Keystone logo
European University Institute (EUI)

European University Institute (EUI)

European University Institute (EUI)

Introduktion

European University Institute (EUI) är ett transnationellt nav för tvärvetenskaplig forskning och högre utbildning, beläget på kullarna nära Florens, Italien. Institutet består av fyra avdelningar – ekonomi, historia och civilisation, juridik och stats- och samhällsvetenskap; Robert Schuman-centret för avancerade studier; Max Weber-programmet för postdoktorala studier; School of Transnational Governance; och Europeiska unionens historiska arkiv.

EUI är det ledande institutet i Europa som ägnar sig åt samhällsvetenskap och humaniora. EUI, som grundades 1972 av de sex ursprungliga medlemmarna i dåvarande Europeiska gemenskaperna, har fått ett rykte som ett transnationellt nav för forskning och högre utbildning.

Vårt uppdrag

EUI:s enastående doktorand-, postdoktoral-, master- och executive-utbildningsprogram, i kombination med vår livfulla gemenskap av mer än 1000 forskare från över 60 länder, skapar ett stärkande, intellektuellt klimat där studenter och forskare kan bidra till att förbättra samhället.

EUI är perfekt placerad för att generera nya insikter som hjälper våra samhällen att gå framåt.Professor Renaud Dehousse
EUI:s ordförande

Varje år kommer cirka 150 nya Ph.D. forskare inleder ett forskningsintensivt doktorandprogram vid våra institutioner för ekonomi, historia och civilisation, juridik samt stats- och samhällsvetenskap. EUI är också hem för Robert Schuman Center for Advanced Studies (RSC), som grundades 1992 för att bedriva forskning om de stora frågor som Europa står inför, och för att överbrygga akademins värld och praktiken genom tvärvetenskaplig och tillämpad forskning.

Max Weber-programmet är det största och mest innovativa internationella postdoktorprogrammet inom samhällsvetenskap och humaniora i Europa. Det erbjuder cirka 60 fullt finansierade stipendier till kvalificerade forskare över hela världen som arbetar inom eller över de relevanta disciplinerna inom EUI.

EUI:s School of Transnational Governance (STG), som inrättades 2017, förbereder nuvarande och framtida ledare för beslutsfattande utanför staten. I september 2020 började vår första grupp studenter den tvååriga Master in Transnational Governance . STG erbjuder också ett gemenskapsprogram för policyledare och chefsutbildning . EUI-campus är stolt värd för Europeiska unionens historiska arkiv (HAEU), som ger en oöverträffad inblick i hur Europeiska unionen fungerar.

Vår vision

Ett samhällsvetenskapligt och humanistiskt nav som kopplar samman akademisk spetskompetens och forskningskapacitet över hela Europa och till en värld av politik och praktik, för att förbättra samhället.

Vår ambition

Vi strävar efter att odla bidragsgivare på hög nivå till akademiker och beslutsfattande som kommer att forma sociala framsteg och främjandet av den europeiska andan.

Våra värderingar

 • Vi är förenade i pluralism
 • Vi är grundade i akademisk frihet och rigor
 • Vi drivs av intellektuell nyfikenhet och utmaning
 • Vi berikas genom ett fördomsfritt, multidisciplinärt tänkande

Partners

European University Institute har förbindelser med många institutioner i sina avtalsslutande stater och över hela världen. Dessa relationer främjar gemensam forskning, gemensamma initiativ och främjar dialog och kunskapsöverföring för utbildnings- och vetenskapliga ändamål med samhällen både nära och fjärran. De underlättar också utbyte av studenter, forskare, fakulteter och personal, och erbjuder praktikmöjligheter för masterstudenter.

Akademin
Internationella institutioner
Mediapartners
Partnerskap med högre utbildning och forskningsinstitutioner med inriktning på forskarutbildning och forskarutbildning, forskning och utbyte.Politiska forskningsnätverk, chefsutbildning och professionella utvecklingsprogram främjar samarbete mellan forskare och praktiker.En serie mediepartner för att koppla EUI-forskningsprogram och nätverk till en bred publik utanför det vetenskapliga samfundet.
Tankesmedjor och civilsamhällesorganisationer
Nätverk och allianser
CIVICA
EUI samarbetar med tankesmedjor och organisationer från det civila samhället över hela världen för att koppla samman akademisk forskning med allmänhetens frågor, oro och svar.Forsknings- och utbildningsnätverk underlättar möten mellan forskare och praktiker från olika bakgrunder för att ta itu med europeiska och transnationella utmaningar.European University of Social Sciences – inrättat med alliansen av åtta europeiska institutioner för högre utbildning och forskning och finansierat av EU-programmet "Erasmus+".

Statistik

Inrättad av de grundande medlemmarna av Europeiska gemenskaperna

1972

Akademiska enheter

7

Lärda

1000+

Härkomstländer

60+

  Campus funktioner

   10% rabatt för Fast Track-sökande

   Upptäck om du är berättigad och ansök senast 8 Januari!

   Studentberättelser

   Platser

   • Florence

    Badia Fiesolana - Via dei Roccettini 9 San Domenico di Fiesole, I-50014, Florence

   Frågor