Keystone logo
Université Paris-Panthéon-Assas | Mauritius Campus

Université Paris-Panthéon-Assas | Mauritius Campus

Université Paris-Panthéon-Assas | Mauritius Campus

Introduktion

University Paris-Panthéon-Assas: en världsledande juridikskola i Mauritius

Anses som Frankrikes främsta juridikskola, University Paris-Panthéon-Assas finns på Mauritius sedan 2015 där det erbjuder en LL.B. (Hons), en kandidatexamen i ekonomi och finans (Hons) och en LL.M. International Business Law, allt undervisat på engelska. University Paris-Panthéon-Assas, hem till ursprunget till fransk lag, antog 2011 en ambitiös internationaliseringsstrategi, som inkluderade inrättandet av utomeuropeiska campus i Singapore, Mauritius och Dubai.

De 3-åriga LL.B.-programmen, 3-åriga BA (Hons) och 10-månaders LLM-programmen undervisas av fakultetsmedlemmar vid University Paris-Panthéon-Assas samt jurister och yrkesverksamma med internationell och lokal expertis.

Den LL.B. Kursstrukturen är utformad för att möta kraven från både hembaserade och internationella studenter med valfria strömmar som täcker Common Law, Civil Law, Mauritius Law, International Law och Comparative Law. Studenter drar alltså nytta av utbildning i världsklass i landets blandade rättssystem och inom andra rättsområden som gör det möjligt för dem att fortsätta studier eller karriärer utomlands.

LL.M. International Business Law-kurs liknar de som erbjuds på Paris, Dubai och Singapore campus och är utformad för att möta kraven från både juridiska och icke-juridiska yrkesverksamma som vill ta sina karriärer till nästa nivå.

Bachelor of Arts (BA) i ekonomi och finans (Hons) är ett 3-årigt utmärkelsesprogram speciellt utformat för att ge studenterna en stark bas i teoretiska, kvantitativa och analytiska färdigheter, nödvändiga för att bedriva studier i mycket selektiva magisterexamen. som ytterligare karriärer inom områdena Business, Data Science och Finance. Kandidatprogrammet är känt för sin exceptionella selektivitet och erkännande i franska rankningar, med Paris-Panthéon-Assas-universitetet som konsekvent innehar toppositionen i Frankrike, särskilt inom ekonomi och management, där det utmärker sig när det gäller utexaminerades jobbintegration och intjäningspotential*.

Ett långvarigt engagemang

Idag är universitetet mer än någonsin engagerat i att utveckla sin utomeuropeiska närvaro, särskilt i Mauritius. Detta inkluderar uppgraderade lokaler, med en studentlounge och bibliotek, kontor för dess engagerade personal samt ny ljud- och videoteknik för att förbättra elevernas upplevelse av ansikte mot ansikte eller (under exceptionella omständigheter när så krävs) onlineundervisning. För professor Anthony Mergey, dekanus på Mauritius campus, "De renoverade lokalerna samt den ständiga tillväxten av lokal och internationell studentpopulation återspeglar intresset och relevansen av våra program. Vårt mål är att utöka vår räckvidd under de kommande åren genom att erbjuda ett bredare utbud av kurser, på grund-, forskarutbildnings- och chefsnivå. ”

Livet på Mauritius

 • Bankverksamhet: Mauritius är värd för ett antal finansiella institutioner med ett omfattande produktutbud och bankfaciliteter. De stora bankerna i Mauritius är bland annat MCB, SBM, Bank One, Afrasia och MPCB. Det finns många försäkringsbolag att tillgodose dina personliga behov för dig att välja mellan eftersom du måste ansöka om sjukförsäkring för att fortsätta dina studier vid Uniciti Education Hub. Du kan välja att ansöka om en i ditt hemland eller på Mauritius.
 • Catering: Mauritius kan skryta med sin blandning av kulturer översatt till dess kök. Medan du går runt ön kommer du att njuta av en mängd olika smaker och kulturrätter, från kinesiska, indiska, europeiska och andra lokala rätter med en distinkt tillagning. Känn samma mauritiska välkomnande på restauranger som i snacks.
 • Transport och körning: Mauritius är ett land på vänster sida med tät trafik längs huvudvägarna som förbinder städer. Att köpa en bil kan vara ganska kostsamt men att resa med buss är ett gratis alternativ.
 • Resor, visum och vaccin: Du behöver ett uppdaterat pass före avresan och med en giltighetstid på minst sex månader efter att du lämnat Mauritius. Ditt studentvisum kommer att ges till dig av Uniciti Education Hub eller genom den institution där du registrerade dig. Pass- och immigrationskontoret är tillsynsorganet för att leverera ditt visum när du har blivit antagen. Det är bra att veta att de lokala myndigheterna har rätt att avslå visumansökningar utan förvarning. Det finns ingen obligatorisk vaccination för att resa till Mauritius.

Campus funktioner

En unik studentupplevelse på Mauritius

Paris-Pantheon-Assas University är värd för Uniciti Education Hub, som ligger på Pierrefonds.

 • Föreläsningsrum: föreläsningsklassrummet som används av eleverna tillåter realtidskommunikation över internet och on-demand-sändning av klasssessioner.
 • Resurscenter: ett fysiskt reservbibliotek där referensmaterial förvaras för konsultation på plats med datorer, skrivare och studieutrymmen.
 • Square Root & Vatel restaurang: studentrestauranger tillgängliga på campus.
 • Sportanläggningar: SPARC är den nyaste och största multisportanläggningen som ligger på Mauritius västkust. SPARC erbjuder en förstklassig upplevelse inom hälsa, fitness, sport och fritidsalternativ för att avsevärt förbättra våra elevers liv. Mer information här.
 • Internet- och telefonanslutningar: fri tillgång till wifi runt campus.

  Platser

  • Quatre Bornes

   Royal Road, Pierrefonds , 72448 , Quatre Bornes

  Frågor