Keystone logo
Eötvös Loránd University Master i europeiska mänskliga rättigheter LL.M.
Eötvös Loránd University

Master i europeiska mänskliga rättigheter LL.M.

Budapest, Ungern

1 Years

Engelsk

Deltid

30 Jun 2024

Sep 2024

EUR 1 000 / per semester

På Campus

Introduktion

Målet med programmet är att forma internationellt kända juridiska experter som är redo att ta utmaningar på global nivå och med säkerhet att hantera komplexa frågor i den internationella regleringsmiljön med hög förtroende.

Mänskliga rättigheter har blivit en viktig del av Europeiska unionens rättsordning, åtföljd av ett ständigt växande socialt behov av bättre skydd. Internationellt enats om principer och normer för mänskliga rättigheter påverkar nu också alltmer den ekonomiska politiken.

ELTE, som ständigt rankas i toppnivån för lagskolor i Centraleuropa, Juridiska fakulteten, lanserar ett program i europeiska mänskliga rättigheter för att sammanföra ledande forskare, advokater och beslutsfattare. Från och med 2016 september fokuserar vårt europeiska program för mänskliga rättigheter på komplexa och kreativa problemlösningar inom området för mänskliga rättigheter och vill göra det möjligt för studenter att ta nya tillvägagångssätt i rättegångsprocesser om olika europeiska forum.

Globaliseringen har lett till intresse för att fördjupa förståelsen för förhållandet mellan mänskliga rättigheter och traditionella rättsområden. Viktiga ansträngningar har redan gjorts av olika internationella organisationer för att urskilja sambandet mellan etik, mänskliga rättigheter, utveckling och ekonomi.

Förespråkare för mänskliga rättigheter kan ta en rättighetsbaserad strategi, inte bara för att sträva efter högre skydd utan också för att få bättre ekonomiska och utvecklingsresultat, och därigenom instrumentalisera värderingar och koncept för mänskliga rättigheter.

Antagningar

Läroplan

Karriärmöjligheter

Om skolan

Frågor