad; Sawyers Building med sina SuperLabs; Michael Salmon Building, som inrymmer banbrytande medicinska simuleringssviter; och Arise Chelmsford, som erbjuder labb, verkstäder och kontorslokaler till småföretag inom den medicinska och avancerade ingenjörssektorn. Den senaste stora utvecklingen i vår School of Medicine, som öppnade i september 2018, och utbildar regionens framtida läkare i ett specialbyggt utrymme med toppmoderna kompetensfaciliteter.

När vi ser på framtiden är vi stolta över att vara med och etablera ARU Peterborough – ett helt nytt universitet för staden som öppnar sina dörrar i september 2022.

  Stipendier och finansiering

  Vi vet att en examen är ett stort engagemang på många sätt – inklusive ekonomiskt. Vi har utvecklat en rad stipendier och stipendier för att göra detta enklare för några av våra mest begåvade studenter.

  Meritstipendium

  Vad är det? Vårt meritstipendium är öppet för studenter från Storbritannien (och berättigade EU/EES-studenter) som tar prov sommaren 2021 och förväntar sig att uppnå BBB.

  Vem är det till? UK eller berättigade EU-studenter som studerar en heltidsexamen på våra campus i Cambridge, Chelmsford eller Peterborough Guild House.

  Hur mycket är det värt? £1 000.

  Hur ansöker jag? Du kommer automatiskt att få vårt meritstipendium om du uppfyller behörighetskriterierna och registrerar dig som ARU-student.

  Alumnstipendium

  Vad är det? Vårt alumnistipendium är för studenter som har avslutat en ARU-utbildning och vill studera vidare.

  Vem är det till? Förenade kungarikets eller berättigade EU-studenter som påbörjar en forskarutbildning eller forskarexamen.

  Hur mycket är det värt? Antingen 20 % rabatt på forskarutbildningskurser eller 400 £ rabatt på forskarutbildningsprogram.

  Hur ansöker jag? Du kommer automatiskt att bedömas för vårt alumnistipendium när du ansöker till en kurs.

  Idrottsstipendium

  Vad är det? Vårt idrottsstipendium är utformat för att stödja begåvade idrottare under deras tid på ARU.

  Vem är det till? Grund- och forskarstuderande som tävlar på regional, nationell eller internationell nivå.

  Hur mycket är det värt? Det finns två stipendienivåer, från £1,400 upp till £12,500 per år.

  Hur ansöker jag? Fyll i ett ansökningsformulär, inklusive ett stödjande uttalande som beskriver varför du är lämplig för detta stipendium.

  Viktiga datum: Ansökningar är öppna året runt.

  MBA-stipendium

  Vad är det? Öka dina karriärmöjligheter med vår prestigefyllda Master of Business Administration (MBA). Studera i Cambridge och dra nytta av vårt stipendium, som tar formen av en avgiftsreduktion.

  Vem är det till? Storbritannien eller internationella studenter på vår MBA-kurs.

  Hur mycket är det värt? £4 000 för den ettåriga kursen, eller £2 000 för den tvååriga kursen med placering.

  Hur ansöker jag? Vi kommer automatiskt att överväga dig för detta stipendium när du ansöker om MBA.

  Internationellt excellensstipendium

  Vad är det? Vårt internationella excellensstipendium delas ut till studenter som kan visa exceptionella akademiska och extra-curricular prestationer.

  Vem är det till? Internationella studenter som studerar för en grund- eller forskarutbildning.

  Hur mycket är det värt? £4 000.

  Hur ansöker jag? Fyll i ett ansökningsformulär och skicka in ett 500-ords stödjande uttalande som beskriver varför du är lämplig för detta stipendium.

  Internationellt meritstipendium

  Vad är det? Varje år delar vi ut ett antal förtjänststipendier till internationella studenter som börjar en kurs på ARU.

  Vem är det till? Internationella studenter som ansöker om en grund-, forskar- eller forskarexamen.

  Hur mycket är det värt? Mellan 1 000 och 2 000 pund.

  Hur ansöker jag? Du kommer automatiskt att få vårt internationella meritstipendium om du uppfyller behörighetskriterierna.

  Internationellt alumnistipendium

  Vad är det? Om du redan är en grundutbildningsstudent vid ARU och vill gå vidare till en forskarutbildning, kan du vara berättigad till vårt internationella alumnistipendium.

  Vem är det till? Internationella studenter som har avlagt en grundexamen vid ARU och ansöker om en forskar- eller forskarexamen.

  Hur mycket är det värt? £3 000.

  Hur ansöker jag? Du kommer automatiskt att få vårt internationella alumnistipendium om du uppfyller behörighetskriterierna.

  STORT stipendium

  Vad är det? I samarbete med British Council och GREAT Britain-kampanjen erbjuder vi sju stipendier till studenter från Kina (två platser) och Egypten, Kenya, Indonesien, Malaysia och Mexiko (en plats per land).

  Vem är det till? Internationella studenter börjar en forskarutbildningskurs vid ARU i september 2021.

  Hur mycket är det värt? £10 000.

  Hur ansöker jag? Fyll i ansökningsformuläret för ditt land.

  Nyckeldatum: Deadline förlängd till 25 juni 2021 för Kina, Indonesien, Malaysia och Mexiko.

  Det finstilta

  Du kan ansöka om mer än ett stipendium. Men om din ansökan är framgångsrik kommer du bara att få den: detta kommer att vara det högsta stipendiet av de du har ansökt om.

  Undantaget är vårt alumnistipendium, som du kan kombinera med ett annat stipendium eller stipendium.

  Visumkrav

  Hur man ansöker och visumstöd

  För att ansöka till någon av våra engelskakurser fyller du bara i ett ansökningsformulär. Du hittar ansökningsformulär på enskilda kurssidor.

  Antagningsprocess

  Förutsatt att du uppfyller behörighetskraven för din kurs – och immigrationskrav – kommer vårt internationella antagningsteam vanligtvis att skicka dig ett villkorat erbjudande.

  Om ditt erbjudande är villkorat betyder det att vi fortfarande behöver några dokument eller betalning. Till exempel:

  • en kopia av ditt pass
  • en kopia av dina engelska kvalifikationer
  • examensbevis eller referenser (om du går vidare till en akademisk kurs)
  • kursdeposition
  • hela kursavgiften
  • bekräftelse på att du vill acceptera din plats.

  Om du är intresserad av vår Pre-sessional Course (eller Pre-sessional Course på ARU College) måste du göra ett Secure English Language Test (SELT) från ett godkänt testcenter.

  När vi har din betalning och dokument (som uppfyller kurskraven) kommer ditt erbjudande att göras ovillkorligt. Vi kommer sedan att behandla ditt visumbrev. Vi kan komma att kontakta dig i detta skede.

  Om du kommer från ett land inom Europeiska unionen eller Europeiska ekonomiska sammanslutningen (EES) behöver du inget visum.

  English Language Requirements

  Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.

  Platser

  • Cambridge

   Anglia Ruskin University, East Rd, Cambridge CB1 1PT, , Cambridge

  • Chelmsford

   Bishop Hall Ln, Chelmsford CM1 1SQ, , Chelmsford

   • Peterborough

    University House, Swain Ct, Peterborough PE2 9PW, , Peterborough

    • London

     19 Charterhouse St, London EC1N 6RA, , London

     Frågor