Keystone logo
ESRA - École Supérieure de Réalisation Audiovisuelle

ESRA - École Supérieure de Réalisation Audiovisuelle

ESRA - École Supérieure de Réalisation Audiovisuelle

Introduktion

ESRA är en fransk filmskola, skapad 1972, det är den enda privata skolan som den franska regeringen har rätt att utfärda och leverera en statsexamen (fransk ungkarl). ESRA blandar teoretisk och praktisk instruktion lika i ett program som visat sin effektivitet genom åren. 6000 alumni arbetar nu inom området för bio och tv. Sedan 2007 har ESRA erbjudit sina studenter en valfri fjärde årsstudie i New York City, där de tar ett 12 veckors program och skjuter en kort film i samarbete med en New York-partnerskola. Våra sommarprogram erbjuder kvalificerade studenter från hela världen möjlighet att engagera sig i utmanande akademiskt arbete i samhället med kamrater som delar sina exceptionella förmågor och kärlek till lärande. Alla fakulteter vid ESRA är erkända lärare och yrkesverksamma. Vårt fokus ligger på rigorösa akademiker och lärande men också på den sociala erfarenheten som resulterar i att internationella studenter samlas.

ESRA : ESRA School of Audiovisual Creation

Ett treårigt program inom bio och audiovisuella: Direkt för film, Direkt för TV, Direkt för TV-serier, Produktion, Redigering och Bild (Cinematografi).

ISTS: Undergraduate School of Sound Technics

Ett treårigt program för karriärer i Sound: studio ljud, ljud för skärmen, Live-evenemang och Radio.

SUP'INFOGRAF: Grundskolan för 3D-animeringsfilmer.

Ett treårigt program för karriär inom 3D-animeringsfilmer: Direktion och animering, belysning och rendering och efterproduktion. NEW YORK: Graduate ESRA , ISTS och SUP'INFOGRAF studenter kan välja att följa ett valfritt 4 år i New York City. Detta program innehåller teoretiska och praktiska kurser, produktioner och praktikplatser. Dessutom kan 1: a och 2: a år eleverna följa ett sommarprogram i New York City under juli månad.

Fortsatt utbildning:

I Paris, Nice, Rennes och Bruxelles ESRA fortsatta utbildning för alla vuxna som söker karriärbyten, program från en vecka till åtta månader inom olika områden: Audiovisuell styrning, Audiovisuell tekniker, ljudtekniker, HD-fotografering, digital fotografering, programvara certifieringar (Apple och avid certifierade center).

ESRA JUNIORER

ESRA Erbjuder introduktionsprogram för franska gymnasieelever från 5 dagar till en månad i Screenwriting, filmanalys, ljud, styrning och redigering. De äger rum i februari, april och juli i varje skola: Paris, Nice, Rennes, Bruxelles och även i Cannes under Internationella Filmfestivalen i maj.

ESRA INTERNATIONELLA PROGRAM:

Sedan 2016 erbjuder ESRA International ett ettårigt filmskapande program för utländska studenter på engelska i Paris. Sedan 2016 erbjuder ESRA International 2 till 4 veckors sommarprogram för utländska studenter i filmskapning på engelska i Paris, Nice och Bruxelles.

ESRA - DHEC: GRADUATE PROGRAM

Sedan 2008 erbjuder ESRA två examensprogram inom Screenwriting / Direction and Production / Distribution i Paris.

Platser

  • ESRA PARIS 135 avenue Félix Faure, 75015, Paris

  • ESRA CÔTE D'AZUR 9, quai des Deux Emmanuel, 06 300, Nice

  • 1 rue Xavier Grall, 35700, Rennes

  • ESRA BRUXELLES 34, Rue du Beau Site , 1 000, Brussels

Frågor