Keystone logo
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh LLM i internationell bankrätt och finans
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

LLM i internationell bankrätt och finans

0 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Distansutbildning, På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Den juridiska och regulatoriska infrastrukturen och de grundläggande teoretiska koncepten som ligger till grund för global finans har genomgått grundläggande förändringar sedan 2008. Detta har haft en djupgående inverkan på teori och praktik inom finansiell rätt såväl som på hur global finans fungerar.

Denna utveckling, som sträcker sig från ständigt utvecklande finanspraxis, teknologins inverkan och en komplex regulatorisk infrastruktur, har skapat en utmanande miljö för dem som vill arbeta inom det bredare fältet global bank och finans som industriledare eller beslutsfattare och regulatorer.

En framgångsrik karriär på dagens globala marknader kräver en omfattande och djupgående kunskap om komplexa och sofistikerade globala och inhemska finanslagar, förordningar och praxis. Denna färdighetsuppsättning kanske inte utvecklas utan omfattande studier och en gedigen förståelse av ekonomiska och regulatoriska teorier som stöder driften av global finans som sträcker sig till finansteknologins störande inflytande.

Detta program är idealiskt för dem som vill ha en framgångsrik karriär inom juridik, redovisning och banksektorn, eller de som strävar efter att arbeta med tillsynsmyndigheter, centralbanker och andra offentliga organisationer. Utexaminerade kommer att positionera sig som mycket skickliga experter och framtida ledare inom det bredare området bankjuridik och finans.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

  • Master i europeisk ekonomisk och finansiell straffrätt
    • Luxembourg City, Luxemburg
  • LLM i internationell finansiell rätt
    • Brighton, Storbritannien
  • LLM Banking and Debt Finance - Heltid
    • Online United Kingdom