We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

George Washington University, Law School

George Washington University, Law School

George Washington University, Law School

Introduktion

Om oss

Sedan inskrivning sin första klass i 1865, George Washington University Law School har producerat några av de finaste hjärnorna över spektrumet av juridiskt stipendium.

Den traditionen fortsätter idag, när GW Law-akademiker använder de kunskaper och färdigheter de får här för att påverka de kritiska juridiska konversationerna i vår tid. Skolan är ackrediterad av American Bar Association och är chartermedlem i Association of American Law Schools. Juridikskolan ligger på GW-campus i centrum, känt som Foggy Bottom.

Historia

Under republikens första år, när landets nya huvudstad inte var mer än en liten samling offentliga byggnader åtskilda av betesmark, President George Washington rådde kongressen att inrätta ett nationellt universitet vid regeringens säte.

Hans mål var att utbilda kommande generationer av tjänstemän och därigenom skapa en nationell identitet baserad på" principer som är vänliga mot republikanska regeringen och mänsklighetens sanna och äkta friheter. " Han lämnade i sin testamente 50 aktier i Potowmack Canal Company för begåvning av ett universitet" till vilket ungdomar av förmögenhet och talanger från alla delar därav kan skickas för att slutföra sin utbildning i alla grenar av artig litteratur-i konst och vetenskap - att förvärva kunskap i principerna för politik& god regering. "

Även om det skulle vara decennier innan George Washingtons namne universitet skulle inrättas genom en kongressakt, George Washington University Law School-grundades 1865-var den första lagskolan i District of Columbia. I dag, skolan fortsätter att förkroppsliga ambitionerna från landets första president.

DC& GW-lag

Den första lagskolan i huvudstaden

Studenter har oöverträffade möjligheter att lära av expertfakulteten och framstående besökare och att bedriva praktikplatser, kontorist, och sysselsättning, allt medan du njuter av stadens livliga kultur, nattliv, och matsal.

Med en historia på mer än 145 år i hjärtat av Washington, DC, är livet på George Washington University Law School oupplösligt kopplat till livet i dess omgivande samhälle. Vårt campus ligger bara fyra kvarter från Vita huset, och inom räckhåll för Världsbanken, justitiedepartementet, utrikesdepartementet, federala och lokala domstolar, och otaliga ideella och icke-statliga organisationer. GW Law-studenter har oöverträffade möjligheter att lära av expertfakulteten och framstående besökare och att bedriva praktikplatser, kontorister, och sysselsättning, allt medan du njuter av stadens livliga kultur, nattliv, och matsal.

Vad är 193013_photo-1517048676732-d65bc937f952.jpg
Dylan Gillis / unsplash

Från dekanen

Välkommen till GW Law!

George Washington University Law School, grundad 1865, är en av de största, mest kända och olika medlemmarna i den juridiska akademin. Jag inbjuder dig att utforska vårt campus och vårt samhälle för att upptäcka en juridikskola som är djupt rotad i tradition, mycket lyhörd för förändringar i juridisk utbildning och advokatyrket, och helt engagerade i att producera effektfulla advokater och transformativa idéer. Studenter kommer till GW Law eftersom de vill förändra världen, och de examen som yrkesverksamma som är beredda att skriva, förespråka, förnya, skapa, och sträva efter de högsta idealen om lag och rättvisa.

När du besöker vår webbplats, du kommer att se de många sätt som vår institution i världsklass förbereder studenterna för verkligheten på den globala juridiska marknaden. Beläget i hjärtat av vår lands huvudstad, GW Law kombinerar utmärkt juridisk instruktion med innovativ programmering och rikliga möjligheter till praktikplatser, praktikplatser, mentorskap, och nätverk.

En fakultet i världsklass. Kärnan i GW Law-upplevelsen är en robust pedagogik som kombinerar stipendium, lära, och öva. Att hjälpa till att utveckla våra studenter till effektfulla advokater är en framstående fakultet som inte bara publicerar allmänt citerade böcker och artiklar utan aktivt omformar det juridiska landskapet. Våra nationellt och internationellt erkända professorer deltar regelbundet i tvister vid USA: s högsta domstol, internationella domstolar och andra domstolar. De ger också expertkommentarer till nyhetsmediet, vittna om Capitol Hill, fungera som konsulter för olika regeringar, och bedriva många andra aktiviteter som berikar skolans akademiska liv.

Där lag görs. GW Law är perfekt positionerat geografiskt för att ge en unik Washingtonian juridisk utbildningserfarenhet. Vårt läge - i centrum för nationell och internationell rätt, högsta regeringstjänstemän, Högsta domstolens domare - möjliggör viktiga Washington-siffror att besöka våra klassrum, delta i konferenser på vårt campus och tala vid mer än 100 speciella evenemang årligen på vår lagskola.

Verklig upplevelse. Vår engagerade studentgrupp är mångsidig, stödjande, kreativ, innovativ, och hårt arbetande. På GW Law, vi ger våra elever en djup uppsättning möjligheter att studera, att utforska, att debattera, och att ifrågasätta lag och juridiska principer i klassrummet och ute i den verkliga världen. Många studenter deltar i GW: s Jacob Burns Community Legal Clinics, representerar kunder i verkliga fall under fakultetsövervakning. De deltar också i advokattävlingar, studentredigerade lagtidskrifter, pro bono-projekt, och hundratals fältplaceringar vid myndigheter och ledande nationella och internationella institutioner i Washington-området.

Förändra världen. Vi hoppas att du kommer att överväga att bli en del av vårt samhälle. Jag uppmuntrar dig att gräva djupare och lära dig vad som gör GW Law till den perfekta destinationen för att förvärva de färdigheter som gör att du kan förändra världen. Besök oss personligen för att besöka våra anläggningar och få en bättre känsla av vem vi är, vad vi gör, och hur du kan ansöka om att gå med oss. Jag ser fram emot att välkomna dig till vår lagskola.

Varmt,

Bracey, Christopher Alan

Interimsdekan, provost för fakultetsfrågor, och professor i juridik

Platser

  • Washington

    H Street Northwest,2000, 20052, Washington

Frågor