Keystone logo

exMedia

A logo

Introduktion

exMedia är en akademisk grupp som delar övertygelsen om att - försöks estetiska projekt och socio-teknisk forskning att leda till - utvidgning av vetenskapliga och kreativa horisonter gjorde effektivt ta itu med - existentiella mänskliga förhållanden i 21: a århundradet.

Ämnet grupp exMedia integrerar disciplinerna design, kodning, utrymme, ljud och animation. Kritisk reflektion och experimentella metoder kombineras i projektarbetet. De utgångspunkter är enskilda frågor av studenter, social utveckling och oberoende forskning. Verksamhetsområdena i ämnet gruppen innefattar Maker kultur, Hybrid Space, kognitiv och omvandling design, ljud forskning, experimentell datavetenskap, politik nät och utrustning, animering och spel.

Forskarutbildningen riktar sig till sökande från olika yrkesområden såsom arkitektur, stadsbyggnad, design, ljud, datavetenskap, konst, teori och aktivism. Ekonomer räknar med förmåga att arbeta på komplexa ämnen i ett självständigt projekt studie. Ämnet grupp exMedia uppmuntrar eleverna att utveckla nya profiler, snarare än förväntningar gällande arbetsbeskrivningar och rådande marknadsförhållanden för att möta. Framtida handlingsmöjligheter för akademiker som sträcker sig från oberoende genom verksamhet inom myndigheter och företag genom forskning.

Den unika studie notering ämnesgrupp använder de fria utrymmena i en konstskola, utan att underkasta sig de begränsningar i konstvärlden. I synnerhet frågor och redigeringsformer främjas som inte redan vet sin plats redan från början. Projekten är förberedande och design orienterad med aktuella verktyg som utvecklats som elektronisk mikrokontroller, laserskärare, CNC-fräsmaskin modell, 3D-skannrar / skrivare. Divisionen driver laboratorier för god forskning och underhållning.

Platser

  • Peter-Welter-Platz 2 , D-50676, Cologne

Frågor