Keystone logo
© CODE
Göttingen University

Göttingen University

Göttingen University

Introduktion

Göttingens universitet är ständigt rankat bland de bästa tyska högskolorna i olika nationella och internationella universitetsrankningar. Sedan grundandet 1737 har det gett utmärkta studie- och forskningsmöjligheter till studenter och forskare från hela världen, inklusive mer än 40 Nobelpristagare. Förutom undervisning och vägledning från framstående professorer och andra experter, drar Göttingens studenter tillgång till förstklassiga studiefaciliteter, till exempel Göttingens stats- och universitetsbibliotek, som är ett av de största biblioteken i Tyskland, som innehåller cirka 8 miljoner föremål och tillhandahåller tillgång till många juridiska och andra vetenskapliga databaser.

Juridiska fakulteten vid Göttingen universitet har ett utmärkt rykte för undervisning, forskning och professionell utveckling. Juridisk utbildning här har en stark koppling till praktiken, och erbjuder klasser inte bara av professorer utan också av advokater, företagsjurister och andra utövare. Dessutom är många professorer även verksamma utanför akademin, till exempel som juridiska rådgivare, ledamöter av lagstiftande kommissioner eller domare i de högsta domstolarna. En annan tilltalande aspekt av Göttingen Juridiska fakultet är dess internationalitet. Förutom att ta emot studenter från hela världen och erbjuda många utbytesmöjligheter, erbjuder fakulteten också klasser av gästprofessorer från andra länder och är involverad i kontinuerligt internationellt samarbete genom olika dedikerade organ som Sino-German Institute of Legal Studies eller European Akademin för juridik och IKT.

Campus funktioner

Göttingen har kommit att bli synonymt med högkvalitativ internationell forskning. För att säkerställa att detta förblir fallet i framtiden har Göttingens universitet, inklusive University Medical Center, och sju icke-universitetslokala forskningscentra gått samman för att bilda Göttingen Campus.

    Platser

    • Göttingen

      Wilhelmsplatz 1 (Aula) Göttingen, 37073, Göttingen

    Frågor