Keystone logo
© TESS
CY Cergy Paris University - School of Law

CY Cergy Paris University - School of Law

CY Cergy Paris University - School of Law

Introduktion

University of Cergy Pontoise (UCP) skapades 1991. Den 1 januari 2020 slogs UCP samman med flera andra högre utbildningsinstitutioner för att bilda CY Cergy Paris University ("CYU"). CYU ligger väster om Paris i departementet Val d'Oise. Dess privilegierade geografiska läge gör att det kan dra nytta av Paris och dess västra sysselsättningszoner.

CYU är en offentlig institution och ett ledande centrum för undervisning och forskning som välkomnar över 1 500 internationella studenter från 54 olika länder av en total studentkår på 25 000 bestående av 600 doktorander, 1 200 forskare och 4 132 utexaminerade. Med över 1 000 akademisk personal erbjuder universitetet alla nivåer av grund- och forskarutbildning och har rankats bland de 20 bästa nationella universiteten.

CYU har utvecklat internationella utbyten med över 135 utländska universitet, deltar i det europeiska utbytesprogrammet och har antagit ECTS-systemet (European Credit Transfer System), som gör det möjligt för europeiska studenter att få poäng vid sitt universitet för kurser som tagits utomlands. CYU har pekats ut som ett "modelluniversitet" flera gånger av den franska regeringen.

Lagskolan

CYU School of Law välkomnar över 3 100 studenter, uppdelade i licens-, magister- och doktorsexamina, och erbjuder dem verklig handledning och stöd under hela sina studier och fram till deras professionella integration. Det är en dynamisk och prestigefylld skola rankad 3:a i Frankrike av det franska utbildningsministeriet och 1:a i Paris och dess förorter för sina utexaminerades medianlön och anställningsintegration.

School of Law har tilldelats den prestigefyllda Fulbright-stolen flera gånger. Detta kännetecknas av dess vilja att utveckla internationella och utbytesprogram.

Att utbilda kompetenta jurister har varit ett av Juridikskolans huvudmål, vilket framgår av de varierande kopplingarna till det professionella nätverket och de nära banden med advokatsamfundet och lokala och nationella myndigheter.

Campus funktioner

    Platser

    • Cergy

      CY Cergy Paris Université 33 Bd du port Cergy Pontoise Cedex, 95011, Cergy

    Frågor