Keystone logo
© CODE
European University Viadrina in Frankfurt (Oder) - Faculty of Law

European University Viadrina in Frankfurt (Oder) - Faculty of Law

European University Viadrina in Frankfurt (Oder) - Faculty of Law

Introduktion

Ditt universitet är Viadrina!

Viadrina ligger i hjärtat av Europa - internationalitet är dess varumärke. Dess studenter och instruktörer kommer från över 80 länder. Det borde inte komma som någon överraskning att studenter har möjlighet att ta kurser i främmande språk vid universitetets språkcenter och studera eller genomföra praktik utomlands.

192654_AM-Fruehling_MG_0254.jpg
Fotos © Heide Fest / European University Viadrina in Frankfurt (ODER)

Ett program, tre examensalternativ

IHL-programmet ger möjlighet till tre examenstyper: den första är en LL.M. program (90 ECTS) som kan göras på både heltid eller deltid; ett Diploma-program (60 ECTS) som kommer att följa samma kurser för två terminer, men som kommer att vara kortare utan att behöva slutföra ett examensarbete och en praktikplats; och det sista skulle vara certifikatprogram (30 ECTS) som kommer att möjliggöra en ännu mer kortfattad läroplan bestående av en termins kurser, men fortfarande med förmågan att specialisera sig inom ett specifikt område.

Bra vägledning betyder stor framgång

Vi erbjuder små klassstorlekar och personlig service. Inlärningsmiljön på Viadrina är utmärkt och har små klassstorlekar, direktkontakt med akademisk personal, personliga studenttjänster, praktikmöjligheter och karriärplaneringshjälp. Viadrina erbjuder en atmosfär där eleverna kan förbereda sig för sina tentor i lugn och ro, ta examen i tid och förbereda sig för deras inträde i yrkeslivet. Välkommen till familjen Viadrina!

Värduniversitetet

Master i internationella mänskliga rättigheter och humanitär rätt Masterprogrammet bedrivs vid Viadrina European University, grundat 1991. Som sådan fortsätter den fina traditionen från det första statliga universitetet i Brandenburg (Alma Mater Viadrina, 1506 - 1811). Universitetet består av tre fakulteter, Juridiska fakulteten, Ekonomiska fakulteten och Kulturvetenskapliga fakulteten, förutom anslutna centra och institut. I nära samarbete med universitetet i Poznan samarbetar man med Collegium Polonicum i systerstaden Frankfurt (Oder), Słubice, som ligger i Polen, mittemot floden Oder från Viadrina. I samarbete med polska och andra anslutna europeiska universitet strävar Viadrina särskilt efter att möta utmaningen med att ett nyöppnat och expanderat Europa bygger en bro mellan Öst- och Västeuropa. Dessutom har universitetet många andra internationella partnerinstitutioner runt om i världen.

Statistik

Det är här Europa börjar

Våra 6.000 internationella studenter från 85 länder studerar juridik, ekonomi och kultur sedan viadrina återupptogs 1991, har Europeiska universitetet utvecklats till en internationellt känd adress vid den tysk-polska gränsen, med cirka 6000 studenter nu inskrivna. Europeiska och internationella aspekter av juridik, ekonomi och kultur spelar en särskild roll i examensplaner som erbjuds av våra juridiska fakulteter, Företagsekonomi och ekonomi och kulturvetenskap.

    Platser

    • Frankfurt an der Oder

      Auditorium maximum (AM) Room 213 Logenstraße 4 15230, 15230, Frankfurt an der Oder

    Frågor