Keystone logo
Mykolas Romeris University Kandidatexamen i juridik och global säkerhet
Mykolas Romeris University

Kandidatexamen i juridik och global säkerhet

Vilnius, Litauen

3 Years

Engelsk

Heltid

26 Jul 2024

01 Sep 2024

EUR 2 954 / per year

På Campus

Introduktion

Globala utmaningar, som cyberattacker, penningtvätt, kränkningar av mänskliga rättigheter och terrorism ökar. Människors liv påverkas av global och nationell osäkerhet. Lagen spelar en allt viktigare roll när det gäller att ta itu med farorna som orsakas av globala utmaningar. Detta program fokuserar på användningen av lag inom personlig, nationell och global säkerhet. Den lär eleverna att hitta fakta, bedriva forskning, strategiskt förhandla och leda när det gäller att ta itu med internationella säkerhetsfrågor. Den tittar på hur världen har förändrats av geopolitik, pandemin, stigande energi- och livsmedelspriser och teknik, och hur lagen kan användas för att lösa dessa frågor. Studenterna får en dynamisk miljö för att lära sig, med programmet som använder sig av föreläsningar, seminarier, mooting, gamification, föredrag, experter och andra metoder. Eleverna kommer också att lära sig om professionalism, strategi, oberoende, motståndskraft och starkt ledarskap.

Detta program syftar till att utbilda framtida advokater och andra deltagare i hur man effektivt använder lagen när det gäller samtida frågor om global säkerhet.

Programmet är inriktat på:

  • Att ge studenter de färdigheter som behövs för att tillämpa lagen på frågor om global säkerhet, inklusive juridisk forskning och fallstrategi;
  • Tittar på hur globala och nationella institutioner kan användas för att ta itu med viktiga globala säkerhetsproblem;
  • Utbildning i färdigheter som kan tillämpas eller överföras till flera olika yrken;
  • Undersöka samtida frågor av globalt intresse för människor över hela världen, med hjälp av upplevelsebaserade metoder;
  • Arbeta med internationella partnerorganisationer för att ge studenterna möjligheter att se globala säkerhetsfrågor i sitt sammanhang

Efter avslutade studier kommer du att kunna analysera bevis, bedriva juridisk forskning, använda lagen, inklusive i opinionsbildning och förhandling, tillämpa fallstrategi och visa ledarskap. Programmet syftar till att utöka dina karriärmöjligheter, utöka ditt globala nätverk och hjälpa dig att få viktiga juridiska och mjuka färdigheter, såsom lagarbete, tidshantering och kreativ problemlösning.

Programmet är sammansatt av 210 högskolepoäng i tre ämnen: global säkerhet, internationell och nationell rätt samt juridiska och andra kompetenser. Den fullständiga listan över obligatoriska och valfria kurser finns nedan.

Specialister inom juridik och global säkerhet efterfrågas över hela världen. Institutioner som FN, Europeiska unionen, Organisationen för europeiskt ekonomiskt samarbete, NATO och andra kräver personer som har stark juridisk kompetens i den internationella miljön. Utexaminerade från detta program kan leta brett efter roller i internationella och nationella institutioner, som hanterar nationella och globala säkerhetsfrågor, både i den offentliga och privata sektorn, särskilt de som berör mänskliga rättigheter, efterlevnad, frågor mot penningtvätt, energi och andra former av säkerhet.

Programmet genomförs på engelska. För att dra full nytta av detta program behöver du kunna engelska på B2-nivå.

Du kan också lära dig av våra partners. Vi erbjuder möjligheter att nätverka med programpartners från nationella och internationella organisationer och företag.

Litauen har ett starkt arv och kultur och är en grön kustmiljö. Universitetet har en stark samhällsvetenskaplig bakgrund och är bland 301-400 mest effektfulla universitet enligt "Times Higher Education" Impact Ranking 2022. MRU Law School är bland de 250 bästa juristskolorna i QS World Rankings.

Antagningar

Stipendier och finansiering

Läroplan

Ranking

Studieavgift för programmet

Om skolan

Frågor