Keystone logo
KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University

Introduktion

Dekanens meddelande

I början av 2000-talet väcker Law School of Shanghai Jiao Tong University omedelbart att omfamna de enastående utmaningarna från den stora förändringen i världsstrukturen såväl som de viktiga möjligheterna att synkronisera med systemreformen i Kina.

Vi känner tydligt till det hårda arbete som krävs för att etablera grunden och svårigheten att förbigå ovanstående. Men vår fakultet och alla studenter, med 6 år att övervinna stora svårigheter i det banbrytande arbetet och göra de tillfredsställande första framstegen, bevisade att vi kan förverkliga det förväntade målet att vara "inhemskt ledande och internationellt välkänt" på en kortare period om vi medvetet utnyttjar "fördelarna med latekomeren" för att uppnå "språng framåt". Detta är en dröm som varar i 110 år och också ett åtagande för det nya årtusendet.

121836_shanghai-jiao-tong-university-3947435_640.jpg

När vi ser tillbaka på historien ser vi att grundarna av vår föregångare - Nanyang Public School, från början, hade bestämt utbildningsprincipen som att kultivera de nya ledningstalenterna "Specializing Politics" för att främja moderniseringen av staten. För den speciella klassen för västerländska studier som inrättades 1901 var professor Dr. Cai Yuanpei engagerad som huvudinstruktör, undervisning i konstitutionism, internationell rätt och andra kurser. Detta kan kallas början på den moderna juridiska utbildningen i Kina. Från vårt Xuhui-campus steg fyra utestående studenter på den nationella och till och med den internationella arenan: Shao Lizi, fredsförhandlaren för att få slut på inbördeskriget i Kina; Wang Chonghui, styreliten med höga uppnådda lagar; Huang Yanpei, den professionella utbildaren, som hjälpte till att förverkliga dialogen för etablering av landet med långsiktig fred och stabilitet genom demokrati; och Xu Mo, den första kinesiska domaren vid FN: s internationella domstol i Haag. De representerade den härliga traditionen från Shanghai Jiao Tong University för att "lagra upp statens pelare" och gav de specifika modellerna för att förbättra den framtida juridiska utbildningen och forskningen.

För att klustera kan historierna från förflutna bilda de intressanta slumpen. Här är en när Nanyang Public School grundades 1896, Dr John C. Ferguson, som tog examen från Boston University i USA, accepterade engagemanget som handledare, ansvarig för utformningen av skolan och läroplanen. 2007, när Law School of Shanghai Jiao Tong University preliminärt kom till form och krävde drivkraft för utveckling, gav Leo KoGuan, en amerikansk kinesisk entreprenör, generöst pengar för att rekonstruera lagbyggnaden och förbättra de övergripande villkoren för undervisning och forskning. Detta tillfällighet medför rika föreningar och känslan av uppdrag: vår process från och med nu kommer att vara symbolen på vårt universitets glanshistoria, vara värd det grund för reformen för kommunikation av de västerländska och östra civilisationerna och inkludera interaktionen mellan stormakter på båda sidor av Stilla havet och utforskning av de nya styrningssätten inom ramen för institutionella konstruktioner.

Godkänd av Ministeriet för utbildning, Law School of Shanghai Jiao Tong University namngavs KoGuan School of Law. Vi kan förutse de möjligheter som vi förändrade oss genom förändringen 2008, det nämnda "första året för volontärer", för början av det nya civila samhället och skapandet av utsädesbädd som är nödvändig för att odla statens pelare som anpassar sig till den nya situationen i 2000-talet. Enligt universitetets framtida planering ska juridisk utbildning och forskning vara ett prioriterat ämne i framtiden, en viktig del som krävs för att bygga universitet i världsklass och höjdpunkten i skolorna eller institutionerna för liberala konst- och samhällsvetenskaper för "Selektiv strävan efter spetskompetens". För att förverkliga ovanstående ädla ambitioner måste vi använda all vår visdom och göra de samlade ansträngningarna för att bygga KoGuan School of Law till basen för att odla de enastående talenterna, palatset för att studera institutionens principer och teorierna för rättsstatsprincipen och forum för dialog med kollegor från det internationella akademiska samfundet. Detta är vårt löfte till det nya århundradet.

