We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Peking University School of Transnational Law

Peking University School of Transnational Law

Peking University School of Transnational Law

Introduktion

Om STL

Peking University School of Transnational Law (“STL”) är unik i Kina och unik i världen och erbjuder en amerikansk JD-examen helt på engelska, tillsammans med en kinesisk JM-examen. STL erbjuder också en LL.M. program med en läroplan rik på kurser som betonar gränsöverskridande lagstiftning och praxis, kinesisk lag och juridiska traditioner och andra banbrytande kurser utformade för att utrusta STL-akademiker av alla nationaliteter för ledarskap under 2000-talet.

140236_STLPics-BuildingExterior.jpg

Peking University

Peking University (“PKU”) är det äldsta universitetet i Kina och ett av de mest framstående och prestigefyllda forskningsuniversiteten i världen. QS World University Rankings och Times of Higher Education har båda rankat PKU som det 23: e mest akademiskt kända universitetet för 2021.

Plats

STL ligger i den södra staden Shenzhen. En snabbt växande storstad med 12 miljoner människor, Shenzhen har ökat stadigt sedan den grundades som Kinas första särskilda ekonomiska zon 1979. Shenzhen är nu inte bara ett stort knutpunkt i Kinas mest befolkade provins, Guangdong , utan också en marknadsledare inom hela Kina och ett unikt område där världens stora rättssystem sammanfogar och påverkar gränsöverskridande uppförande. Staden är en stjärna för bioteknik, logistik och ny energiindustri, och toppföretag som Huawei och Tencent är baserade här. På världsscenen har Shenzhen också gjort sitt märke; 2008 var det namnet UNESCO City of Design, och under 2011, värd det 26: e Summer Universiaden.

140235_PKUSZ-Techtrip.jpg

Geografiskt och ekonomiskt är Shenzhen också nära integrerat med Hong Kong, som det delar en gräns med. Omfattande kollektivtrafikalternativ förbinder de två städerna från centrum, man kan besöka Hong Kong via buss, tunnelbana och färja. Med en sammanlagd BNP på mer än 650 miljarder dollar är regionen Shenzhen-Hong Kong en av de största storstadsområdena i världen.

Med sitt unika geografiska läge, innovativa anda och banbrytande utsikter har Shenzhen gradvis blivit en avancerad stad som ansluter sig till världen.
https://www.scmp.com/news/china/politics/article/3023330/beijing-unveils-detailed-reform-plan-make-shenzhen-model-city

Studenter, fakultet och karriär

Ledande studenter från hela världen tävlar om tillträde till STL. Lagskolans multinationella fakultet omfattar världsberömda forskare och utövare från Kina, USA, EU och på andra håll. STL-kandidater är mycket eftertraktade för positioner med ledande multinationella advokatbyråer och företag, som leder kinesiska advokatbyråer och företag, stora SOE och ledande internationella icke-statliga organisationer.

Cutting-Edge Curriculum

STLs signatur JD / JM dual degree program är fyra år lång. JD-läroplanen, som helt lärs på engelska, liknar JD-läroplanen för de bästa amerikanska lagskolorna, med ytterligare djup i kinesisk juridisk historia och lag. JM-läroplanen innehåller kärnkurs i kinesisk rätt och undervisas i stor utsträckning på kinesiska. De flesta kinesiska studenter registrerar sig i STLs dubbla examen JD / JM-program; De flesta internationella studenter registrerar sig i STLs treåriga JD-program. Båda läroplanerna betonar lagkompetens och kunskap för det 21: a århundradet: (i) gränsöverskridande lag och praktik, (ii) tvärkulturell kompetens och (iii) advokaters yrkesmässiga ansvar i dessa sammanhang. Ingen lagstadgad utbildning utrustar bättre kandidater till den privata sektorn, den offentliga sektorn eller allmänintresset i Kina, Förenta staterna, Förenade kungariket eller British Commonwealth-nationer.

Programmet består av minst tre fjärdedelar av heltidsstudier i hemvist och ett andra år för praktik, fortsatt studier eller forskningsprojekt efter studentens eget gottfinnande. Även om graden är tilldelad i slutet av två år är det möjligt att boendet är färdigt efter en.

140233_STLPics-ClasswithProfessorJinZining.jpg

Internationella utbildningsmöjligheter

STL-upplevelsen är i grunden multinationell och tvärkulturell, utan att någonsin gå från PKU: s vackra Shenzhen Graduate School Campus. Samtidigt har STL-studenter flera möjligheter att studera utomlands på ledande juridiska skolor över hela världen med vilka PKU och STL trivs utbyte relationer.

