Keystone logo
Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences LLM i kriminologi och straffrätt
Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences

LLM i kriminologi och straffrätt

Belfast, Storbritannien

1 Years

Engelsk

Heltid, Deltid

Request application deadline

Sep 2024

GBP 19 100 / per year *

På Campus

* Nordirland och Irland: £6 650 | England, Skottland eller Wales: £7 470 | EU Övrigt och internationellt: £18 200

Introduktion

Detta spännande, stimulerande och aktuella forskarutbildningsprogram i kriminologi och straffrättslighet undervisas av internationellt erkända forskare och forskare som erbjuder studenter en bred introduktion till studiet av brott och straffrätt i det samtida samhället. Personalmedlemmar har starka band med lokala straffrättsliga myndigheter och samhällsorganisationer samt omfattande jämförande och internationell expertis, vilket ger en unik studentupplevelse. Lärarpersonalens viktigaste forskningsstyrkor ligger inom följande områden:

  • Samhällssäkerhet och brottsförebyggande
  • Polisarbete
  • Återintegrering av fångar
  • Återställande rättvisa
  • Sexbrott
  • Viktimologi
  • Antisocialt beteende
  • Brott och livsförloppet

LLM i kriminologi och straffrätt är utformad för att tilltala blivande studenter med ett akademiskt eller professionellt intresse för kriminologi eller straffrätt. Det gör det möjligt för eleverna att förstå motiven för att kränka såväl som den praktiska tillämpningen av straffrättsväsendet och hur staten reagerar på kriminalitet och viktimisering. Denna examen kommer att vara av stor relevans och intresse för dem som redan är anställda i straffrättsrelaterat arbete inom områden som juridisk praxis, regering och icke-statliga organisationer, samt att utrusta dem som just har avslutat grundexamen för att utveckla kunskaper och färdigheter för att utöva straffrättsliga karriärer eller genomföra studier på avancerad nivå.

Karriärutveckling

Institutet kan hjälpa studenter med praktik/frivilliga placeringar. 94% av Queen's Postgraduates är i anställning eller studerar vidare 6 månader efter examen.

Internationellt kända experter

Law at Queen's undervisas av världsledande experter inom juridik. Vår personal har nära forskningsförbindelser med professionerna, regeringen och det civila samhället. Law at Queen's är bland de 125 bästa juridikskolorna över hela världen, och vi är rankade på 14:e plats i världen för den globala utsikten. Research in Law rankades på 15:e plats i Storbritannien i den senaste Research Assessment Exercise (2014). Över 95 % av forskningsaktiviteten i skolan bedömdes vara av internationell kvalitet och högre.

Studenterfarenhet

LLM Criminal Justice-programmet är internationellt i fokus och lärs ut av ledande akademiker och praktiker inom området. Forskning och undervisning bedrivs i regi av Institute of Criminology and Criminal Justice (ICCJ), som har starka kopplingar till civilsamhällets organisationer, straffrättsliga organ och byråer samt internationella institutioner och nätverk. ICCJ organiserar en aktiv, årlig talare och konferensserie, med föredrag av akademiker och praktiker. På Queen's kommer du att vara en del av en blomstrande forskarutbildning som bygger på spetskompetens i undervisningen, spetsforskning, innovation, samarbete och engagemang. Dessa komponenter vävs samman i vår forskarskola. Det är här du kommer att utveckla nya färdigheter och ökad personlig effektivitet som gör att du kan sticka ut på den trånga och allt mer konkurrensutsatta globala arbetsmarknaden. Livet på Queen's handlar inte bara om examen. Vi erbjuder våra studenter möjligheten att verkligen berika sina studier. Oavsett om du gillar studentföreningar, sport, musik, dans eller bara en kaffe med dina vänner, har Queen's exceptionella faciliteter för att tillgodose alla intressen.

Antagningar

Läroplan

Studieavgift för programmet

Karriärmöjligheter

Faciliteter

Om skolan

Frågor