Keystone logo
Jean Moulin Lyon 3 University LL.M i internationell och europeisk affärsrätt
Jean Moulin Lyon 3 University

LL.M i internationell och europeisk affärsrätt

Lyon, Frankrike

1 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2024

EUR 10 000 / per year

På Campus

Introduktion

Mål för programmet

Master 2 LL.M i International and European Business Law-programmet från Juridiska fakulteten Lyon 3 ger studenterna möjlighet att fördjupa sina kunskaper om europeisk och internationell affärsjuridik. Kurserna, som endast undervisas på engelska av akademiker och praktiker, uppfyller till fullo kraven för internationella advokaters praktik.

Detta program äger helt rum i Lyon, Frankrike, under ett läsår, och dess framgång är sanktionerad av en fransk nationell master 2-examen, utfärdad till studenten efter att ha klarat proven med framgång.

Detta program erbjuder högkvalificerade och intellektuellt framstående studenter möjligheten att fortsätta sina juridiska studier på avancerad nivå i en utmanande men stödjande miljö.

Fakta och siffror

Master 2 LL.M i internationell och europeisk affärsrätt vid UJM Lyon 3:

  • 1 läsår helt undervisad på engelska
  • 2 terminer: mitten av september till mitten av december och mitten av januari till mitten av april
  • 45 elever per år
  • 22 professorer och praktiker från hela världen
  • 21 specialiserade juridikkurser per år
  • 12 olika ursprungsländer för 2019 – 2020-talets studenter

Studentliv

Lyon är ett europeiskt storstadsområde med mänsklig skala och nämns ofta bland de städer i Frankrike och Europa som har den bästa livskvaliteten. Listad som världsarv av UNESCO, kombinerar det subtilt en attraktiv livsmiljö och ekonomisk dynamik.

God mat, underhållning, kultur... Lyonfolket njuter av livets enkla nöjen! Lyons gastronomi sticker ut med 15 Michelin-stjärnor, i Lyon och dess omgivningar. De berömda "bouchons" (traditionella restaurangerna i Lyon), liksom de många andra restaurangerna som erbjuds av staden kommer att glädja alla gourmeter!

Lyon är värd för ledande konstnärliga evenemang som håller nätterna livliga. Varje säsong har ett evenemang med talanger från överallt i världen. På våren, Les Nuits Sonores, en alltmer känd festival för indie och elektronisk musik. Sommarnätter innebär utomhuskonserter med jazzfestivalen Jazz à Vienne och les Nuits de Fourvière. På hösten kan du njuta av artistuppträdanden på de biennala festivalerna för dans och samtida konst. Vintern erbjuder ett konstnärligt och tekniskt mästerverk: la Fête des Lumières (Ljusfestivalen).

Med sitt rika arv erbjuder Lyon flera platser där kulturen har en hedersplats för sina invånare: operahuset, museet för samtida konst, museet World Puppets Gadagne, det gallo-romerska museet, konstmuseet, centrum för Motståndets och deportationens historia, Auditoriet, Maison de la Danse ... tillsammans med ett tjugotal teatrar!

För sportfantaster har Lyon högt rankade lag inom de mest framstående lagsporterna: Olympique Lyonnais för fotboll, ASVEL för basket, LOU för rugby...

Dessutom är Lyon en idealisk utgångspunkt för att resa till skidorter, södra Frankrike (Provence, Côte d'Azur), Paris (två timmar i TGV) och europeiska länder som till exempel Italien, Schweiz och Spanien.

Antagningar

Om skolan

Frågor