Globala ledare

STL-akademiker kommer från sina studierår som advokater som är unikt utrustade för ledarskap i dagens sammanlänkade värld, med djup kunskap och förståelse för kinesisk och västerländsk lag och juridiska traditioner och med de praktiska färdigheter som krävs för tvärkulturell framgång. Peking University School of Transnational Law (STL) är den enda juridiska skolan i världen som erbjuder ett dubbelt examensprogram där studenterna fullföljer en amerikansk-modellerad Juris Doctor (JD) examen, tillsammans med en kinesisk Juris Masters (JM) examen. Studenter måste vara tvåspråkiga på engelska och mandarin för att genomföra detta fyraåriga program och ta examen med flyt i de juridiska systemen för två av världens supermakter, USA och Kina. STL erbjuder också en LLM-examen som kombinerar internationell rätt, kinesisk lag och västerländsk lag, och ger internationella studenter möjlighet att studera sida vid sida med Kinas mest framgångsrika studenter som fortsätter att vara partner vid stora advokatbyråer, politiska eliter, ledare hos internationella organisationer och företagsledare. Båda läroplanerna betonar lagfärdigheter och kunskaper för 2000-talet: (i) gränsöverskridande lag och praxis, (ii) tvärkulturell kompetens och (iii) advokaters professionella ansvar i dessa sammanhang. Ingen juridikskola någonstans utrustar akademiker för den privata sektorn, den offentliga sektorn eller juridiskt arbete av allmänt intresse i Kina och USA, allmän lag och civilrätt, öst och väst, allt i en enda läroplan.

RÄTTSLIG RÄTT

Den första årliga Global Law Fair kommer att introducera deltagare till exceptionella juridikskolor från hela världen. Registrera dig med hjälp av det här formuläret för att få chansen att lära dig att utveckla din karriär genom internationella studier, stipendier för internationella studenter och mer.

Datum:
Fredag 20 november 2020
Lördag 21 november 2020

Tid:
12: 00-14: 00 GMT (kontrollera din lokala tidszon)

Sessionerna äger rum på flera datum för att passa olika scheman. Samma skolor kommer att delta på båda datumen och kommer att hålla samma presentation på båda datumen.

Deltagande juristskolor:
Aix Marseille University Juridiska fakulteten (Frankrike)
Bucerius Law School (Tyskland)
Deakin Law School (Australien)
FGV Direito SP (Brasilien)
IE Law School (Spanien)
Indiana University Maurer School of Law (USA)
Jindal Global Law School (Indien)
Peking University School of Transnational Law (Kina)
Stockholms universitets juridiska fakultet (Sverige)
University of Chile Juridiska fakulteten (Chile)
University of Iowa College of Law (USA)
Juridiska fakulteten vid University of Lausanne (Schweiz)

För mer information om evenemangets mejl: [email protected] .

Campus funktioner

Plats

STL ligger i södra staden Shenzhen. En snabbt växande metropol på 12 miljoner människor, Shenzhen har ökat stadigt sedan det grundades som Kinas första särskilda ekonomiska zon 1979. Nu är Shenzhen inte bara ett stort nav i Kinas mest folkrika provins, Guangdong utan också marknadsledare inom hela Kina och ett unikt område där världens stora rättssystem smälter samman och påverkar gränsöverskridande beteende. Staden är en lodestar för bioteknik, logistik, och nya energiindustrier, och toppföretag som Huawei och Tencent är baserade här. På världsscenen har Shenzhen också gjort sitt märke; 2008 utsågs den till UNESCO City of Design, och 2011 var den värd för den 26: e sommaruniversiaden.

Geografiskt och ekonomiskt är Shenzhen också nära integrerat med Hong Kong, med vilket det delar en gräns. Omfattande kollektivtrafikalternativ länkar de två städerna från centrum, man kan besöka Hong Kong med buss, metro, och färja. Med en sammanlagd BNP på mer än 650 miljarder dollar är Shenzhen-Hongkong-regionen ett av de största storstadsområdena i världen.

Med sitt unika geografiska läge, innovativ anda och banbrytande utsikter, Shenzhen har gradvis blivit en avancerad stad som ansluter till världen.
https://www.scmp.com/news/china/politics/article/3023330/beijing-unveils-detailed-reform-plan-make-shenzhen-model-city

  Ranking

  Pekings universitet

  Peking University (”PKU”) är det äldsta universitetet i Kina och ett av de mest framstående och prestigefyllda forskningsuniversiteten i världen. QS World University Rankings och Times of Higher Education har båda rankat PKU till det 23:e mest akademiskt kända universitetet för 2021.

  Platser

  • Shenzhen

   Peking University School of Transnational Law, Room 410, 2199 Lishui Road, Peking University, University Town Xili, Nanshan District , 518055, Shenzhen

   Frågor