Keystone logo
Cleveland State University, Cleveland-Marshall College of Law

Cleveland State University, Cleveland-Marshall College of Law

Cleveland State University, Cleveland-Marshall College of Law

Introduktion

Cleveland-Marshall är en elevcentrerad juridisk fakultet tillägnad skapa möjligheter. Som en del av den strategiska planen, ser skolan att skriva en mångfald av individer - och gör allt i sin makt att forma en lärorik erfarenhet som uppfyller behoven hos varje individ för att ge dem en fördel som de ser ut att nå sina slutmål.

Nyckeln till Cleveland-Marshall framgångar i sitt fokus på individen är den överlägsna grunden för resurser till sitt förfogande till förmån för varje elev och forskarutbildning.

Beläget i centrala Cleveland, Cleveland-Marshall College of Law vid Cleveland State University bränslen en av landets mest framgångsrika lagliga marknader.

Den nästan 120-åriga institution var den första juridisk fakultet i Ohio att erkänna kvinnor och det var en av de första lag skolor i Ohio att erkänna minoriteter. Ett engagemang för mångfald är fortfarande en av skolans starkaste värderingar, och under 2010 blev Cleveland-Marshall den allra första mottagaren av mångfaldshandläggare Award presenteras av Law School Antagnings rådet. Skolan har en lång tradition av möjligheter, och är konsekvent erkänt för sin deltid program. Skolans exceptionellt stark klinisk närvaro, tillsammans med en blomstrande pro bono program som klockar över 11.000 studenter frivilligtimmar per år, har gjort Cleveland-Marshall en pelare i samhället.

Den 21: a århundradet C | M | LAG har visat att en skola möjligheter också kan vara en skola för spetskompetens.

Eleverna utsätts för state-of-the art tvister teknik i Trial rättssal, den mest tekniskt avancerade inlärnings rättssal i Ohio och en av de första i landet. Centrum för hälso Law and Policy ansluts direkt studenter till expansiva medicinska nätverk i regionen, och den banbrytande Great Lakes Sport och Entertainment Law Academy fördjupar eleverna i praktisk utbildning i ett växande fält av lagen.

Cleveland-Marshall skröt en 93 procent bar passagehastighet på juli 2013 Ohio Bar examen, andra bara till Ohio State bland Ohio nio lag skolor.

Körning uppnåendet är Cleveland-Marshall strategiska bar förberedelseprogram, inklusive ett innovativt partnerskap med en bar prep leverantör, Barbri, som ger alla Cleveland-Marshall studenter en kant mot framgång.

Skolan är en av de första lagen skolor nationellt erbjuda strategiskt stöd för entreprenörsstudenter.

Framgångsrika Solo Utövare bildade en arbetsgrupp för att erbjuda utbildning, support och vägledning till studenter som är intresserade av att starta sin egen praktik, täckta av Solo Juridikbranschen Incubator, öppning våren 2014. Inkubatorn är en av mindre än 10 rikstäckande inrymt på ett lag skola campus och kommer att leverera kontorsutrymme, resurser och stöd för forskar entreprenörer.

Tillsatt fakulteten ger en solid akademisk grund och föra ett brett spektrum av vetenskaplig och praktisk kunskap.

Cleveland-Marshall sysselsätter inflytelserika lärare som är kunniga på de senaste frågorna deras specialområde, eftersom de är bland de ledande forskare och praktiker inom dessa områden. Undervisningen är första prioritet för fakulteten, som uppvisar enastående engagemang och en vilja att arbeta med enskilda elever. Cleveland-Marshall lärare är experter på relevanta och snabbt växande områden av praxis, däribland miljö, sjukvård och rymdrätt.

Cleveland-Marshalls koncentrationen ligger på studenten.

Eleverna väljer sin egen väg, och uppmuntras att skapa en blandning av klasser och förlovnings erfarenheter att bäst förbereda sig för att arbeta i tvisten, administrativ eller opinionsbildning karriär de själva väljer. Mer än 30 studentorganisationer, däribland tre välrenommerade elev tidskrifter, expandera på klassrumsstudier och utveckla eleverna ytterligare i specialiserade områden de själva väljer.

Den praktiska tillämpningen av klassrumsstudier är ett fokus med början från den allra första veckan i juridisk fakultet.

Under orienterings vecka, är studenter utsätts för lag i aktion under en innovativ engagerad inlärnings dag. Varje elev är garanterad att få praktisk erfarenhet innan examen genom en engagerad inlärningsbehov, uppfylls genom en klinik eller extern. Längs vägen, eleverna lyssna på och samarbeta med tanke ledare som ger exceptionella insikter från år i sin givna området.

Cleveland-Marshall främjar en kultur av samarbete.

I CM miljön eleverna ser ofta varandra som allierade, inte motståndare. Skolans elever har ett rykte om att arbeta tillsammans för ömsesidig nytta, eftersom de driva igenom de gemensamma utmaningar Law School. Studenter och akademiker konsekvent referera klasskamrater som några av sina närmaste vänner, och ofta gånger bygga positioner och även karriärer runt arbeta med kolleger Cleveland-Marshall akademiker.

Centralt för Cleveland-Marshall framgång är dess starka alumner bas, utan tvekan en av de mest engagerade och stödjande rättsliga nätverken i nationen.

Cleveland-Marshall alumner är representerade i rättsliga säten i lokala statliga och federala nivåer, och så framstående företagsledare, tjänstemän och chefsjurist i alla femtio stater och internationellt. Begåvade alumner rutinmässigt ge tillbaka till skolan och hjälpguiden och mentor våra studenter till jurister.

The Cleveland-MCleveland-Marshall-anslutning slutar inte när en elev går ut genom dörren som en examen.

The Cleveland-Marshall familj av alumner är en livslång resurs av utövare som är integrerade i att hjälpa varandra att nå sina drömmar. Den exceptionella Office of Karriärplanering är tillgänglig för inte bara för akademiker får sin första position, men att hjälpa alumner växa under hela sin karriär. Utexaminerade intresserade entreprenörs miljö erbjuds ovärderligt strategiskt stöd, inklusive den innovativa nya Solo Practice Incubator.

Cleveland-Marshall starka koppling till rättsväsendet, tillsammans med en utvecklad syn på upplevelsebaserat lärande och fokus på karriärplanering för framgång, positionerar Cleveland-Marshall som ledande inom utvecklats, innovativ juridisk utbildning.

Platser

  • Cleveland

    1801 Euclid Avenue, OH 44115, Cleveland

    Program

    Frågor