För att uppfylla vårt löfte ska vi ge tillräckligt med utrymme för vår fakultet att visa sina förmågor och uppnå personlig utveckling och hålla dörren öppen för både inhemska och utländska talanger. Vi ska samla ett team av högsta juridiska eliter med gemensamma mål och höga uppnåenden, som kommer att ägna sig åt juridisk forskning, undervisning och rättvisa. Här kommer vi att inrätta en ny tolkningssamhälle för att ge den nödvändiga grunden för kunskap för att befästa Kinas demokrati och rättsordning.

När du väljer KoGuan School of Law, oavsett om du är en forskare eller en student, har du valt kompetens! Vi väntar dig härifrån.

KONG Xiangjun (Dean, KoGuan Ordförande professor i juridik)

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" alt="137807_Student6.jpg" />

137807_Student6.jpg

Historisk översikt

I slutet av 1800-talet grundade Mr. Sheng Xuanhuai och en grupp framsynsmän Nanyang Public School i Shanghai - föregångaren till Shanghai Jiao Tong University - i tron att "den högsta prioriteringen för att stärka nationen är att odla talanger och för att odla talanger måste vi först driva bra skolor. Den 14 december 1920 döptes skolan till Jiao Tong University.

Juristutbildning vid universitetet kan spåras tillbaka till den speciella politiska läroplanen som erbjuds under Nanyang Public School. Under ledning av Cai Yuanpei inleddes läroplanen 1901 och innehöll kurser om konstitutioner, internationell allmän rätt och internationella fördrag. Framträdande alumner som Xu Mo, Li Shutong (Master Hong Yi) och Wang Chonghui var från denna klass. Xu Mo var den första kinesiska domaren i FN: s internationella domstol, Li Shutong var den tidigaste forskaren som översatte och introducerade juridiska verk från väst, och Wang Chonghui var den första utrikesministern för Kinas regering, som undertecknade FN-stadgan som delegat för den kinesiska regeringen och utnämndes två gånger till domare i FN: s internationella domstol.

Historien om Law School of Shanghai Jiao Tong University kan spåras tillbaka till den juridiska avdelningen för juridik som inrättades 1986. Efter sex års undersökning grundades grundutbildningen i lag formellt 1992. Den första gruppen av studenter i lag antogs 1993 och påbörjade därmed den moderna historien för yrkesutbildning i lag vid universitetet. År 1996 inrättades lagavdelningen, som förvärvade rätten att tillhandahålla magisterexaminer i lag 1998. Den 8 juni 2002 inrättades lagskolan och 25 miljoner yuan RMB öronmärktes för att genomföra den första byggnadsfasen. Law School ingick alltså en period av snabb utveckling.

Den 31 juli 2007 donerade Leo KoGuan Foundation i USA generöst 30 miljoner USD till Law School för att bygga en lagbyggnad på universitetet i Xuhui, engagera kända professorer i lag, bygga ett akademiskt varumärke och odla talanger för styrande av landet och undervisa nästa generation av lagmajor. Den 20 september 2008 har Law School of Shanghai Jiao Tong University bytt namn till "Leo KoGuan School of Law Shanghai Jiao Tong University" för att fira Leo KoGuan-stiftelsens storslagna akt. Sedan 2012 har vår skola placerats som de 100 bästa lagskolorna av QS World University Rankings under tre år i rad. För närvarande inkluderar internationella program vid KoGuan School of Law SJD-programmet, LL.M. Program och sommarprogram i kinesisk rätt, de besökande stipendierna / studenterprogrammet och studenterutbytesprogram.

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" alt="137808_Student7.jpg" />

137808_Student7.jpg

För mer information: href = "http://en.law.sjtu.edu.cn/

Platser

  • Shanghai

    KoGuan Law School Shanghai Jiao Tong University 800 Dong Chuan Road Minhang District, Shanghai, 200240, Shanghai

    Frågor