Keystone logo
Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)

Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)

Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)

Introduktion

Vår mission

"Den Påvliga katolska universitetet i Campinas, från etiska och kristna värden, med tanke på de socio-kulturella särdrag av verkligheten, är dess uppgift att producera, berika och sprida kunskap, vilket bidrar till att bygga ett rättvist och broderligt samhälle genom sin verksamhet Undervisning och forskning, som syftar till yrkesutbildning kompetens och integrerad bildandet av människan. "

Institutionella Värden

För att uppfylla sin institutionella uppdrag, PUC-Campinas styra utförandet av sin verksamhet genom följande värden och prestationskrav:

1. Solidaritet 2. Socialt engagemang 3. Ansvar för miljön 4. Delaktighet och ansvar 5. Ansvaret för den integrerade bildandet av människan 6. Proaktivitet 7. utveckling med ekonomisk och finansiell hållbarhet

Historia av PUC-Campinas

Historien om PUC-Campinas började den 7 juni 1941, då han föddes den första enheten vid universitetet, fakulteten för filosofi, vetenskap och bokstäver. De Campinas stiftet förvärvas vid den tidpunkt det gamla hus som ägs av Joaquim Polycarp spindel, känd som Barão de Itapura.

År 1955, den filosofiska fakulteten, vetenskap och Letters blev katolska universitetet, erkänd av förbundsrådet för utbildning. Titeln på Påvliga beviljades av påven Paulus VI år 1972.

Snart gjorde herrgården byggdes i slutet av artonhundratalet blev liten att gruppera alla universitetets kurser. Således har de nya campus uppstått enligt behovet av utrymme: Campus I, Campus II, seminariet och Institute of Arts.

År 2006 firade PUC-Campinas sin 65-åriga existens.

Platser

 • Campinas

  Campinas, Brasilien

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor