Keystone logo
© ©President University
President University

President University

President University

Introduktion

Om Rektor Universitets

Där morgondagens ledare Come Together

Rektor Universitets är en högskola i Indonesien som upprättades för att bli ett centrum för forskning och utveckling i regionen och att sätta en ny standard i indonesiska högre utbildning. Specifikt universitetet beredd att skapa en institution för lärande som skulle förbereda framtida ledare inom industrin och samhället genom att ge dem den kompetens och erfarenhet som krävs för att utmärka sig efter examen.

Enligt president universitetets grundare, Mr Setyono Djuandi Darmono var Rektor Universitets byggd av två skäl; att bli ett forsknings- och utvecklingscenter och sätta en ny standard i indonesiska högre utbildning. Grundarna av Rektor Universitets fastställs grunden och markarbeten för att säkerställa att president University kommer att utvecklas till en stor läroanstalt där studenter från alla delar av världen kan tillägna sig kunskap och utvecklas till nyttiga, ansvarsfulla medborgare och framtida ledare.

Plats

Rektor Universitets är strategiskt beläget i Jababeka Education Park i Kota Jababeka, bara 45 minuters bilresa väster om Jakarta, Indonesien.

Det är omgivet av Jababeka Industrial Estate, en av de största integrerade industriområden i Sydostasien, ett hem för 1700 multinationella företag från 30 länder dvs USA, Kanada, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Nederländerna, Kina, Japan, Korea, Taiwan, Singapore, Malaysia, Australien, i såsom Unilever, Samsung, Mattel, ICI färg, Kraft, bland andra, som kan tas tillvara som en "levande laboratorium" för våra studenter och lärare att utveckla praktiska lösningar för verkliga företag och även fungera som en gränslös pool av praktik / på arbetsplatsutbildningsmöjligheter för studenterna.

Som ett relativt ungt universitet med cirka 4500 totalt elev just nu, inte bara är de klasser som bedrivs på engelska att ingjuta globala perspektiv och förbättra konkurrenskraften, men Rektor Universitets är också utrustad med en internationell standard läroplanen som framställdes och utvecklats av världen -klass akademiker. Detta är i linje med universitetets vision att bli ett världsledande universitet som producerar ledare inom sina respektive områden och samhällen

Vision

Att vara en världsledande universitet som producerar ledare inom sina områden och samhällen.

Mission

Att utbilda framtida generationer genom överföring av kunskaper och färdigheter för att bygga karaktär och visdom.

Historien

Den konceptuella plan Rektor Universitets först formulerade i september 1997 av Mr SD Darmono, ordförande chef för PT Jababeka Tbk. och Prof. Donald W. Watts, som var president Bond University, Queensland och rektor vid Curtin University, Western Australia. Målet med den föreslagna University var att skapa en institution för lärande som skulle förbereda framtida ledare inom industrin och samhället genom att ge dem den kompetens och erfarenhet som krävs för att utmärka sig efter examen.

Universitetet officiellt inleddes 2001, erbjuder en Ingenjör examen. Vid den tiden var den institution som kallas School of Engineering baserat i Cikarang, Bekasi. Den 16 april 2004, undervisningsministeriet beviljade Rektor Universitets officiell status som ett fullfjädrat universitet.

Även om det fortfarande ett ungt universitet, Rektor Universitets (PresUniv) växer i en rasande takt varje år. Det finns nu omkring 4500 studerande Rektor Universitets från Indonesien liksom många andra länder. Rektor Universitets har utökat sin kursutbud och erbjuder nu 32 olika stora företagen i ämnen som sträcker sig från industriell till PR.

Rektor Universitets ligger i Jababeka Education Park i Kota Jababeka, omgiven av Jababeka Industrial Estate med mer än 1.500 nationella och multinationella företag som Unilever, Mattel, Samsung, Mulia, ICI Paints, och andra. Det är läge gör också eleverna att använda sig av världsklass såsom Jababeka Golf & Country Club och verkställande Executive Club.

Partnerskap

Rektor Universitets har bildat partnerskap med de bästa västra och östra läroanstalter. För att nämna några:

 • KIIT University, Indien
 • Waseda University, Japan, Stipendier att ta masterexamen i ICT
 • William Angliss Institute, Australien för Hotel och Tourism Management-programmet
 • Institut Teknologi Bandung (ITB), Indonesien för ICT
 • Microsoft Indonesien, Indosat, M2 och Intel (SMF Empowerment Center)
 • International Pacific College, Nya Zeeland
 • Deakin University, Australien
 • ULSA, Vietnam
 • Dong-A University, Sydkorea, för utbytesprogrammet
 • Silla University, Sydkorea
 • London School of Commerce, England, för Masterprogrammet

Platser

 • Bekasi

  President University Main Campus Jl. Ki Hajar Dewantara, Kota Jababeka Cikarang Baru, 17550, Bekasi

  Frågor